Wat als… Dingen waar je niet aan wilt denken

shutterstock_468895277

Aan sommige dingen wil je gewoon niet denken. De woorden ‘wat als‘ probeer je dan ook zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Wanneer je teveel in het “wat als” blijft hangen kun je een bepaalde angst ontwikkelen die niet snel meer weggaat. En die je leven kan gaan beheersen. Daarom probeer ik daar zelf zo min mogelijk mee bezig te zijn. Want ja, wat als.. Daar wil je gewoon niet aan denken.

Wat als..

In het jaar 2014 werden wij geconfronteerd met hoe kwetsbaar het leven kan zijn. Onze dochter werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Dit was een zeer spannende tijd waarbij we bijna afscheid van ons kind hebben moeten nemen. Maar gelukkig kunnen we nu terug kijken op deze tijd met een dochter die in goede gezondheid bij ons is. Toen in 2017 ons zoontje werd geboren met een ongeneeslijke aandoening zat de schrik er opnieuw goed in. Op dit soort momenten sta ik er extra bij stil dat het leven van het ene op het andere moment een onverwachte wending kan nemen.

Dingen waar je niet aan wilt denken

Wat als onze dochter wél was komen te overlijden? Wat als ons zoontje een hele andere ongeneeslijke ziekte zou hebben gehad. Of.. wat als er nu iets met ze gebeurt? Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze wel eens. En daarnaast hebben we in onze omgeving nog veel meer nare dingen voorbij zien komen die ook ons zou kunnen overkomen.

En dan moet je opeens wél denken aan een uitvaart voor een baby of misschien wel van een kind. Je wilt er niet aan denken, maar die dingen gebeuren wel. En iedereen roept dat het hen niet overkomt. Maar het kan iedereen overkomen. Want het gebeurd zo random, dat je nooit weet wie of wat er aan de beurt is. Daarom is het ook belangrijk om dingen waar je liever niet aan wilt denken te regelen.

Lees ook: Deze muziek doet me aan jou denken

Uitvaartverzekering

Om die angst nu voor te zijn en je niet druk te hoeven maken om onverwachte kosten is het afsluiten van een uitvaartverzekering een hele geruststelling. Je kunt je kind namelijk heel makkelijk meeverzekeren met de ouders en tot het 18e jaar betaal je dan geen premie voor je kind. En bij sommige uitvaartverzekeringen kun je je kind zelfs tot 21 jaar meeverzekeren. Dit is allemaal enorm eenvoudig te regelen en zal ook zeker een stuk van de zorgen bij je wegnemen. Want dan weet je dat er bij ‘wat als’ in ieder geval een goede verzekering is die helpt bij de praktische zaken.

Heb jij dit soort zaken al geregeld? En denk jij wel eens ‘wat als..’?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Debbie op 4 juni 2018 om 09:52

  Nee daar wil je niet aan denken, maar er is altijd een kans dat er iets ergs gebeurd. Je snapt dat wij alles daarvoor op orde hebben, dat hadden we met Daan al snel gedaan en gelukkig maar. En nu met Max ook gelijk geregeld.

  • Nicole op 4 juni 2018 om 09:57

   Ja dat kan ik me heel goed voorstellen!

 2. Jacqueline op 4 juni 2018 om 17:14

  Uitvaartverzekering hebben wij toen ook meteen geregeld. Maar iets soortgelijks: voogdij vastleggen in een testament, hebben we nog steeds niet geregeld. Wel mondeling afgesproken, maar je weet nooit hoe familie gaat handelen als je er niet meer bent. Dus daar moeten we nog wel wat mee.

 3. anouk op 4 juni 2018 om 17:41

  onze wat als werd helaas waarheid.
  en nu met nog 3 kids waarvan 1 met meerdere medische problemen denken we nog steeds vaak wat als.
  maar we proberen vooral te genieten van alles.
  en ja we hebben het goed geregeld

 4. Leonie van Mil op 5 juni 2018 om 13:38

  Toevallig laatst. Mijn zoontje zat op zijn loopfietsje en ik liep met de kinderwagen. Ik probeer altijd hem dichtbij me te houden. Maar dit keer schoot hij weg. Er stond aan onze kant een auto geparkeerd. Als tegenligger kwam een auto aan. Mijn zoontje schoot ineens voorbij de auto. Ik riep nog “stop”. Iets waar hij normaal direct op reageert. Gelukkig zag de tegemoetkomende auto ons. Hij trapte direct op zijn rem. Maar wat als dat niet zo was? Dat beeld schiet nog dagelijks door mijn hoofd.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje