Dierentuin tip: Dierenrijk vlakbij Eindhoven

Al vanaf kleins af aan is onze dochter gek op dieren. Daarom hebben we vorig jaar ook een abonnement gehad op de dierentuin: Dierenrijk. Zo konden we lekker vaak daarheen en beesten kijken. Fay was toen nog wel heel klein, maar zo klein en zo jong als ze was, je zag haar zichtbaar genieten. Een paar weken terug zijn we weer naar de dierentuin geweest. Sinds dat bezoekje heeft Fay het niets anders meer dan over “de dierentuin”, dus besloten we afgelopen weekend weer naar Dierenrijk te gaan. 

Waarom Dierenrijk een dierentuin tip is

De laatste keer dat we gingen, afgelopen weekend dus, ben ik eens echt kritisch gaan kijken. Want ik vind Dierenrijk zelf echt geweldig maar dat komt misschien ook wel omdat het voor ons lekker dichtbij is. In zo’n 20 minuten zijn we er en alle andere dierentuinen zitten toch een stuk verder weg. Maar zelfs na mijn kritische blik erop, kon ik maar tot één conclusie komen en dat is: het is echt een super leuk uitje. Ik vertel je waarom.

Lees ook deze blog over Dierenpark Amersfoort.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De prijs van Dierenrijk

De prijs is toch wel belangrijk, dus daar heb ik kritisch naar gekeken. Kinderen tot en met twee jaar zijn gratis. Vanaf 3 jaar is het eenzelfde prijs, namelijk €22,50. Maar wanneer je online besteld dan kost een kaartje €21,-. Scheelt toch weer iets. Ook staat Dierenrijk regelmatig op Social Deal, dus kun je voor heel wat minder kaartjes kopen. Daarnaast doet Dierenrijk ook mee met de dagjes uit actie van de Jumbo, waardoor je soms wel €15,- korting kunt krijgen.

Je kunt ook een jaarkaart nemen, deze kost €55 en dat heb je er naar drie keer gaan al uit. Wat ook ideaal aan zo’n jaarkaart is, is dat je tot wel 50% korting krijgt op onder andere Safaripark Beekse Bergen, Speelland Beekse Bergen, ZooParc Overloon, Klimrijk Brabant en Sportiom Aquafun en IceFun, Natuurmuseum Brabant, Textielmuseum, Toverland en Apenheul. Dat is nogal een lijst! En ze hebben ook nog een andere leuke actie. Voor €69,50 heb je een abonnement van een jaar op Dierenrijk EN Zooparc Overloon.

Speelplezier in Dierenrijk

Een dierentuin is er natuurlijk om dieren te bewonderen, maar iedereen weet hoe kinderen zijn. Spelen doen ze het liefst. Daarom is het super fijn dat je tijdens een dagje dierentuin kunt afwisselen. Dieren bekijken en spelen in de speeltuin. Bij Dierenrijk zijn er maar liefst 9 speeltuinen te vinden door het park heen waarvan twee speeltuinen echt enorm groot zijn. Daarnaast hebben ze ook nog een grote speelschuur waar de kinderen kunnen spelen als het weer bijvoorbeeld niet zo goed is. Er is dan een gedeelte speciaal voor de allerkleinsten en voor de grotere kinderen.

Dagje uit naar Dierenrijk Mierlo

De dieren in de dierentuin

Spelen in een speeltuin en/of speelschuur is hartstikke leuk, maar het gaat natuurlijk om de dieren. En ook dat aanbod is best groot. Plus wat ik erg prettig vind om te zien is dat vele dieren ook echt flink de ruimte hebben. Zo hebben ze ijsberen die naast een groot stuk grond met heuvels en dergelijke, ook nog een zwemvijver hebben. Afgelopen zaterdag konden we dan ook genieten van mama ijsbeer die samen met haar pasgeboren tweeling Nick en Simon aan het zwemmen was.

