Dingen die ik wil doen deze lente

Het is natuurlijk al meer dan een maand lente, maar vorige week hebben we echt pas echt van de lente kunnen genieten. Daarvoor was het nogal nat en grauw. Juist die heerlijke warme dagen zorgde ervoor dat ik geïnspireerd werd om eens een lijstje te maken van dingen die ik wil doen deze lente. Want een eigen bedrijf hebben betekent hard en veel werken, maar ook je eigen tijd indelen. Dus daar maken we gretig gebruik van.

Een lange fietstocht maken met het gezin

Ik houd enorm van fietsen, maar ik ben wel een mooi weer fietser. Als het regent dan fiets ik sowieso niet en is het koud dan fiets ik alleen omdat het moet. In de winter zie je me dus vrijwel nooit op de fiets. Maar met dit weer vind ik het heerlijk om de fiets te pakken. Fijn met de kindjes voorop en achterop en lekker ergens heen fietsen. Enige nadeel is dan wel dat ik dan niets anders mee kan nemen. Dus het is handig om dan bijvoorbeeld ook met mijn man samen te gaan of bijvoorbeeld mijn moeder.

Het lijkt me dan ook leuk om lekker met het gezin een lange fietstocht te maken, ergens te gaan lunchen bijvoorbeeld met een grote speeltuin erbij. Is ook meteen leuk voor onze dochter. En het is ook nog eens gezond.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een festival bezoeken

Het is echt lang geleden dat ik naar een festival ben geweest. En daarom lijkt het me leuk om eens een festival te bezoeken. Dat kan een festival zijn waar er ook genoeg leuks is voor kinderen. Maar een festival samen met vriendinnen lijkt me ook wel wat! Iemand nog tips?

De achtertuin zomerproof maken

Onze achtertuin bestaat uit alleen maar tegels en oogt dus nogal kaal en saai. Daarom vind ik het leuk om hier aandacht aan te besteden zodat we er met mooi weer kunnen zitten en op vakantie wanen. Zo wil ik een aantal grote bloembakken neer te zetten met zomergoed, misschien nog een leuke buiten canvas kopen voor aan de schutting. En ik wil nog een zandbak voor de kinderen. En dan geen plastic schelp maar eentje van hout. Ik had een hele leuke bij de Aldi in het foldertje gezien, maar deze was dezelfde dag al overal weg.

Naar een van de waddeneilanden gaan

Een paar jaar terug ben ik naar Texel geweest en besloot ik met mijn man samen om vaker een van de waddeneilanden te bezoeken. We willen ze uiteindelijk allemaal gehad hebben. Echter is het tot nu toe bij Texel gebleven dus ik wil daar verandering in brengen. Bij toeval ontving ik onlangs een uitnodiging voor Schiermonnikoog, dus dit item gaat op zeer korte termijn afgevinkt worden!

Een dagje (het liefst een weekend) strand

Ook ben ik dol op het strand, maar we wonen er zo ver vandaan. Daarom zou ik graag een keer een dagje naar het strand willen. Een weekend is natuurlijk helemaal fijn want dat scheelt weer veel reistijd op één dag. Maar een dagje is ook prima. Vorig jaar gingen we naar Zoutelande, maar dit jaar willen we een ander strand op zoeken. Zoutelande is erg leuk en mooi, maar ik vind het ook leuk om nieuwe plekken te ontdekken.

Nieuwe (pasta) salades uitproberen

Ik ben dol op eten en helemaal op goed gevulde salades. Wanneer het warm weer is sta ik liever niet in een hete keuken te koken maar maak ik graag een salade. Lekker als bijgerecht of als hoofdmaaltijd. Ik heb al een aantal lekkere recepten hier op de blog staan, maar wil er graag nog een aantal bij!

Veel BBQ’en

Onze BBQ heeft vorige week al twee keer aangestaan dus ik mag tot nu toe al niet klagen. Maar het liefst doe ik het elke dag. Het hoeft allemaal niet zo uitgebreid, al is uitgebreid BBQ’en ook erg leuk. Maar gewoon stukje vlees erop, stokbroodje erbij, een salade en klaar.. Lekker buiten eten en genieten van het hier en nu. Het leuke is dat ik begin juni naar een heuse BBQ workshop ga dus ik zal daar nog meer leren over hoe je het beste kunt BBQ’en en nieuwe recepten ontdekken.

Naar de dierentuin / pretpark

Ook lijkt het me leuk om nog eens naar een dierentuin of pretpark te gaan met mijn kleuter. Het is nu meivakantie dus dat zou het ideale moment zijn natuurlijk. Ik merk namelijk dat sinds zij op school zit we nog maar weinig uitjes maken. En dat is zonde natuurlijk!

Er is vast nog veel meer wat ik wil doen, maar de lente duurt nog maar 2 maanden dus ik bewaar ook nog wat dingen voor de zomer. Net zo handig haha.

Wat wil jij nog allemaal doen deze lente?

2 reacties op “Dingen die ik wil doen deze lente

  • Wij houden ook van fietsen. Wij fietsen regelmatig een langer rondje. met het fietsknooppunntennetwerk kun je heel eenvoudig via internet een mooie route uitstippelen. Vooral daar bij jullie in de buurt lekker in de bossen. Picknick mee en onderweg lekker in het bos op een bankje picknicken. Maar nederland kent nog meer gebieden waar je lekker door het bos kunt fietsen met de knooppunten. Bijvoorbeeld. Veluwe, utrechtse heuvelrug, omgeving van Breda. Fiets achterop het fietsreis van de auto en daarna een rondje door het bos. Klinkt heel oudbollig maar is zo lekker ontspannend. Heerlijk krijg nu al zin in lekker warm weer

  • 5 mei zijn er natuurlijk de bevrijdingsfestivals. Daar gaan wij meestal wel even heen, overdag is er vaak ook wel wat leuks voor kinderen te doen.

Reageren is niet mogelijk.