Dit laat ik achter in 2017

Het is de eerste dag van het nieuwe jaar en dat vond ik een mooi moment om te kijken naar alle dingen die ik in 2017 achterlaat. Want ik start 2018 graag met mooie herinneringen, inzichten en ervaringen. En al het andere.. die heb ik met een hoop vuurpijlen de lucht in geschoten. Het idee voor dit artikel kreeg ik vorig jaar al door Geertje van Lifesabout

Dit laat ik achter in 2017

Er zijn best veel dingen die ik achter wil laten, maar ik heb de belangrijkste op een rijtje gezet. En als je goed leest dan kun je er stiekem ook mijn voornemens uit halen 😉

Onzekerheid

Ik ben best een onzeker typje. Je zou het misschien zo niet zeggen als je met mij in gesprek bent, maar stiekem ben ik dat dus wel. Ik kan me dus ook altijd afvragen of ik het wel goed doe, of mensen me wel leuk vinden, enzovoort. Dit kost me zoveel energie telkens weer en het levert vooral veel stress op. Daarom wil ik dit achter laten in 2017! Ik kan mijn energie wel ergens anders voor gebruiken en het levert ook nooit iets positiefs op.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Jaloezie

Soms ben ik wel eens jaloers op wat anderen kunnen of doen. Zoals bijvoorbeeld een huis kopen. Het is niet dat ik het anderen niet gun, maar dat ik er dan van baal dat wij zoiets niet kunnen. Maar het heeft weinig nut om stil te blijven staan bij alle dingen die we niet kunnen of hebben. Veel beter is om juist te kijken naar hoe goed we het hebben verder. En we hebben het goed! Dus daarom schop ik die jaloezie lekker terug naar 2017..

Ongezonde maaltijden / pakjes & zakjes

In 2016 ben ik ontzettend veel afgevallen (lees hier hoe ik 34 kilo afviel in minder dan 9 maanden tijd) en in 2017 is daar best veel weer bijgekomen. Ik gebruikte mijn zwangerschap als excuus om weer erg ongezond te gaan eten en weer terug te vallen op pakjes & zakjes. Maar aangezien ik inmiddels bijna 7 maanden geleden bevallen ben word het tijd om weer back in shape te komen.

En dat lukt niet met al dat gesnoep en alle ongezonde maaltijden die ik eet. Gezond eten is erg lekker en natuurlijk mag ik best minder gezonden dingen eten, maar niet zoals ik dat nu doe (all day, all night). De airfryer gaat dus weer meer gebruikt worden en ik zal weer bezig gaan met mealprepping. En die pakjes en zakjes blijven achter in 2017 en al die ongezonde maaltijden.. Nou vooruit, er mag er soms wel eentje in 2018 terug komen. Maar met mate.. 😉

Chaos

Het zal je niet verbazen maar ik ben nogal een chaoot. In mijn hoofd, huishouden en werk. Niet dat ik mijn werk niet goed doe, nee ik ben een perfectionist dus mijn werk is perfect. Of ja, komt erbij in de buurt. Maar het zorgt er wel voor dat ik ellenlange to do lijstjes heb, het huis meer dan op zijn kop staat en ik gewoon vaak niet weet waar te beginnen.

Die chaos ga ik in 2018 een stuk minder tegenkomen want ik ga afspraken maken met mezelf. En me er natuurlijk ook aan houden. Ook het gebruik van een planner zal veel schelen plus ik heb een plan bedacht wat betreft de to do lijstjes. Die zal ik binnenkort nog met jullie delen..

Mijn luie reet

In september 2016 liep ik elke dag zo’n 10.000 stappen per dag. Welliswaar voor een goed doel, maar eigenlijk vooral voor mezelf. Daarvoor was ik ook erg actief en veel in beweging. Maar sinds de zwangerschap heb ik alles laten verslonzen en is mijn conditie weer onder de nul gezakt. Daarom laat ik die luie reet van me lekker achter in 2017 en zal ik weer flink in beweging komen.

