Voorbereiding Disneyland Parijs: meest gestelde vragen beantwoord

Disneyland Parijs tips en vragen

Onlangs waren wij naar Disneyland Parijs met onze twee kinderen. Omdat ik zelf voor het boeken van de reis een aantal vragen had en ik deze vragen ook bij anderen voorbij zie komen besloot ik om zelf een artikel te maken met daarin de meest gestelde vragen beantwoord.

Mis je nog een vraag, laat dit mij weten en ik vul het artikel voor je aan.

Bereid jezelf goed voor op jouw bezoek aan Disneyland Parijs

Voordat je een trip naar Disneyland Parijs boekt is het goed om jezelf goed voor te bereiden. Dat begint dus al met het beantwoorden van de volgende vragen:

 • Hoe lang wil je gaan?
 • Waar verblijf je?
 • Hoe ga je erheen?
 • Met wie ga je?

Om je te helpen heb ik hieronder veelvoorkomende vragen voor je beantwoord.

Kun je beide Disney parken in één dag doen?

Om voor jezelf te bepalen hoe lang je naar Disneyland Parijs wilt gaan is het goed om vast te stellen wat je allemaal wilt doen. Disneyland Parijs bestaat momenteel uit twee verschillende parken; het Disneyland park en Walt Disney Studios park. Wil je beide parken bezoeken dan is het aan te raden om daar in ieder geval per park een dag voor uit te trekken. Beide parken in één dag bezoeken is technisch mogelijk wanneer je een ticket hebt voor beide parken. Echter kun je dan niet alles zien en doen.

Ben je nog nooit in Disneyland Parijs geweest dan raad ik je echt aan om voor minimaal drie dagen te boeken. Wij zijn zelf de laatste keer ook drie dagen geweest en alhoewel we vrijwel alles hebben gedaan wat we wilden had er van mij zelfs nog een dagje bij gemogen. Maar dat is vooral omdat we onszelf nu niet altijd de rust gunden die we eigenlijk nodig hadden. En ik sommige dingen nog wel vaker had willen doen en zien.

Waar verblijf je? Disney hotel of toch een hotel daarbuiten?

Of je voor een Disney hotel kiest, een partner hotel of toch gewoon een hotel daarbuiten ligt natuurlijk helemaal aan jouw wensen, maar ook je budget. Wij hebben zelf alle opties al een keer gehad, maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar een Disney hotel. Dit om een aantal redenen;

 • Bij een Disney hotel krijgt je extra magic time wat betekent dat je een uur voor de normale openingstijd al een aantal attracties kunt doen. Het is dan een stuk rustiger en de wachttijden zijn dan echt minimaal.
 • Je mag je auto bij het hotel gratis parkeren. Parkeren op de parkeerplaats van Disney kost namelijk €30 per keer, scheelt nogal.
 • Je bent vanuit de parken zo bij je hotel, dit vonden wij fijn omdat we sowieso een kind met beperking bij hebben en dus ook tussendoor even terug konden naar het hotel.
 • Het is een stukje extra verlengende magie waar je jezelf in waant. In elk hotel kun je bijvoorbeeld ook op bepaalde tijden (vraag even bij je hotel na, dit wisselt nogal) figuren ontmoeten.

Alleen al om de extra magic time is verblijven in een Disney hotel echt een aanrader. Wij verbleven de laatste keer in het Disney hotel New York – the art of Marvel.

Disney Hotel New York art of marvel

Partner hotel of Center Parcs

Ligt het toch buiten je budget dan is een partner hotel ook nog mogelijk. Deze zitten vaak lager in prijs en vanuit daar heb je ook een pendelbus die je van en naar Disneyland Parijs brengt. Je hebt dan niet het voordeel van de extra magic time, maar zit wel dichtbij Disney in de buurt en het scheelt alsnog de parkeerkosten. Wil je langer in de buurt van Disneyland op vakantie dan kun je er ook aan denken om naar Center Parcs Villages Nature Paris te gaan. Je krijgt bij je arrangement dan 2 dagen Disneyland Parijs en ook de extra magic time.

Budget hotel

Wil je echt helemaal budget gaan dan is het ook mogelijk om een budget hotel of airbnb te boeken vlakbij de Disneyland parken. Je boekt dan de tickets los van het verblijf. Een aantal hotels waar je aan kunt denken zijn:

 • Ibis budget Marne la vallee
 • Apparthotel Torcy
 • Eklo Marne la vallee
 • B&B Disney (dit is in principe een partner hotel, maar kun je ook los boeken)

Reizen naar Disneyland Parijs

Je kunt op verschillende manieren naar Disneyland Parijs te reizen. Met de auto, de trein of de bus. Met de trein is het meest duurzame maar ook meest prettige wat betreft uitgerust aan komen. Echter zitten er wel wat ogen en haken aan het reizen met de trein. Zo rijdt de trein vanuit Nederland naar Disneyland Parijs niet elke dag en slechts vanaf een paar stations; Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Vanuit België rijdt er een trein vanuit Antwerpen.

Zelf gaan wij altijd met de auto omdat we het ten eerste prettig vinden om zelf alle tijden te bepalen. Maar ook omdat wanneer wij met de trein zouden willen we eerst nog lang moeten reizen naar een van de stations, wat ons ook weer een uur of 2 kost voordat we daar op de trein naar Frankrijk kunnen stappen. Woon je vlakbij een van die steden dan kan met de trein gaan ook een hele fijne optie zijn. Er zijn overigens ook nog georganiseerde busreizen, dus ook dat is een optie. Vaak zit je dan wel echt aan bepaalde tijden vast en dat is niet altijd even gunstig.

Ga je met de auto houd dan rekening met eventuele tolwegen, maar zorg ook voor een milieusticker. Deze moet je minimaal twee weken voor je vertrek online aanvragen. Een milieusticker heb je in principe alleen maar nodig in bepaalde steden, wanneer je bijvoorbeeld echt Parijs zelf in rijdt, maar ook wanneer je via Reims rijdt heb je hem nodig. Daar kwamen wij (te) laat achter waardoor wij anders moesten rijden en dat was niet het meest ideale. Een milieusticker koop je voor minder dan €5 en zo weet je zeker dat je overal mag rijden.

Vanaf welke leeftijd is Disneyland Parijs geschikt?

Hier zijn de meningen, uiteraard, over verdeeld. Wij hebben onze dochter met 4 jaar meegenomen en zij heeft er enorm van genoten. Ze kon al in best veel attracties en sowieso de magie in en rond het park is gewoon fantastisch, op welke leeftijd dan ook. Daarnaast zijn kinderen t/m 2 jaar gratis. Dus zijn ze nog jonger kun je ze ook al meenemen. Ze zullen wellicht niet in heel veel attracties kunnen, maar je hebt op veel plekken wel de baby switch waardoor je zelf wel er in kunt. Ook de magie op die jonge leeftijd is fantastisch. En zullen zij het zich herinneren later? Nee, maar jij wel! En die snoetjes van de kinderen, dat is onbetaalbaar.

Disneyland Parijs leeftijd kinderen

Ook moet ik toegeven dat ik het nu wel heel erg leuk vond om met onze 6jarige en 9jarige te gaan. De oudste mocht bijna overal in. En de jongste is op een leeftijd dat hij het ook echt bewust meemaakt en ook al heel veel mag en kan.

Er zijn natuurlijk veel meer vragen te bedenken en tips om te geven. Daarom ben ik ook bezig met nog een artikel waarin ik specifiek tips geef voor jouw bezoek aan Disneyland Parijs. Zodra deze online staat zal ik hem hieronder delen.

1 reactie op “Voorbereiding Disneyland Parijs: meest gestelde vragen beantwoord

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *