Dit heb je nodig voor je thuiskantoor

Thuiswerken is iets wat ik echt al jaren doe. Al voordat er een bepaald virus was. En ik heb het allemaal al gehad in huis. Een kantoor op zolder. Een kantoor in onze bijkeuken. Maar als puntje bij paaltje komt zit ik toch het liefste aan de achtertafel. Dus heb ik mijn thuiskantoor daar ook ingericht. Ondanks dat ik dus ‘gewoon’ aan de eettafel zit heb ik wel rekening gehouden met een aantal dingen.

De verkeerde ruimte

Zo is het niet voor niets dat ik nu aan de eettafel zit en niet op mijn zolder kantoor of in het kantoor in de bijkeuken. Op zolder had ik namelijk helemaal geen daglicht. Dus al het licht wat ik had kwam van daglichtlampen en andere lampen. Daarbij was het in de zomer altijd enorm warm (warmte stijgt op) en kon er geen raam open daar.

Hetzelfde geldt een beetje voor het kantoor wat ik in de bijkeuken had. Daar had ik wel meer daglicht maar nog steeds te weinig. Plus die uitbouw is niet goed geïsoleerd waardoor het er altijd of te koud is of te warm. Niet heel erg handig dus.

De juiste ruimte

Wat heb je dus zeker nodig als het gaat om een goed thuiskantoor? Als eerste is voldoende licht ontzettend belangrijk. Het liefst natuurlijk daglicht. En dat heb ik sowieso aan de eettafel. Ik zit langs een enorm groot raam. Daarnaast is het ook belangrijk dat je jezelf kunt afschermen. Nu werk ik eigenlijk niet als de kinderen thuis zijn, maar ik zet wel altijd een scherm op richting het speelgoed.

Ook zorg ik ervoor dat wanneer ik online gesprekken voer, via bijvoorbeeld Teams of Zoom, ik altijd een “lege” achtergrond heb. Het leid natuurlijk alleen maar af wanneer je op de achtergrond allerlei huishoudelijke dingen hebt staan of speelgoed.

Ook dit heb je nodig voor je thuiskantoor

Naast de juiste ruimte zijn er ook nog een aantal andere dingen onmisbaar in een thuiskantoor. Zeker wanneer je echt voor langere tijd thuis werkt zoals ik. Zo heb ik tegenwoordig ook een eigen printer waarmee je ook kunt scannen en kopiëren. Dit is echt een must voor bijvoorbeeld het uitprinten van facturen, maar ook andere administratie.

Ben je nog op zoek naar de juiste printer dan kun je eens kijken bij PrintAbout. Daar kun je ook terecht voor onder andere printpapier, labels, cartridges en een toner voor je laserprinter. Alhoewel ik zelf niet dagelijks de printer gebruik is hij wel onmisbaar.

Opbergruimte

Ook heb ik sinds een tijd een eigen opbergruimte. Ik merkte dat ik toch best veel dingen had die ik dagelijks gebruikte en die dan telkens maar op de eettafel bleven liggen. Of sommige papieren raakten kwijt tussen het speelgoed van de kinderen. Daarom heb ik nu een eigen bak voor mijn spullen. Daar heb ik bijvoorbeeld mijn agenda in, mijn notitieboek voor aantekeningen, mijn ideeën boek en mijn ringlamp statief. Die laatste gebruik ik voor social media.

Kijk goed naar jouw bedrijf / baan

Wat je nog meer echt nodig hebt ligt natuurlijk heel erg aan je bedrijf. Dingen als snel internet, een fijn bureau of tafel om aan te werken en een goede stoel zijn sowieso onmisbaar. Maar een statief is voor jou niet belangrijk wanneer je nooit filmpjes maakt bijvoorbeeld. Of bezig bent met Instagram Stories of Reels.

Misschien ontvang jij wel klanten in jouw thuiskantoor. Dan is aan de keukentafel zitten natuurlijk niet zo erg handig. Of je geeft live presentaties en hebt daarvoor een whiteboard nodig. Kijk daarom goed naar wat echt belangrijk is om je werk goed uit te voeren. En zorg ervoor dat in ieder geval de basis (juiste ruimte, snel internet, printer, goede ergonomische stoel en opbergruimte) klopt.

Hoe ziet jouw thuiskantoor eruit?

1 reactie op “Dit heb je nodig voor je thuiskantoor

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *