Dit was November

Voorheen plaatste ik weekoverzichten maar aangezien er echt veel weken bij zaten waar er maar weinig gebeurde stopte ik er na een poos weer mee. Ik vond het lastig om foto’s te maken en te schrijven over een – in mijn ogen – saaie week. k bedacht me echter laatst dat ik natuurlijk ook over een langere periode wat kan schrijven. Dus is dit maandoverzicht een probeersel van mij. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt, dus laat je me dat ook weten?

We begonnen de maand met een studiedag. Wat wel goed uitkwam omdat de dag ervoor Halloween werd gevierd in ons dorp en de kinderen dus laat in bed lagen. Ze zijn zelf niet langs de deuren gegaan omdat het echt ontzettend hard regende. Maar er zijn wel veel kinderen langs gekomen die ze snoep gaven. En ze hadden zich natuurlijk ook verkleed. Vind je ze niet angstaanjagend? 😉

Bol AlgemeenBol Algemeen

De dagen daarna gingen de kinderen wel gewoon naar school en was ik vooral bezig met mijn werk. Er komt een nieuwe website aan voor Meisje Eigenwijsje en daarvoor had ik een fijn gesprek samen met een webbouwer. Zij is voor mij nu dus aan de slag om ervoor te zorgen dat het eruit ziet precies zoals ik wil. De reden dat ik mijn website opnieuw laat opbouwen heeft trouwens te maken met het thema wat ik nu heb, deze bestaat niet meer en wordt ook niet meer geüpdatet. Dat kan zorgen voor technische problemen etc dus daarom pak ik het direct aan. Deze blog is mijn derde kindje en ook onderdeel van mijn bedrijf.

Aan het einde van die eerste week had ik een live dag van mijn business coach. Ik moest daarvoor vroeg op en heel op tijd vertrekken, maar dat heb ik er wel voor over. Sowieso vind ik zo’n autorit ook wel iets hebben. Mits er niet al te veel files zijn. Het thema van deze live dag was “claim your story”. Iets wat ik zelf ook heel belangrijk vind in het ondernemerschap. Het draait namelijk echt om verbinding, en door je verhaal te delen en te claimen lukt dat veel makkelijker.

In het eerste weekend van november hadden we op één dag twee feesten. Heb je al die tijd amper feesten nu twee op een dag. Niet heel handig, maar wel leuk. Het ene feest was ter ere van de verjaardagen van vrienden. Zij werden samen tachtig. En het andere feest was een 20jarig jubileum van De Heidehof. Een cafetaria, restaurant en zalencomplex in een hier in ons dorp. Wij kennen de eigenaren ook al twintig jaar en zelfs langer, dus daar moesten we natuurlijk heen.

Sinds dit schooljaar ben ik trouwens ook bieb-moeder. Ik help een keer in de drie weken mee wat betekende dat ik ook afgelopen maand een keer mee mocht helpen weer. Dat is telkens maar een uurtje maar wel erg leuk om te doen. Verder had ik ook nog een social deal voucher voor een high tea die bijna verlopen was dus ben ik nog even met mijn moeder lekker gaan high-tea’en. Dat was erg gezellig en zeker ook lekker. Doen we te weinig zulke dingen…

Het tweede weekend van november was het eindelijk zover.. De intocht van Sinterklaas. Bij het Sinterklaasjournaal waren er weer allemaal problemen te zien maar zoals mijn dochter al zei “dat is elk jaar zo en elk jaar komt het goed!”. We merken aan haar dat zij steeds meer haar vraagtekens begint te zetten bij dit alles. En vragen stelt als “is het Sinterklaasjournaal echt of spelen ze dat?”. We denken dus dat dit haar laatste jaar is van geloven…

We hadden onze burgemeester al bij de intocht op tv gezien dus wisten ook dat er hier in het dorp geen intocht zou zijn. Gelukkig kreeg de burgemeester in een gesprekje met Sinterklaas te horen dat ze op zondag 14 november naar onze gemeente zouden komen. Superfijn. Ze zouden een hele optocht maken door het centrum heen. Dus daar zijn wij natuurlijk heen gegaan. Omdat wij zelf niet aan de ‘route’ wonen zijn we op drie verschillende plekken gaan staan om ze langs te zien komen. Wat een feest!

De rest van november stond natuurlijk onder andere in het teken van schoentjes zetten, pepernoten en Sinterklaas & Piet spelen bij de kinderen maar er was nog meer.

Zo heeft Milo een logopedie sessie via Zoom gehad. Dat was eigenlijk heel fijn want hiervoor hadden we niet het idee dat er iets gebeurde met logopedie. Mijn man was al een aantal keer erheen gegaan met Milo maar het bleef allemaal in de intake-vorm. Kwam wellicht ook omdat het een stagiaire was, maar toch. Nu hebben we echt gerichte opdrachten die we met hem kunnen doen. Verder hebben we ook een keertje gegourmet. Gewoon omdat het maandag was en we er zin in hadden. En hebben we in het derde weekend van november de heleboel in de woonkamer omgegooid. Dus bank aan de andere kant, kasten aan de andere kant, enzovoort.

Ook had ik contact met mijn huisarts en kreeg ik nu eindelijk medicijnen voor mijn migraine aanvallen. Aangezien ik deze de laatste tijd weer regelmatig heb is dat wel zo fijn. In de laatste week van november was het even slikken, Milo had namelijk een snotneus en in die week mochten kinderen uit de onderbouw niet met een snotneus naar school van de schooldirectie. Zelfs niet met een negatief testresultaat. Daar vonden we wat van… Dus in eerste instantie niet laten testen. Echter toen hij op de vierde dag koorts kreeg hebben we toch een test laten doen. Gelukkig was hij negatief.

Tsjah en toen zat november er eigenlijk alweer op. Fay had overigens wel nog haar eerste korfbalwedstrijd in de zaalcompetitie die ze ruim wonnen met 1-14. En nu is het december. De maand van de feestdagen, van hopelijk de bruiloft van mijn broertje en schoonzusje en de maand van de vakantie. Want zodra de kinderen kerstvakantie hebben, dan ik ook!

1 reactie op “Dit was November

  • Oh, migraine is zo rot he! Ik ken het helaas, elke maand raak. Maar hopelijk (en als het goed is) nu niet meer omdat ik een preventieve behandeling krijg.

Reageren is niet mogelijk.