Dixit – Disney editie (bordspel)

Dixit Disney editie bordspel

De Dixit Disney editie is eigenlijk niet veel anders dan het basisspel van Dixit, maar dan bevat deze editie 84 nieuwe kaarten gebaseerd op de iconische Disney & Pixar films. Ook is het bord zelf helemaal in Disney stijl plus natuurlijk ook de houten figuren en de stemfiches.

Ken je het Dixit bordspel nog niet of wil je gewoon graag weten wat wij van deze Dixit Disney editie vinden? In dit artikel vertel ik je meer over hoe je dit spel speelt en wat wij van deze magische editie vinden.

Inhoud & kenmerken van Dixit Disney

In de doos van Dixit Disney zitten:

  • 84 kaarten
  • 6 houten figuren
  • 6 stemfiches
  • Handleiding met spelregels

Het spel is te spelen vanaf 8 jaar en is geschikt voor 3 tot 6 spelers. Wanneer je met drie spelers het spel speelt zijn de spelregels net iets anders dan met 4 t/m 6 spelers. Maar dit staat allemaal duidelijk uitgelegd in de handleiding.

Spelverloop Dixit Disney

Elke speler houdt constant zes kaarten in zijn hand met daarop raadselachtige tekeningen in Disney thema. In elke beurt neemt een van de spelers de rol van verteller op zich. Deze speler kiest een kaart uit zijn hand en beschrijft deze op creatieve wijze, of het nu met een woord, een zin, een gebaar of geluid is. Alles is geoorloofd.

Het is cruciaal om je tegenstanders goed in te schatten en ervoor te zorgen dat je aanwijzing niet te voor de hand liggend of juist te moeilijk is. De andere spelers selecteren vervolgens een kaart uit hun hand die zij vinden passen bij de beschrijving.

Na deze fase worden alle kaarten gemengd en open op de tafel gelegd, gevolgd door het stemproces. Welke kaart is de kaart van de verteller? Het doel is om de kaart van de verteller te raden, zonder je te laten misleiden door de kaarten van de andere spelers, terwijl je ervoor zorgt dat zij op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de overwinning in Dixit behalen!

Via deze video kun je het spelverloop en de regels nog eens rustig bekijken.

Wat vinden wij van Dixit Disney?

Wij als Disney liefhebbers kunnen onze hart niet op bij deze Disney editie van Dixit. Aangezien we onlangs naar Disneyland Parijs zijn geweest hebben we vooraf, tijdens en naderhand ons nog meer ondergedompeld in alles wat Disney is. Films gekeken, Dobble Disney gespeeld en natuurlijk magische avonturen beleefd in Disneyland Parijs zelf.

Om dit spel te spelen is het wel handig dat je enigszins verstand hebt van de Disney & Pixar films omdat je de plaatjes op de prachtige kaarten moet omschrijven. Omdat onze jongste slechts 6 jaar en dit spel echt voor 8 jaar en ouder is heeft hij meegedaan met zijn vader. Wij nemen het niet altijd nauw qua adviesleeftijd, maar dit keer is het echt aan te raden om het pas vanaf 8 jaar en ouder te spelen.

Dixit Disney Asmodee

Aangezien wij zelf niet de originele editie hebben is het spel volledig nieuw. Echter vinden we het echt een aanwinst in onze spelletjeskast. Niet alleen omdat zowel de doos, de kaarten en het bord zelf prachtig zijn, ook omdat het spel gewoon echt erg leuk is.

Je kan heel erg creatief zijn qua omschrijven en je leert elkaar ook wel een beetje beter kennen. Vooral de denkwijze van de ander leer je kennen. Het is echt superleuk!

    Reageer

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *