Dingen die elke meisjesmoeder herkent

Met een kleuter meisje in huis die vandaag de dag in haar baljurk staat te dansen op liedjes van K3 kun je wel stellen dat ik moeder ben van een echt meisje. Dat ik ook nog een jongetje in huis heb vergeten we maar even, want hij heeft nog niet zoveel te willen als baby. Ik ben momenteel dus vooral een meisjesmoeder en daarom dus ook de dingen die elke meisjesmoeder herkent.

Dingen die elke meisjesmoeder herkent

Zei je eerst nog echt geen roze in huis te halen? Of dat je het roze-geweld wilde inperken? Nou stop maar met die poging, want het is zinloos. Alles moet namelijk roze zijn! En ja, ik weet het.. jij bepaalt. Maar je wilt je dochter ook gelukkig zien toch? Dus ik geef toe.. en hard. En stiekem vind ik het eigenlijk toch ook wel schattig en leuk. Al dat roze.

Dat meisjes van kletsen houden dat weet je misschien wel van jezelf. Maar je had nooit verwacht dat het zoveel zou zijn. Je dochter is werkelijk waar geen seconde stil. Ze vertelt over haar dag, praat tegen haar knuffels en poppen en ja.. ze praat zelfs in haar slaap (echt, dat doet die van mij!).

Je kunt niet genoeg spiegels hebben. Mijn dametje kijkt werkelijk in elke spiegel die er is. En is er geen spiegel dan vindt ze wel iets waar ze zichzelf in kan zien zoals de telefoon, de doucheknop, het raam.. Alles. Ze checkt dan ook 100x per dag of ze er nog wel “goed uitziet”. En waar ze het van heeft weet ik niet, want ik vermijd spiegels doorgaans…

Je moet je make-up op een veilige (en vooral hoge) plek opbergen want anders ben je zo je lippenstift kwijt. Oh en je mascara en oogschaduw ook hoor. Plus vergeet je parfum niet. Overigens mag onze dochter dus bij oma wel gewoon lippenstift op doen wanneer ze wilt (daar zijn oma’s voor), dus die vraag krijg ik nu ook tig keer per dag. Hier is het dus nee. Het kind is net 4 jaar. Ze mag het van mij op speciale dagen, zoals bijvoorbeeld haar verjaardag. Maar verder niet. Helemaal niet nodig vind ik.

meisjesmoeder herkennen

Al vanaf dat ze kon praten wil ze al bepalen wat ze aan trekt. “Nee mama, die trui is stom!”, “Ik wil geen rokje aan, vandaag ben ik stoer”, en ga zo maar door.

Ook is je dochter totaal niet te beroerd om al haar talenten met jou te delen. Ze danst, zingt en acteert de hele dag door. En jij mag hier naar kijken of.. erger nog.. mee doen. “Kom mama, ik leer je wel hoe je moet dansen. En nu springen. Mama spring dan!”.

Over acteren gesproken, dat is nóg iets wat elk meisjesmoeder zou moeten herkennen. De acteerkunsten van je dochter. Want het woord dramaqueen is niet voor niets uitgevonden om dit soort meisjes te omschrijven. (Dat je moeder nu keihard lacht omdat jij vroeger ook zo was zeggen we er maar even niet bij)

Je kunt niet genoeg speldjes, haarbandjes, elastiekjes, strikjes en tiara’s in huis hebben. Ze raken namelijk telkens weer kwijt plus je dochter wil ze telkens weer in. Als ze wat ouder zijn tenminste, als baby en dreumes zijnde raakten we al die stiekjes en speldjes kwijt omdat mevrouw ze eruit trok.

Wat herken jij uit dit rijtje? En heb je nog leuke aanvullingen?

15 reacties op “Dingen die elke meisjesmoeder herkent

 • Hahaha, allemaal zo herkenbaar. Alles van mijn dochter is roze. Zingen, dansen en acteren is dagelijkse routine. Maar geniet er enorm van. Is zo leuk om te zien.

 • Haha… ik ben echt een jongensmoeder. Zola is natuurlijk nog jong (zoals je makkelijk kan bijhouden ?), maar ik vermijd roze. En hopelijk lukt me dat straks ook nog ?.

  • Oh ik vermeed ook roze in het begin bij Fay. Ik was vroeger echt een jongensmeisje zelf. Wilde geen roze. Maar vind het nu stiekem allemaal wel erg leuk en schattig haha. Ze is wie ze is ?

 • Het leven als een meisjesmama is zooooo leuk. Ik hou dr van, alles is een feest van herkenning in je lijstje haha! opnze meiden moeten maar gauw een keer samen op sleeptouw met ons mee haha

 • Oh, ik geloof dat mijn meisje geen écht meisje is dan Haha. Ik herken best weinig. Alleen het kletsen en zingen. Maar als ze zingt en ze merkt dat ik kijk, stopt ze, loopt ze naar een andere ruimte om daar verder te zingen. Haha! Al begint ze het steeds leuker te vinden om samen te zingen. En zinnig qua kleding? Ja, het liefst blijft ze de hele dag in haar grijze pyjama lopen. ?

  • Dat je dochter dan geen echt meisje is heb je me nergens horen zeggen toch.
   Zelf was ik vroeger helemaal niet zoals mijn dochter nu. Ik haatte roze en wilde geen jurkjes of rokjes, wilde liever voetballen en klimmen enzo.

  • Wat jouw smaak ermee te maken heeft weet ik eigenlijk niet zo goed? Ik was juist altijd alles behalve een meisjemeisje, dus van mij heeft ze het niet 😉

 • Leuke post! Die elastiekjes en speldjes die steeds kwijtraken herken ik wel ja. Mijn dochter wilde niks te maken hebben met donkere of andere kleuren dan paars en roze! Tja, gewoon aan toegeven maar. Wat je zegt, als haar dat gelukkig maakt ??‍♀️..

 • Die stiekjes en knopjes idd. Wat een ellende. Alsof ze zelf pootjes hebben. En de dramaqueen haha. Verder valt het nog mee. Maar ze is pas 2. Wie weet wat er nog komt.

 • O ja, ik ben echt een meisjes-mama. Heerlijk tutten en veel glitters en roze! Ik kan me niets anders mee voorstellen

 • Haha, hier is echt alles van toepassing ? Alleen heeft ze op kamer alles lichtblauw van Frozen ipv roze. Oh en die voorstellingen dat je dan moet gaan zitten en dan: oh wacht ik moet dit nog, oh die knuffel moet daar. En dan zit je daar een half uur te wachten op een geïmproviseerd vreselijk slechte grap of truc. ? Haha heerlijk ?

 • Haha zelf ik zie er herkenning in en dat terwijl ik jongens heb. De oudste pakt ook graag mijn make-up en staat gekke bekken te trekken voor de spiegel. Ook laat hij de hele dag van zich horen, maar dan in de vorm van autogeluiden ?. De jongste gaat langzamerhand zijn broer al achterna.

 • Wat een heerlijkheid haha. Hier een echt jongetje en had het er gister nog over met Jeroen dat ik het zo jammer vond dat Max zo weinig kletst. Alles wat je hem vraagt is: “weet ik niet”, haha.

Reageren is niet mogelijk.