Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden

Gisteren was het dan eindelijk zover. We mochten naar Disney On Ice! Het was voor ons de eerste keer al waren we vorig jaar ook uitgenodigd. Door omstandigheden konden we echter niet, maar dat hebben we nu dubbel en dwars ingehaald!

We mochten naar de voorstelling de Rotterdam Ahoy en aangezien Rotterdam altijd dicht zit tijdens de spits wilden wij er zeker voor 17uur zijn. Ondanks dat we alsnog later vertrokken dan gepland waren we er om 16.45uur en dat was heel fijn. Want zo konden we op ons gemak ergens eten en waren we ook al op tijd bij de Ahoy zelf. Een aantal blogvriendinnen waren minder fortuinlijk…

Vier verhalen

Eigenlijk bestaat Disney on Ice uit vier shows, vier losse verhalen. Mickey, Minnie, Donald en Goofy nemen je mee in vier betoverende werelden. De show start met Toystory, daarna De kleine zeemeermin en na de pauze zie je eerst Cars en hij eindigt met het verhaal van Frozen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Toystory

Het verhaal van Toystory is bij ons wel bekend, maar bij onze dochter niet. Ik merkte dan ook tijdens deze eerste show dat ze vooral veel vragen had. Wie is dit, wie is dat.. Ook verslapte haar aandacht een aantal keer doordat het verhaal best lang duurde. De dans tussen Barbie en Ken was prachtig en ze bleef maar zeggen hoe mooi ze waren. Maar daarna vond ze het eigenlijk wel welletjes en vroeg ze steeds waar Elsa en Anna bleven.

Zelf vond ik het verhaal ook wel lang duren, maar wel heel leuk neergezet. Met het speelgoed wat tot leven komt en in een kinderdagverblijf belandt raken waar de kinderen wild zijn en er een kwaadaardige beer heerst. Gelukkig komt uiteindelijk alles goed…

De kleine zeemeermin

Daarna kwam mijn favoriet. De kleine zeemeermin. En wat een prachtige show was dit! Heel kleurrijk, vol dans en muziek. En natuurlijk met de bekende liedjes die ik dan ook uit volle borst meezong. Toen prins Erik zijn Ariël kuste en alles goed kwam wenste ik bijna dat ik de kleine zeemeermin was. Want prins Erik is toch wel de leukste Disney prins… vind je niet?

Disney on Ice presenteert Betoverende Werelden!

Ook onze dochter genoot van deze mooie show. Ze bleef maar vol verbazing kijken en zeggen dat zij ook zo goed wil kunnen schaatsen. Ook Botje de vis en Sebastiaan de krab maakten veel indruk. “Deze film wil ik thuis kijken mama”. Ja ik ook lieverd.. ik ook!

Cars

Na de pauze belandden we opeens in Radiator Springs, het dorpje van Lightning MacQueen. Dit was het verhaal waarbij Fay eigenlijk haar aandacht er totaal niet bij had. Ze herkende Cars wel en vind hem ook leuk. Maar de auto’s rijden eigenlijk alleen maar wat figuren en dan is het eigenlijk alweer afgelopen. Ik kon zelf er niet echt een verhaal in ontdekken, al was het volgens mij wel de bedoeling.

Toch snap ik wel waarom dit erin zit. Het is voor de jongens sowieso leuk om te zien plus de auto’s zijn gewoon heel erg gaaf. Een welkome afwisseling is het dus wel.

Frozen

Ja en toen kwam Frozen. En had ik dus een meisje op schoot (en naast me want ze wilde telkens dansen op de trappen) die helemaal straalde en verliefd naar het ijs keek. Haar grote favorieten Elsa en Anna schitterende beide op de ijsbaan. Deze show vond ik ook echt ontzettend mooi neergezet qua decoratie en spektakel erom heen. Ik begreep van mensen die vorig jaar ook waren geweest dat het dezelfde show was. Maar dat het hen niets hinderden omdat het gewoon prachtig is.

Disney on Ice presenteert Betoverende Werelden!

Ja een spetterend einde was dit het zeker wel!

Praktische informatie & tips

De voorstellingen van Disney On Ice zijn te zien van :

  • 13 – 17 december in Rotterdam Ahoy theater
  • 23 – 26 december in Utrecht Jaarbeurs
  • 28 – 30 december in Amsterdam RAI

Er zijn meerdere shows per dag (check even de website van Disney On Ice welke tijden er zijn, dit wijkt per plaats af) en hij duurt ongeveer 2 uur inclusief een kwartier pauze.

Parkeren

Parkeren kan bij de Ahoy zelf, zorg er dan wel voor dat je voor de voorstelling al je parkeerkaartje koopt. Maar je kunt ook vooraf reserveren bij Qpark Ikazia voor €11. Volgens de site is er vanaf 16.30 uur een hostess die je binnenlaat en een uitrijkaart geeft. Echter was dit bij ons niet het geval. Uiteindelijk konden we alsnog naar binnen en ook weer naar buiten, maar het gaf even wat stress.

Pauze

De pauze is een kwartier en dit is erg kort. Wij gingen direct naar beneden om naar de wc te gaan en waren net klaar toen de voorstelling weer begon. Wij zaten net op tijd, maar er waren genoeg mensen die niet op tijd waren. En dat is voor die mensen jammer, maar was voor ons ook vervelend omdat we zo telkens niks zagen.

Disney on Ice presenteert Betoverende Werelden!

Eten/drinken/merchandise

Er is genoeg te koop om te eten en drinken, maar mijn advies is: neem zelf iets mee. Wij hadden pakjes drinken en kleine zakjes chips bij. En daar was ik erg blij mee want een bak popcorn was al €10! Verder is er ook een hoop merchandise te koop maar ook daar betaal je de hoofdprijs voor. Wel moet ik zeggen dat de verleiding groot is hoor, wij stonden bijna op het punt iets te kopen totdat we ons beseften dat we Elsa nog als cadeau thuis hadden liggen.

Kleding en wandelwagens

Wij hadden bij onze dochter een maillot aan gedaan, een shirt met lange mouwen en haar Minnie Mouse jurkje. Het was totaal niet koud, zelfs best warm. Wandelwagens of buggy’s kunnen uiteraard niet mee de tribune op. Deze moeten buiten de zaal blijven staan.

Foto’s en filmpjes

Het is toegestaan om foto’s en filmpjes te maken. Er wordt zelfs gevraagd dit te delen via social media. Hartstikke leuk. Zo ben ik zelf “live” gegaan op Instagram tijdens de kleine zeemeermin.

Dan rest mij nog een ding: GENIET ERVAN!  Want voor je het weet is het afgelopen… Oh en mocht je een betere indruk willen krijgen van de show. Morgen komt mijn vlog van gisteren online met veel beeldmateriaal!

Inmiddels is het 2018 en kun je de show “Onvergetelijke avonturen met Disney On Ice” bekijken in zowel Rotterdam als Utrecht.

1 reactie op “Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden

Reageren is niet mogelijk.