Dingen die ik tegen mijn dochter zeg sinds ze een broertje heeft

Onze dochter is dol op haar broertje. Al vanaf het (tweede) moment dat we haar vertelde dat er een baby in de buik zat was ze verkocht. Ze doet de hele dag dan ook niets liever dan de baby vermaken, eten geven, kusjes geven en knuffelen. En dat zorgt er dus ook voor dat ik bepaalde dingen steeds kan blijven zeggen. En dus veel in herhaling val.. Zowel op positieve als minder positieve manier ?

Niet met je voeten in je broertjes gezicht

Dit is er eentje die ik echt elke dag misschien wel 10x kan zeggen. Op een of andere manier vindt ze het leuk wanneer hij haar voeten vastpakt. En zij denkt dat dit het beste gaat door haar voeten recht in zijn gezicht te duwen. Dan kan hij er zeker bij…

Bol AlgemeenBol Algemeen

Haal dat blokje uit zijn mond

Onlangs schrokken we enorm want we hoorden opeens stikgeluiden uit onze baby komen. Had onze dochter hem een blokje gegeven om mee te spelen, maar dat blokje was klein genoeg om helemaal in zijn mond te stoppen. Deze blokkeerde nu dus de uitgang waardoor hij amper adem kon halen. Hoewel ik eerst in paniek wilde schieten gleed er toch een rust over me heen en haalde ik het blokje er eigenlijk heel gemakkelijk weer uit.

Geef zijn speeltje eens terug

Iedereen met meerdere kinderen herkent het vast wel, het afpakken van elkaars speeltje. Alles wat Milo heeft, wil onze dochter ook. En andersom ook natuurlijk…

Ach wat ben je toch lief voor je broertje

Naast de vele ‘waarschuwingen’ is dit toch ook iets wat ik wel 100x per dag kan zeggen. Ze is namelijk echt heel lief voor hem en doet echt alles voor hem.

Nee geen hagelslag geven

Een van de leukste dingen om te doen is de baby eten geven. Vroeger was dat het flesje geven maar nu vindt ze hem te zwaar. Daarom is stukjes brood geven of andere dingen die je kunt eten wel heel populair. Zo heeft Milo al “stiekem” frietjes gehad, knakworstjes, salami en dus ook al hagelslag. Alleen dat laatste vond ik nog niet echt nodig.

Kijk uit met je lange haren, straks pakt… oeps, te laat

Onze dame heeft heerlijke lange haren. En haar broertje vindt dat maar al te leuk. Vooral om aan te trekken. Meestal doet hij het nog niet zo hard omdat hij nog niet sterk genoeg is. Maar nog even en het gaat wel pijn doen…

Jullie spelen echt lief samen

Ondanks dat Milo nog niet zoveel vooruit kan als hij zou willen zie ik die twee toch regelmatig samen ‘spelen’ op het kleed. Zoveel plezier spat er dan vanaf. Je ziet de kleine man helemaal glunderen als zijn zus hem aandacht geeft en zij is zo zorgzaam. Echt té lief!

Nee hij kan geen poppenkleertjes aan

Dit is er eentje die ik gelukkig niet al te vaak meer hoef te zeggen al probeert ze het soms nog wel. Dan wil ze bij hem de schoentjes van de pop aan trekken of het regenjasje.

Niet bovenop hem liggen

Knuffelen met je kleine babybroertje is natuurlijk super leuk. Ze vergeet alleen af en toe dat ze een stuk groter en zwaarder is dan hem en hij zich nog niet zo goed kan weren. Dus regelmatig kruipt ze bovenop hem om te knuffelen en dat vindt hij niet altijd even leuk.

Ach heb je zijn haartjes gekamd? Wat mooi!

Aangezien haar poppen geen haren hebben kan ze deze dus niet borstelen. Maar haar kleine broertje heeft er genoeg. Dus ze pakt regelmatig zijn zachte borsteltje om zijn haren te kammen. Heel schattig…

Haal die stickers eens van je broertje af

Stickers plakken is een van de favoriete hobby’s van onze dochter. Ze plakt ze het liefst overal op. Ook op haar broertje. In een onbewaakt moment had ze zijn wangetjes vol zitten. Aangezien de kleine man ze eraf begon te trekken en in zijn mond begon te stoppen heb ik niet eerst een foto gemaakt ?

Wat ben je toch een goede en lieve grote zus

En dan de laatste, maar wel eentje die echt de lading dekt. Want onze dochter is echt zo’n super zus! Ze vindt het zelfs zo leuk het hebben van een broertje dat ze laatst vroeg wanneer we nog een baby zouden krijgen. Milo begon namelijk te groot te worden. ?

Wat zeg jij altijd tegen je kinderen?

2 reacties op “Dingen die ik tegen mijn dochter zeg sinds ze een broertje heeft

  • Haha het “niet op je broertje zitten/liggen/staan” is ook een bekende zin. Al begint komt het steeds vaker voor dat ik “wat ben jij toch een lieve grote broer” zeg.
    Wel leuk om de herkenbaarheid te zien. Dacht altijd dat mijn zoon heel hardhandig was, maar blijkbaar is dit redelijk normaal gedrag ?

Reageren is niet mogelijk.