Dit zijn de leukste cadeaus

Telkens wanneer er weer een verjaardag of een andere feestelijke dag aankomt wordt er weer gevraagd naar cadeaus. Wat wil je voor je verjaardag? Of wat zullen we kopen voor hun jubileum? En iedere keer weer is het een heel gedoe. Want wat zijn nou echt de leukste cadeaus om te geven en om te krijgen?

Als er iets is waar ik veelvuldig naar zoek op google dan is het wel “cadeau oma 80e verjaardag” of “cadeau meisje 6 jaar“. En ik ben daarin niet de enige. Veel mensen raadplegen Google om ideeën op te doen voor een cadeau. Je wilt vaak iets unieks geven, iets wat ze nog niet hebben. Je wilt ze het idee geven dat je er echt over nagedacht hebt. En niet snel bij de benzinepomp een bos bloemen hebt gehaald omdat je het eigenlijk vergeten was.

Het antwoord staat niet op Google

Het grappige is alleen, dat je dit soort dingen helemaal niet via Google te weten zult komen. Het belangrijkste is eigenlijk om de persoon zelf goed te kennen. Waar houdt hij of zij van? Qua eten, hobby’s, muziek, geuren, enzovoort. Door juist in te spelen op de persoonlijkheid van iemand kun je altijd wel iets leuks vinden. Toch blijkt dat nu juist het moeilijke te zijn. Want hoe goed ken je iemand? Zo ook mijn ene oma, ik heb eigenlijk helemaal geen idee wat zij lekker vindt. Qua muziek weet ik het wel ongeveer, maar verder is het een grote gok.

Van mijn vader weet ik bijvoorbeeld dat hij enorm van drop houd. Het is een echte snoepkont. Maar om hem nu elk jaar een grote zak snoep te geven vind ik ook weer zoiets. En sokken komt hij ook altijd tekort. Dus dat krijgt hij minstens eens per jaar wel. De ene keer met vaderdag, een andere keer met kerst. Alleen het liefst geef je toch wel iets meer en iets unieker dan een paar sokken en een pot vol drop.

Als het om de verjaardag van een kind gaat vraag ik het meestal aan de ouders zelf. Of ik moet toevallig iets hebben opgevangen. Zo kochten we voor de zoon van een bevriend stel een boekenbon, omdat hij tijdens de verjaardag van mijn man het ene boek na de ander verslond. Super blij was hij ermee, want nu kon hij zelf een boek uit kiezen. Vaak is het een kwestie van goed opletten en dingen opschrijven. Anders vergeet je het snel weer.

De leukste cadeaus

Door echt aandacht te hebben voor de ander kun je dus vaak wel een leuk cadeau bedenken. Echter is er eigenlijk één soort cadeau wat ik stiekem zelf de leukste cadeaus vind. En dat is een beleving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een restaurant cadeaukaart zodat diegene lekker op jouw kosten uit eten kan. Of je nodigt diegene juist zelf uit voor een etentje. Dat laatste heb ik al met regelmaat gedaan met mijn oma, maar ook met mijn schoonzusje.

Ook hebben wij onze dochter voor haar vierde verjaardag een dagje Disneyland Parijs gegeven. Dat was letterlijk en figuurlijk een hele magische dag. En deze vergeet ze niet snel meer. Of wat dacht je van een abonnement op een dierentuin of iets anders waar ze graag naartoe gaan. Ook dit kun je gewoon leuk inpakken door een bon te maken en deze bijvoorbeeld in een doos met ballonnetjes te stoppen. Zo heeft die persoon alsnog iets feestelijks om uit te pakken. En het cadeau zelf is een schot in de roos!

Wat vind jij de leukste cadeaus om te geven en/of krijgen?

2 reacties op “Dit zijn de leukste cadeaus

  • Ik ben dol op ervaringen geven en krijgen. Lekker samen wat leuks doen – vaak uit eten inderdaad. Ik ga mijn oudste twee neefjes – die dit jaar 4 en 6 worden – ook vragen of ze een cadeau willen of iets leuks willen doen samen. Ze hebben ook al zoveel speelgoed dat mijn voorkeur in elk geval uitgaat naar dat laatste. Maar zij mogen kiezen!

  • Ik ben het met je eens, een beleving is het leukst. En wat ik dan als gever ook erg leuk vind is om er iets persoonlijks bij te maken, wat echt bij de ontvanger past.

Reageren is niet mogelijk.