Zorgen over later

Al toen ik een klein kind was maakte ik me al druk over later. Ik was dan ook een echte potter wat betreft geld sparen. Ik gaf geen cent uit, alles ging naar de spaarrekening.. Want stel dat.. Inmiddels is dat wel anders hoor, ik geef geld uit als water. Maar toch maak ik me regelmatig druk over later. Vooral over dingen zoals de studie van onze kinderen, ons pensioen (die ik niet opbouw), enzovoort. Dit belemmert me soms in het leven van nu en kan er dan ook voor zorgen dat ik soms hele drastische dingen doe die niet nodig zijn. Daarom wil ik me minder druk maken over later, omdat je toch niet weet hoe de toekomst eruit zal zien.

Dit betekent overigens niet dat ik belangrijke dingen zoals een pensioen opbouwen of sparen voor een studie niet doe. Maar wel dat ik mezelf die stress niet wil geven.

Aandacht voor negativiteit

Als laatste laat ik graag de aandacht voor negativiteit achter. Of eigenlijk aandacht schenken aan negatieve mensen. Er zijn namelijk nogal wat azijnpissers op de wereld die denken alles te weten en overal hun mening over te moeten verkondigen. Dit zijn eigenlijk altijd mensen die je alleen ziet als er iets negatiefs gezegd moet worden. Volgens hen dan. Over positieve dingen hoor je ze niet. Ook zijn zij altijd op zoek naar negatieve dingen en dit weerhoud mij er soms van dingen te doen of te schrijven. Uit angst voor negativiteit.

Onzin dus. Ik ga er geen aandacht meer aan geven en vooral ook geen rekening mee houden. Want negatieve mensen zijn er nu eenmaal en ga je niet uit de weg. Ik laat het me gewoon niet meer beïnvloeden.

Wat laat jij achter in 2017? Ik ben heel benieuwd!

10 reacties op “Dit laat ik achter in 2017

 • Lieve Nicole, allereerst t allerbeste voor 2018. Mooie voornemens. Ik vind je in elk geval een fantastisch gezellig, lief en leuk mens. En het is goed je dit jaar alleen op mensen te concentreren die daar ook zo over denken. Die negatieve mensen heb ik ook besloten los te laten. Zijn er toch wel en die vallen allemaal onder de noemer ‘wat je aandacht geeft, groeit’. Ik laat ze ook in 2018. Opdat we dit jaar allemaal maar wat liever voor elkaar mogen zijn! ?
  Hopelijk tot snel weer ?

 • Wat herken ik eng veel van mezelf in jouw punten, haha! Inderdaad de jaloezie over het kopen van een huis en dat soort dingen. Maar ook dat afvallen en gezond doen. Poeh….
  Wat ik komend jaar beter wil doen (klinkt positiever haha) is mijn mening uiten ongeacht wat anderen daar van vinden. Ik merk vooral op mijn werk dat ik dingen niet zeg, omdat een ander het ‘waarschijnlijk’ anders vind. En in een gesprek met iemand probeer ik ook altijd het ‘goede’ te zeggen ipv altijd mezelf te zijn.

 • Dat zijn goede punten om achter te laten, hoop dat je ze in 2018 niet meer tegenkomt.
  Ik zou heel graag hopeloosheid achter willen laten in 2017. Er is altijd wel een manier, ook als ik die nog niet gevonden heb.

 • Nog de beste wensen Nicole! En heel goed dat je deze punten benoemd die je achter je wil laten. Lijken me hele goede voornemens ? Heel veel succes!

 • Nog de aller beste wensen. Wat een open en eerlijk artikel lieve Nicole. Ik hoop dat je alles achter je kan laten en kan gaan genieten van 2018! Het is je gegund.

 • Die laatste, daar kan ik mij zo in vinden? Ik laat boosheid en frustratie naar mijn kinderen toe achter. Ik wil niet meer gestress rondlopen en dat afreageren op. Ja echt, dat deed ik… ongemerkt weliswaar maar in het heetst van de strijd liet ik mij teveel meeslepen. Ik ga mijn stem niet meer, of minderalthans, verheffen dit jaar… hoop ik.

Reageren is niet mogelijk.