Dingen die we op vakantie meenamen maar niet gebruikten

Voor onze vakantie deelde ik onze inpaklijsten en kon je dus meekijken naar alles wat wij zoal meenemen op vakantie. We gingen met de auto naar Italië en hadden naast de achterbak ook nog een dakkoffer waar spullen in konden. Zo konden we dus erg veel meenemen, wat heel handig was maar wat er ook voor zorgde dat we dus dingen meenamen die we uiteindelijk niet gebruikt hebben.

Wat neem je allemaal mee op vakantie?

Eigenlijk hebben we over alles wat we meenamen goed nagedacht. Want ondanks dat we veel ruimte hadden in de Thule dakkoffer kun je niet alles meenemen. Dus vroegen we ons bij alles af of het gemist kon worden, waarvoor we het zouden gebruiken en of we het eventueel ook op de bestemming konden komen. Zo namen we bijvoorbeeld geen muggenspray mee omdat ze dat daar ook hebben en je het makkelijk op de bestemming kunt kopen.

Lees ook: Leuke uitjes met kinderen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verder namen we slechts één pak luiers mee, want als het op zou zijn konden we daar ook wel luiers kopen. Maar we namen wel een pak flesvoeding extra mee. Want als dat eerder op zou zijn dan verwacht, dan is dat moeilijker om bij te kopen. Tenminste, wij vinden het niet prettig om zomaar een ander merk te geven. Dat pak is niet gebruikt en hebben we dus ook mee terug genomen. Maar wat hebben we nog meer niet gebruikt?

Welke producten gebruikten we niet op vakantie?

Naast het pak flesvoeding zijn er nog wat dingen waarvan we verwacht hadden deze te gebruiken, maar die dus ergens ongebruikt in een hoekje hebben gestaan.

De Bumbo

Al een aantal maanden gebruiken wij de Bumbo voor onze kleine man. Hij kon nog niet zelfstandig gaan zitten en pas vlak voor zijn verjaardag kon hij een paar seconde zelf blijven zitten. Het leek ons dus wel handig om deze ook mee op vakantie te nemen.

Echter ging het opeens heel snel en binnen twee weken leerde Milo niet alleen zelf, zonder ondersteuning, te zitten. Maar ook om echt zelfstandig, vanuit de buik, te gaan zitten. Die hele Bumbo hebben we dus niet gebruikt.

Aeromoov reisbedje

Dat ik blij ben met ons reisbedje die we van Aeromoov hebben gekregen dat weten jullie misschien wel. Ik heb hem vorig jaar echt super veel gebruikt, onder andere op het strand. Dus ook dit jaar wilde ik hem mee nemen want het leek me handig voor bij het zwembad of bijvoorbeeld aan het meer.

Maar eigenlijk namen we hem voor niets mee want bij het zwembad was uberhaupt geen plek om dat ding neer te zetten en als we naar het meer gingen dan speelde Milo gewoon op het kleed die we meenamen. Of op het gras omdat hij eraf kroop haha. Ik vermoed dan ook dat ik hem deze zomer niet zoveel meer zal gebruiken. Wellicht een keertje als box wanneer ik hem op zijn plek wil houden. Maar meer zal het niet zijn helaas.

Brikettenstarter

Ook namen we een brikettenstarter mee voor de barbecue. Ik had vernomen dat er een BBQ bij onze stacaravan zou zitten. En omdat we geen zin hadden om uren te wachten tot de briketten heet genoeg zouden zijn, namen we dat ding dus mee. Samen met een boel aanmaakblokjes.

Tsjah en toen bleken we een gasbarbecue te hebben. Hartstikke fijn natuurlijk, maar wel een beetje zonde van de plek die de starter en blokjes innamen.

Regenlaarsjes

Een van mijn volgers had me geadviseerd om regenlaarzen mee te nemen. Want stel dat het dan eens ging regenen dan wilde je niet op je slippers door de drek lopen. Echter heeft het slechts drie druppels geregend dus die laarzen waren gelukkig niet nodig.

Handdoeken

We hadden bij Eurocamp een aantal linnenpakketten gehuurd. Daar zaten de lakens in maar ook handdoeken. Omdat ik bang was dat het te weinig handdoeken waren besloot ik er nog een aantal mee te nemen vanuit thuis. Een hele tas vol. Stom, want het was totaal niet nodig.

Kleding

Natuurlijk heb je kleding nodig op vakantie. Maar ik heb er een handje van om teveel mee te nemen. Mijn man pakte zijn eigen kleding in en hij had net genoeg bij. Maar voor zowel mijzelf als de kinderen had ik veel te veel bij. Waaronder ook wat warmere kleding want ik wist natuurlijk niet wat het weer ging doen en hoe het in de avond was. Maar al die warme kleding is totaal niet nodig geweest, op een avondje met een vest na.

Stoepkrijt

In eerste instantie stond stoepkrijt ook in dit lijstje, want bij ons in het straatje op de camping was geen mogelijkheid om te stoepkrijten. Dus hij ging op de lijst. Echter vond Fay op de laatste dag nog een nieuw vriendinnetje en bij haar in de straat kon het wel. Dus uiteindelijk is het toch gebruikt..

Heb jij wel eens iets op vakantie meegenomen en vervolgens helemaal niet gebruikt? Ik lees het graag in de reacties!

3 reacties op “Dingen die we op vakantie meenamen maar niet gebruikten

  • Herkenbaar. Vooral de kleding. Ik heb me voorgenomen dit jaar minder kleding mee te nemen. Maar met inpakken betrapte ik mezelf…. plek genoeg immers in de caravan. Verder moeten wij nog betrekken dus benieuwd wat we overbodig gaan meenemen. Vast van alles, zoals elk jaar!

  • Dat van teveel kleding meenemen is heel herkenbaar. Maar wat je zegt: je weet nooit wat het weer gaat doen. Je zou opeens maar een hele vakantie met regen en kou hebben en dan alleen maar je zomerse strandjurkjes bij je hebben. En ja, je kan altijd denken: dan koop je het daar toch? Maar ik vind dat dan altijd weer een beetje zonde van het geld. Ik vind het echt meevallen wat je ’te veel’ had meegenomen.

    • Zo op het oog is het inderdaad niet veel. Maar het waren wel twee volle boodschappen tassen, plus de bumbo en het reisbedje nemen ook veel ruimte in. Dus al met al was het best veel, qua ruimte vooral.

Reageren is niet mogelijk.