Naast ijsberen hebben ze ook bruine beren en kraagberen. Maar je vindt er ook olifanten, kamelen, tijgers, leeuwen, stokstaartjes, zeehonden, wolven, everzwijnen, pinguïns en nog veel meer. Ze hebben zelfs een gedeelte wat “Vogelrijk” heet en daar vindt je allerlei soorten vogels. Je loopt er zo tussen, prachtig om te zien en erg leuk voor de natuurfotograaf.

dieren in Dierenrijk

Wat ook leuk is, is dat je bij de ringstaart maki en rode vari in het verblijf staat en zij gewoon bij je op de schouders kunnen komen zitten. Of op je hoofd, of arm.. Soms heb je er zelfs twee of drie op je zitten haha. Zoals bij mij. Onze dochter is helemaal gek op aapjes en wil daar dan het liefst ook de hele dag blijven. Wat me wel opvalt is dat ze vaak alleen komen als ze zien dat je een rugzak of tas bij hebt. Ze denken dan natuurlijk dat ze eten krijgen haha!

Leuke dierentuin in Brabant

Verder vind je op veel plekken van die automaten, waar voer in zit. Bijvoorbeeld bij de bevers en de karpers. Je kunt dan voor 50 cent een handje voer eruit halen en de dieren voeren. Dat is iets wat vooral kinderen natuurlijk enorm gaaf vinden.

Shows en evenementen

Door de dag heen zijn er ook allerlei dierenshows waar je van kunt genieten. Het actuele programma krijg je bij de ingang, maar op de site vind je ook al een overzicht terug.

Zo is het vaak om 11 uur tijd voor het voeren van de roofdieren. Super interessant om te zien! Om 12 uur start de ‘he ga je mee’ tour. Deze tour is onder leiding van een gids van Stichting Wildlife waarbij je langs drie verschillende diersoorten gaat. Om 13 uur worden de neushoorn gevoederd en om 14uur is de olifantenshow. De verzorgers laten zien hoe ze een olifant trainen en vertellen 1001 weetjes over de olifanten. Om 15uur is de pinguïn presentatie. En dan heb je om 16uur ook nog de chimpansees voedertijd.

IMG_1553

Ook worden er door het jaar heen allerlei evenementen georganiseerd. Ze staan nog niet allemaal online, maar er komt in ieder geval een springkussenfestival aan! Dat betekent door het hele park heen allerlei verschillende springkussens en andere animatie. En op 7 mei is er een speciale avond alleen voor volwassenen. Zij mogen dan voor slechts €10,- naar binnen en zich uitleven op alle springkussens. Bovendien zijn de dieren dan ook te bewonderen.

Zoals je wel hebt kunnen lezen en zien aan de foto’s is Dierenrijk dus echt een aanrader. 

10 reacties op “Dierentuin tip: Dierenrijk vlakbij Eindhoven

  • Helaas wonen wij niet in de buurt, maar we waren afgelopen jaar een keer een weekendje weg naar Eindhoven en hebben toen ook een bezoek gebracht aan deze dierentuin. Fiene zat toen in de kinderwagen en kon wel overal de dieren goed zien, terwijl dat bij andere dierentuinen soms helemaal niet zo is. Echt heel kindvriendelijk!

    • Ja klopt, kijkgaten ook op allerlei verschillende hoogtes. Goed over nagedacht! Alle andere dierentuinen zitten voor ons ook ver vandaan.. Maar zo af en toe is het wel een ritje waard!

  • Ik vind de entree van dierentuinen over het algemeen echt heel erg duur. Wij hebben ook een jaarkaart van Dierenrijk en dan is het inderdaad goed te doen.

    • Ik betaal volgens mij nooit de volle prijs voor een dierentuin, zoek altijd naar kortingskaarten en dergelijke. Maar vind dat met veel dingen dat het zo duur is, pretparken ook..

  • Ziet er tof uit! Ik vind de dierentuin altijd zo dubbel. Het is leuk voor de kinderen, maar ik vind het vaak zo triest voor de dieren zelf. Heel fijn om te lezen dat ze hier de ruimte hebben en een “goed” leven hebben.

  • Ik ken dat park niet, maar ziet er mooi uit! Toch blijf ik altijd een beetje moeite hebben met dierentuinen, zo ook dolfinarium en andere parken waar dieren in gevangenschap zitten…..

    • Ja heel slecht misschien, maar als ik daar ben denk ik daar niet echt over na. Wel of ze de ruimte hebben ofzo. Maar ben dan eigenlijk meer aan het genieten van de kleine meid die echt geniet van al die dieren.

Reageren is niet mogelijk.