Vier dingen die ik graag alleen doe

Ik houd er enorm van om mensen om me heen te hebben. Hoe meer hoe beter. Toch zijn er ook genoeg dingen die ik graag alleen doe. Dingen waarvan ik vroeger niet had gedacht dat ik daar zo van kon genieten. In mijn eentje. Ik denk dat ik heb “geleerd” om alleen te zijn toen ik naar Aruba verhuisde. Dit was iets wat ik in mijn eentje had geregeld en dus ook in mijn eentje deed. Natuurlijk heb ik daar heel veel geweldige mensen leren kennen, maar je bent wel ver weg van familie/vrienden en het bekende wereldje.

Ik liet me overigens door Northflix inspireren, zij plaatste in mei vorig jaar een soortgelijk artikel.

Dingen die ik graag alleen doe

Onderstaande dingen doe ik graag alleen. Maar dat betekent niet dat ik ze altijd maar alleen wil doen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Naar de bioscoop

Ik vind het super leuk om samen met anderen naar de bioscoop te gaan, maar in mijn eentje doe ik ook graag. Nu is het wel echt al een tijd geleden dat ik in mijn eentje ging. Sowieso kan ik me de laatste keer bioscoop niet herinneren haha. Maar goed, ik ga dus vlot in mijn eentje. Je zit anders toch maar stil naast elkaar in het donker.

Boodschappen doen

Ik hield vroeger helemaal niet van boodschappen en nu vind ik het altijd retelekker als ik even alleen naar de supermarkt kan. Dan laat ik mijn dochter bij haar vader of bij haar oma en duik ik de Jumbo of Lidl in. Waarom ik dit zo lekker vind? Even met mijn gedachten alleen zijn. Geen peuter aan mijn been die wil meehelpen of vermaakt wil worden. Het is dan echt even tijd voor mezelf..

Lunchen/Terrasje

Net zoals de bioscoop ga ik graag met een vriendin of familie lekker lunchen. Heerlijk op een terrasje mensen kijken en genieten. Maar ik doe dat net zo lief alleen. Ook dit doe ik niet vaak alleen, maar je kunt me zo eens in de zoveel tijd zeker ergens op een terrasje vinden. De ene keer met een boek, de andere keer met mijn laptop. Ik vind dat heerlijk. Lekker even op mezelf.. Maar toch onder de mensen!

Met de honden wandelen

IMG_3862

Wij gaan met regelmaat met het hele gezin wandelen met de honden. Onze kleine meid vindt dat echt geweldig om te doen en het is dan ook echt genieten zo samen. Toch wandel ik het liefste alleen met de honden. De ene keer met Spotify aan op mijn mobiel, de andere keer gewoon helemaal niets behalve mijn gedachten. Ik moet wel altijd opletten dat ik de tijd niet vergeet haha, want ik kan zo blijven lopen. Nu is dat ’s avonds vaak niet zo erg, want dan hoeft niemand ergens heen. Maar in de ochtenden moet mijn man werken dus dan kan ik geen uur wegblijven.

Wat doe jij graag alleen?

26 reacties op “Vier dingen die ik graag alleen doe

 • Lekker he om soms gewoon even wat alleen te doen.
  Naar de stad alleen vind ik echt heel erg fijn.
  Gewoon even rustig winkelen, kijken waar ik wil en geen rekening te hoeven houden met een ander!

 • Winkelen! Lekker net zo lang in een winkel blijven rondneuzen als ik wil en alleen die winkels binnen gaan waar ik ook echt heen wil. Moet ik binnenkort maar weer eens doen 🙂

 • Wat leuk om jouw lijstje te lezen! Alleen naar de bios lijkt mij dus niets aan.
  Stom eigenlijk, want net wat jij zegt: Je zit toch stil in het donker naast elkaar.
  Wat ik graag alleen doe weet je al 😉
  Afgelopen weekend ontdekte ik weer eens hoe fijn het is alleen met de camera op pad te gaan.
  Lekker foto’s maken zonder dat iemand door je beeld loopt, roept “Ben je haast klaar?” of wat dan ook.
  Ik denk ook dat het alleen maar “gezond” is om zo nu en dan even echt alleen te zijn/wat voor jezelf te doen.

 • Winkelen vind ik het allerallerbeste alleen. Dan twijfel ik nergens aan en dan koop ik écht wat ik zelf mooi vind!
  Ook boodschappen doen vind ik fijn alleen.
  En autorijden! Heerlijk de muziek hard.

 • Hardlopen en wandelen doe ik graag alleen, lekker mijn hoofd leegmaken en even met niemand rekening hoeven houden. En winkelen doe ik ook het liefst alleen.

 • Leuk artikel! Ik winkel graag alleen en hardlopen zodat ik ook echt gefocust aan mijn run kan starten! Voor mij dus geen ‘kletsmaatje’ erbij…

 • Nederlandse- en Vlaamse series films en series kijken. Dit is zo mijn genre. Niks voor m’n lief, dus dan kijken we ieder op eigen scherm naar wat we willen. Toch samen, maar wel met wat wij het leukste vinden. Hij is van Netflix en ik dus via Videoland ofzo. Verder vind ik een dagje/nachtje alleen heerlijk: gewoon in mijn pyjama door huis lopen, eten waar ik zin in heb, vroeg in bad en dan met een goed boek in bed en overdwars liggen met het hele kingsize dekbed om mij heen.

 • Ik kan mij heel goed voorstellen dat met de hond wandelen echt heerlijk is! Die overige punten doe ik graag met iemand samen. Zo ongezellig anders. En met boodschappen in mijn eentje doe ik alleen maar heel onhandig. Schoonmaken doe ik heel graag alleen. Niemand die in de weg loopt en heerlijk even als een bezetene door het huis razen om daarna met mijn beentjes omhoog van een schoon huis te genieten.

  • Schoonmaken doe ik juist het liefst met mn man samen, om een of andere reden heb ik er dan meer zin in. Vreselijke taak vind ik het haha. En zo ondankbaar 😛

 • Ik doe het liefste zo min mogelijk alleen. Nu vooruit, zo heel af en toe is alleen shoppen wel fijn. Maar verder ben ik graag onder de mensen

 • Haha, ja wat Ilse zegt: naar het toilet gaan. En alleen maar de bios zou ik ook wel eens willen. Boodschappen alleen doen zonder kinderen is ook stukken relaxter 🙂

 • Ik doe veel te weinig alleen, dus ik heb me dit jaar voorgenomen om wat meer dingen alleen te doen, omdat ik merk dat ik dat wel echt nodig heb. Ik ben onlangs al alleen naar het zwembad gegaan ’s avonds en een bioscoopje is inderdaad ook een goed idee! En van de zomer alleen op een terras een boek lezen vind ik ook een goed plan!

  Oh ja en bij mijn voornemen heb ik besloten dat ik vaker alleen op pad ga om foto’s te maken. Dan doe je toch iets en je bent er even uit. Als thuiswerker zit je soms ook te veel thuis 😉

 • Grappig, ik vind alleen zijn heerlijk, maar ik zou niet zo snel alleen naar de bioscoop gaan of naar het terras. Overigens kan dat natuurlijk prima!

 • O ja, heerlijk om zo nu en dan tijd voor jezelf te nemen! Fietsen en sporten doe ik graag alleen. En reizen of naar een concert ook, alleen doe ik dat niet zo vaak. Vooral omdat anderen zich dan zorgen maken als ik alleen op stap ga. 😉

 • Ja heerlijk om boodschappen alleen te doen. Hup Hup snel door die winkel heen en weer naar huis. Ik ben wel altijd heel blij als manlief klaarstaat om alles aan te pakken en uit te pakken hahaha

Reageren is niet mogelijk.