Dit krijgen onze kinderen van Sinterklaas

Normaal gesproken ben ik vrij last minute als het gaat om Sint cadeaus. Elk jaar neem ik mezelf voor om het hele jaar door al items te kopen en op te schrijven maar het komt er nooit van. Toch waren we dit jaar al begin november klaar met alles. De cadeaus waren in oktober al gekocht en op 2 november heeft mijn man alles ingepakt en in de zakken gedaan. Er ontbreken alleen nog een paar schoen cadeautjes maar die houden wij bewust heel klein en goedkoop. Dus binnenkort maar even bij de Action, Hema of Kruidvat kijken.

Alhoewel we het elk jaar steeds moeilijker vinden worden wat we kunnen kopen voor de kinderen komen we er ook elk jaar wel weer uit. Dit keer waren beide kinderen erg enthousiast aan het kruisen in de speelgoedboeken van Intertoys en Bol.com. De een wellicht iets fanatieker (Fay) dan de ander (Milo), waardoor we een mooi lijstje konden maken voor zowel onszelf als de opa’s en oma’s.

Cadeaus zevenjarig meisje

Onze dochter Fay vindt echt heel erg veel leuk. Of het nou voor jongens of meisjes is. Dat maakt het aan de ene kant makkelijk want je maakt haar met veel blij. Aan de andere kant hoe kies je nu iets uit? We hebben echt gekeken naar waar zij veel mee speelt, wat ze het leukste vindt om te doen en waar ze het veel over heeft. Soms zorgden een aantal uitroeptekens er ook wel voor dat we wisten hoe leuk ze iets vond.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Omdat onze dame echt enorm van gezelschapspelletjes houdt besloten wij om een tweetal spellen te geven. Rummikub omdat het sinds vorig jaar al op haar lijstje stond. En Rara wat ben ik omdat ze dit op school veel speelt en erg leuk vindt.

 

Daarnaast is onze dame ook dol op Lego Friends. Onder haar hoogslaper heeft ze al haar Lego bij elkaar staan en dat is al best een hoop. Daarom had ze ook dit keer een hoop dingen weer aangekruist van Lego Friends. Omdat ze echter de laatste tijd niet superveel ermee speelt (dat gaat altijd in fases) besloten we om nu een klein doosje te geven. Eentje die op zichzelf staand is en waarmee ze fijn kan spelen. Er zijn diverse Lego Disney verhalenboekavonturen, dus ze kan ze ook bij elkaar sparen als ze wil.

Waar hier ook al jaren mee gespeeld wordt en waar ook onze dochter Fay nooit op uitgekeken lijkt te raken zijn de potjes klei van Play Doh. Heel veel klei zit door elkaar, valt op de grond of wordt hard waardoor de klei voorraad telkens weer wat slinkt. Daarom kochten we ook een aantal potjes klei zodat ze weer flink aan de slag kan. Het zijn overigens niet deze Play Doh potjes maar ik kon niet de juiste afbeelding of product vinden online.

En tot slot kochten we ook nog een vrij duur cadeau. Door dit cadeau zal onze dochter of “maar” vijf cadeautjes krijgen (in tegenstelling tot haar broertje die er zes heeft), of we kopen voor een euro iets erbij. Fay is namelijk helemaal fan van LOL surprise. We hebben in samenwerking al diverse dingen gekregen en ze speelt daar echt nog steeds veel mee. Ik dacht altijd dat ze er binnen een week vast op uitgekeken zou zijn, maar ik zat fout. Daarom besloten we om dit keer echt een groots iets te kopen voor haar. Iets wat ze met uitroeptekens had aangekruist in het speelgoedboek. Namelijk de LOL Surprise Clubhouse.

Cadeaus vierjarig jongetje

Voor ons kleine mannetje vonden we het stiekem moeilijker om echt een goed lijstje te maken. Hij heeft wel veel dingen waar hij van houdt maar zijn lijstje vanuit het speelgoedboek was niet echt heel geweldig. Hij is ook net te jong om dat helemaal zelf te doen en kiezen. Dus naar aanleiding van alle kruisjes plus zijn interesses zijn we tot een goed lijstje gekomen.

Ook Milo houdt van spelletjes spelen samen en het spel Pisa wijst hij regelmatig aan wanneer we in een speelgoedwinkel lopen. Dit moest dus zeker in de zak van Sinterklaas. Dit is echt een nostalgisch spel want ik speelde het als klein meisje al. Heel leuk dat straks onze kinderen het ook spelen.

 

Verder houdt ons mannetje enorm van rollenspellen. Het speelgoed keukentje staat momenteel in zijn kamer dus daar speelt hij ook graag. Als toevoeging hebben we een magnetron voor hem gekocht voor in de zak van Sinterklaas. Deze had hij ook al aangekruist en bij Cranenbroek zagen we er eentje voor een leuke prijs. Het is niet dezelfde als op de afbeelding maar zo krijg je er een beeld bij.

Verder is ons ventje een echt mannetje als je kijkt naar de dingen die hij leuk vindt. Race auto’s, een racebaan, dinosaurussen, Paw Patrol, Mario Kart en noem maar op. In het verleden wilde hij ook al dingen van Hot Wheels, maar vonden we hem nog te jong. Nu is hij nog steeds niet helemaal op de leeftijd van 5+ maar we denken dat hij er nu wel klaar voor is. We vonden het wel lastig kiezen, welke set koop je nu als eerste? We besloten om de Hot Wheels Double Loop Dash te kopen omdat hij zo kan racen tegen iemand anders. Ook hebben we een lopende T-rex gekocht bij Cranenbroek maar ik heb echt geen idee welke. Kom er zoveel tegen online.

Omdat ons ventje zo’n fan is van Paw Patrol en hij Chase en Marchall al heeft vonden we dat het tijd werd om er een nieuwe pup aan toe te voegen. In verband met de nieuwe film zijn er ook weer nieuwe figuurtjes uit waaronder dus deze onderstaande Paw Patrol Rubble met bouwtruck. Ik weet zeker dat hij er super blij mee zal zijn.

Al zit hij pas sinds een maand of twee/drie op de basisschool, ons mannetje is heel erg bezig met tellen en rekenen. Hij telt echt alles in huis en hij maakt ook al kleine sommetjes. Ook de getallen herkent hij tot zes en ik vind dat best knap. Omdat hij zo van de cijfertjes is besloten we om “Ik leer rekenen” aan hem te geven. Wellicht komt er volgend jaar wel een “Ik leer lezen” bij, maar voorlopig is dit even alles. Het ventje is tenslotte pas vier.

Ben jij ook al klaar met de Sint aankopen of kwam je even inspiratie op doen?

* In deze blog vind je een aantal affiliatie linkjes terug. Wanneer je via deze linkjes iets besteld dan ontvang ik daar een klein percentage over. Voor jou blijft de prijs overigens hetzelfde.