Disney on Ice: dreams do come true

D20b_20150903_00118_EDIT_A

Er zijn van die dromen die je al heel je leven hebt. Al sinds ik een klein meisje ben, ben ik gek op Disney en wilde ik heel graag een keertje naar Disney on Ice. Toen ik afgelopen week de vraag kreeg of ik, samen met de kinderen, in Nicole haar plaats naar Utrecht wilde gaan om te gaan genieten van deze magische show hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Dreams do come true! 

Een magische verrassing

Ik had de kinderen niks verteld. Ze hadden de reclame van Disney on Ice al een paar keer op tv voorbij zien komen en stonden dan beiden ademloos naar de tv te staren. Hun favoriete Disney figuren kwamen voorbij en deden ook nog bijzondere en toffe kunstjes op het ijs!

Nadat de school uit was gistermiddag besloot ik ze te vertellen wat we die dag gingen doen. Hun ogen werden groot en ik kreeg een paar keer de vraag: “Echt? Gaan we er echt naar toe?” Daelyn rende meteen naar boven en kwam met haar Anna-jurk terug naar beneden. Kinderen mogen namelijk verkleed komen. Ik had gelezen dat het wat frisjes kon zijn in de hal, dus heb nog even een vestje voor de zekerheid gepakt.

Na een gezellige treinreis kwamen we aan bij de Jaarbeurshallen in Utrecht. Buiten was het koud, maar binnen was het lekker warm en sfeervol ingericht. Bij binnenkomst stond er een mooi versierde kerstboom met pakjes eronder. We kwamen verschillende standjes met merchandise tegen en dat trekt natuurlijk direct de aandacht van de kinderen. We kochten een suikerspin waar een (naar keuze) prinsessen-kroontje of Olaf-petje bij zat. Daarna konden we op zoek gaan naar onze plaatsen. In de hal zelf vond ik het niet heel erg koud. Damiën heeft er gewoon in zijn trui gezeten en Daelyn in haar jurk. Wel had ze hier een shirtje met lange mouwen onder aan.

De Disney on Ice show

We zaten op een mooie plek aan de zijkant van de schaatsbaan. De kinderen mochten gewoon bewegen en dansen tijdens de show en dat is natuurlijk ideaal. Bijna 2 uur stil zitten met kinderen is amper te doen. Om 7 uur begon de show en allerlei bekende Disney-figuren kwamen in ruim anderhalf uur tijd voorbij. Goofy en Donald willen hun eigen film gaan maken en daarom laten Mickey en Minnie ze allerlei korte stukjes zien van de bekende Disney-films zodat ze inspiratie kunnen opdoen.

d20b_20150905_07197_edit d20b_20150906_01429edit

Vele Disney-figuren passeren de revue. Zo konden meisjes onder andere genieten van de mooie Disney-prinsessen en jongens onder andere van de stoere soldaatjes uit Toy Story. Sommige verhalen krijgen iets meer aandacht. Zo wordt in het kort het verhaal van Frozen en van de Leeuwenkoning nagespeeld. De liedjes die voorbij komen kennen de kinderen uit hun hoofd en zingen ze vrolijk mee.

Het was de allereerste keer dat we Disney on Ice bezochten maar het was een magische ervaring. De kinderen glunderden van oor tot oor en bleven herhalen dat ze het zo geweldig hadden gevonden. Ze hadden hun favoriete Disney-figuur gezien, ze hadden het schaatsen gezien en wat waren er bijzondere dingen gebeurd. Zo sneeuwde het tijdens het verhaal van Frozen. Mocht je deze kerstvakantie nog op zoek zijn naar iets leuks dan is deze show zeker een aanrader.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

 1. marije op 24 december 2016 om 13:15

  Ik ging vroeger met mijn oma in de kerst vakantie altijd naar zo’n voorstelling. Ik vomd het geweldig en heb er de beste herinneringen aan.

 2. MamaIssues op 24 december 2016 om 14:58

  Super lijkt mij dit!!!
  Leuk voor volgend jaar met de kids
  I love Disney !!

 3. Irma op 25 december 2016 om 13:57

  Dit lijkt me echt zo super leuk! Nog even wachten tot Nina iets groter is 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje