Dit was mijn jaar | Hier ben ik dankbaar voor en dit neem ik mee!

De week van het terugblikken is weer aangebroken. Ik houd er altijd van om dit te doen en vind het ook altijd leuk om bij anderen te lezen. Daarom komende dagen ook hier bij mij weer wat terugblikken op het jaar 2017. Ik start met een terugblik die ik vond op de site van Thank god it’s Monday.

Dit was fantastisch

Afgelopen jaar was er weer eentje met een gouden rand. Dus er waren dan ook een heleboel dingen die echt fantastisch waren. Het gave vind ik nog wel dat ik in een artikel over mijn geluksmomenten schreef over drie dingen die ik graag nog eens zou willen meemaken. En dat twee van die drie dingen ook gewoon al zijn uitgekomen. Zo wilde ik graag een natuurlijke bevalling en een eigen bedrijf.

geboorte bevalling

Dat de geboorte van Milo met stip bovenaan staat in mijn lijstje van fantastische dingen dat is niet vreemd natuurlijk. Vrijwel mijn hele 2017 stond in het teken van de zwangerschap van Milo en naderhand natuurlijk de kraamtijd. Heb hebben van twee kinderen is zoveel mooier dan ik ooit had kunnen bedenken. En ik heb dan ook flink genoten hiervan. Daarnaast heb ik zulke leuke dingen gedaan zoals een weekendje weg met mijn dochter, de bierfeesten en het avondje Racoon met vriendinnen.

Dit was ronduit kut

Wat gewoon echt niet leuk was afgelopen jaar dat was de zwaarte van de zwangerschap, maar ook de onzekere periode na de bevalling die we met Milo hadden. Onze zoon was net een week oud toen we een telefoontje kregen over de hielprik waarin we hoorden dat er iets gevonden was. Hij bleek uiteindelijk een groot gedeelte van zijn schildklier te missen en zit nu voor de rest van zijn leven aan de medicatie. Daarnaast moet hij om de zoveel tijd op controle, maar zijn waardes lijken stabiel te zijn.

Wel kreeg ons mannetje een luchtweginfectie, waar hij nu nog niet vanaf is. Die infectie lijkt hem weinig te deren, maar toen er een paar weken geleden nog een virus boven kwam bleek het toch teveel. Ons mannetje ging steeds minder drinken totdat het zo weinig werd dat hij op randje uitdrogen stond. Hij werd dus opgenomen. Gelukkig waren het maar drie dagen en mocht hij daarna weer thuis verder aan sterken!

Daarnaast zijn we afgelopen jaar ook nog wat dierbaren verloren wat zo zijn sporen heeft nagelaten.

Dit heb ik geleerd

Als er iets is wat ik geleerd heb is dat het wel goed zit met mijn moeder gevoel. Soms vertrouwde ik mijn eigen gevoel niet. Vooral toen na de bevalling ik dacht dat mijn moederliefde ontbrak. Gelukkig kwam hij daarna redelijk snel opzetten en nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik daar ooit bang voor ben geweest, want de liefde voor ons mannetje stroomt over. Mijn kinderen gaan voor alles!

Ik heb dus leren om te vertrouwen op mezelf en om te accepteren dat ook ik beperkingen heb, maar dat niet alles perfect hoeft.

Hier ben ik dankbaar voor

De zorg in Nederland. Ik weet dat er ook veel gevallen zijn waarin de zorg echt tekort schiet, maar in ons geval hebben we bij beide kinderen zoveel geluk gehad met de zorg hier. Fay heeft op sterven gelegen een week na haar geboorte maar door de goede hulp hier en het snelle reageren van iedereen is ze daar toch weer bovenop gekomen.

Daarnaast is het super goed dat er bij pasgeboren de hielprik wordt afgenomen. Ik weet dat er vele mensen zijn die het nut er niet van in zien, ik ook niet. Totdat wij dus gebeld werden met de uitslag. Als de hielprik er niet was geweest dan hadden we niet geweten dat ons mannetje een groot deel van zijn schildklier mist. En dan was het allemaal veel anders gelopen en wie weet wat voor achterstand in ontwikkeling en groei hij dan wel niet had gehad.. Moet er niet aan denken!

Verder ben ik ook dankbaar voor de lieve vriendschappen die afgelopen jaar zijn aangesterkt en ontwikkeld. Ik heb vele lieve mensen om me heen verzameld, mensen die elkaar dingen gunnen wat het bloggen betreft. Maar ook mensen die echt geïnteresseerd zijn in mij en waar ik echt alles bij kwijt kan. Lieve dames jullie weten dat ik jou bedoel… dikke knuffel!

En tot slot ben ik immens dankbaar voor mijn lieve man en familie. Het afgelopen jaar heb ik weer ontzettend veel steun op allerlei gebieden van hen gekregen en ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. Hou van jullie!

Dit neem ik mee naar volgend jaar

Afgelopen jaar ben ik enorm aan het zoeken geweest naar balans. Ik heb hem nog niet gevonden dus stiekem kan ik hem ook niet meenemen naar volgend jaar. Maar de zoektocht gaat wel verder. Ik wil balans zien te vinden tussen mijn werk op kantoor, werk thuis, mijn gezin, het huishouden en social life. Want dat gaat allemaal verder maar nu lukt het me niet om het een te doen zonder het ander te laten versloffen.

Prioriteiten stellen hoort daar natuurlijk ook bij en al is me dat deels wel gelukt afgelopen jaar zijn er toch bepaalde dingen blijven liggen of verwaterd. En dat is niet altijd de bedoeling. Daarom wil ik me meer gaan richten op prioriteiten, plannen en daarbij de balans vinden.

balans woord van het jaar

Mijn 2017 in één woord

Je verwacht het waarschijnlijk wel: vertrouwen. Het afgelopen jaar heeft dit woord echt centraal gestaan in bijna alle aspecten van mijn leven. Zowel op zakelijk vlak als op persoonlijk gebied. Het is ook iets wat ik echt heb moeten leren en eigenlijk zit ik nog steeds in dat leerproces. Vooral als het gaat om mezelf. Vertrouwen op mezelf en op mijn talenten is iets waar ik altijd wel moeite mee heb gehad. Maar ik ontdek steeds meer dat ik er echt mag zijn en dat mijn talenten echt zijn. En dat mensen daar ook werkelijk op zitten te wachten!

Tot slot..

Ik ben nu ook wel erg benieuwd geworden naar jouw afgelopen jaar. Wat was er bij jou fantastisch of juist ronduit kut? Wat neem jij mee naar volgend jaar?

Laat het in een reactie achter of stuur een mailtje als je dat fijner vind!

10 reacties op “Dit was mijn jaar | Hier ben ik dankbaar voor en dit neem ik mee!

  • Het was ook een heftig jaar voor je Nicole. Zo bizar ook met de kraamtijd met Milo en alle spanning die jullie over jullie heen kregen. Ik snap het heel goed dat je de planning beter wil gaan verdelen, hopelijk gaat het je lukken.

  • Mooi lijstje Nicole! Go for it in 2018.

    Ik leerde dit jaar grenzen stellen en mijn gevoel volgen. Mijn 2017 begon moeilijk door mijn revalidatie maar het eindigde beter dan ik ooit had kunnen verwachten.

  • Wat een bijzonder (blog)jaar heb je gehad. De geboorte van Milo en de schrik na de hielprik en de zorgen daarna. Gelukkig dat het nu een stuk beter gaat. Ik ben blij je het afgelopen jaar beter heb mogen leren kennen. Ik kijk er dan ook naar uit om in het nieuwe jaar veel gezellige dingen samen te gaan ondernemen. Ik wens jou en je familie een mooie afsluiting van 2017 en veel geluk en liefde in 2018

  • Wat een prachtige terugblik met erg dierbare momenten. Ik wens je een fijn, gezond, gelukkig en liefdevol 2018 toe, voor jou en je gezinnetje 🙂

  • Wat een jaar was 2017 voor jullie. Ultieme vreugde met de geboorte en dan die uitslag van de hielprik. Heb zoveel aan jullie gedacht en nog steeds! Ronduit kut? Dat wij nog steeds geen wondertje mogen verwachten… Fantastisch?? Ik voelde mij ultiem gelukkig op Mysteryland dit jaar. Zo lang naar uitgekeken omdat dit vorig jaar niet ging met mijn hernia, nu dubbel en dwars ingehaald, zo happy dat weekend!

  • Zulle extremen als jij hebt gehad in 2017, heb ik ze niet op mijn bordje gekregen. Het gaat gewoon geleidelijk aan steeds iets kutter met mijn lijf, maar op alle andere vlakken steeds iets beter. ?

Reageren is niet mogelijk.