Dingen die je doet wanneer je kind slaapt

Een van de eerste adviezen die ik van de kraamzorg meekreeg was ‘ga slapen als je kind slaapt’. Ik vond het echt perfect klinken en probeerde dit dan ook uit. Maar in de werkelijkheid gebeurd het toch echt anders. Je slaapt niet als je kind slaapt, want je hebt wel wat beters te doen. Vandaag deel ik 6 dingen die ik doe wanneer mijn kind slaapt.

Luisteren

Toen Fay nog een baby was was ik de helft van de tijd bezig met luisteren of ze al sliep. Soms huilde ze namelijk of was ze toch aan het ronddraaien. Ook spookte het regelmatig, vooral in mijn hoofd, want dan dacht ik weer dat ik haar hoorde dus stopte ik weer waar ik mee bezig was en moest ik weer even luisteren. Dat de babyfoon niets aangaf maakte niets uit, dat ding was vast kapot, haha.

Opruimen

Zodra de kleine meid in bed ligt krijg ik altijd de neiging om op te ruimen. Alleen weet ik nooit waar te beginnen. De slaapkamer is best een troep, oh wacht de vaatwasser moet ook uitgeruimd worden en de woonkamer is ook een rotzooi met al dat speelgoed en hondenharen. Vaak weet ik niet waar ik moet beginnen of begin ik ergens en ga ik halverwege ergens anders mee verder. Handig hoor.

Een to do lijst

Iets waar ik ook goed in ben is het maken van een to do lijst. Wat ga ik allemaal doen als ze slaapt. Een super goede vraag natuurlijk, maar niet handig dat wanneer je klaar bent met de lijst, je kind ook weer wakker wordt. Daar ging je tijd. Het gaat altijd sneller dan je denkt.

Series verder kijken

Ik houd best wel van series en met Netflix en Popcorn valt er genoeg te zien. Echter duurt zo’n aflevering vaak al 45 minuten en dan heb ik nog maar een half uur over voor iets anders. Of nog erger, ik besluit om nog een aflevering te kijken en de kleine wordt wakker terwijl het net spannend wordt!

Social media + mail

Wanneer Fay wakker is ben ik met haar bezig voornamelijk. Dan kan ik dus niet even lekker op Twitter gesprekken volgen of iets interessants retweeten, ook kan ik niet mijn mail checken want zodra ik met een zin begin trekt mevrouw alweer aan mijn mouw. Nee Social Media en mail checken bewaar ik voor tijdens het slaapje. Alleen als je er eenmaal mee begint kun je amper stoppen want er komt telkens wel weer een nieuw bericht of een leuke tweet binnen waar ik op wil reageren. Daar gaat het slaapje.. alweer!

Een boek lezen

Ik lees zo ontzettend graag, maar om eerlijk te zijn, krijg ik er de kans niet voor. Ik heb al moeite met blogs bijhouden, want ook daar heb ik amper tijd voor en dat zijn vaak maar 500 woorden. Wanneer Fay slaapt probeer ik dan dus ook een boek te lezen, maar ook dat werkt niet omdat er teveel door mijn hoofd spookt van alles wat er nog moet gebeuren. De enige tijd wanneer ik dus echt lees is op de wc. Haha ja echt hoor, ik sluit mezelf gewoon op (wanneer mijn man thuis is he, want anders lukt dat echt niet) en probeer dan minimaal een hoofdstuk te lezen. Ja je moet iets…

Wat doe jij wanneer je kind slaapt?

10 reacties op “Dingen die je doet wanneer je kind slaapt

  • Op mijn werk denk ik ook vaak als de baby slaapt dan kruip ik ook op de bank of doe ik even dit of dat. Maar het is net alsof ze het aanvoelt en dan korter slaapt.
    En als ik niks bedenk….dan slaapt ze heel lang.
    Dus ik doe altijd maar wat spontaans. Vaak social media, tv kijken, mailtjes, kleine dingen waarmee ik zo kan stoppen

  • Hahahahahaha dat lezen op de toilet doe ik ook! Meestal de libelle of een goed boek die ik niet weg kan leggen. Grappig 🙂

  • Ik kan me niet herinneren wanneer ik een boek heb gelezen, volgens mij was ik zwanger van de oudste… series kijk ik alleen in de avond, en overdag probeer ik te werken. Maar ook dat gebeurt eigenlijk als kleinste op de opvang is of in de avond. Opruimen enzo doe ik als ze wakker is juist 🙂

  • Een to do list maak ik nooit voor als Eline slaapt. Ik gebruik de eerste helft van haar slaapje voor me-time: kopje thee, Bloggen en blogjes lezen en inderdaad social media en de andere helft voor wasjes draaien, opruimen ed. Als ze daarna nog slaapt geniet ik nog even van het zonnetje met een kleurplaat ofzo.

  • De ene dag kies ik er bewust voor iets in huis te doen, de andere dag echt wat voor mijzelf en weer een andere een combi. Slapen is mij ook nooit echt gelukt, mede omdat ik vaak nog brakker wakker werd.

Reageren is niet mogelijk.