Deze investeringen deed ik het afgelopen jaar!

Deze blog wilde ik eigenlijk vorig jaar al schrijven, maar ik besloot een weekje vrij te nemen. Daarom in het nieuwe jaar nog even een terugblik op vorig jaar. Ik deed namelijk best een aantal investeringen. In deze blog vertel ik je over de investeringen die ik deed rondom zelfontwikkeling. Wellicht dat er later nog eentje volgt over mijn zakelijke investeringen.

De investeringen rondom zelfontwikkeling

Afgelopen jaar heb ik vrij veel gedaan aan zelfontwikkeling. Dat was echt mijn focus aangezien ik het jaar ervoor weer een burn-out heb gehad en deze begin 2021 nog doorsijpelde.

Hypnotherapie

Begin 2021 heb ik een drietal hypnose sessies gehad. Deze waren onderdeel van een kort traject die ik had omtrent hypnotherapie. Had je me een aantal jaar geleden gezegd dat ik mezelf zou laten hypnotiseren dan had ik je vierkant uitgelachen. Mijn beeld over hypnose was toen ook heel anders dan het nu is. Wanneer je namelijk in hypnose gaat, ga je naar een hele diepe staat van ontspanning. Je kunt het ook vergelijken met een diepe meditatie. Je bent je ook nog gewoon bewust van waar je bent en dat je in hypnose bent.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De reden dat ik deze therapie volgde is omdat ik aan de slag wilde met negatieve overtuigingen over mezelf ‘ik ben het niet waard’. Ik vond de sessies heel erg fijn en er kwam heel veel uit. Helaas is niet de kern echt naar boven gekomen aangezien ik er nog steeds wel last van heb, maar stukken minder dan voorheen. Dus het heeft zeker wel iets geholpen.

Structuurcoach

Ook huurde ik een structuurcoach in. Salina helpt me onder andere met alle chaos in mijn hoofd en om dit te accepteren en mee om te gaan. Ook helpt ze me heel erg met mindset dingen en geeft ze me dat steuntje in de rug die ik nodig heb. Het is zo fijn om iemand te hebben die snapt hoe je brein werkt.

One day mama retreat

Omdat ik, als vrouw en moeder, mezelf regelmatig voorbij loop en vooral vergeet in het stukje tijd voor mezelf en liefde voor mezelf besloot ik om een one day retreat te boeken bij Diane (mamaya.nl). Alhoewel ik niet helemaal wist wat ik kon verwachten ging ik erheen met het idee om echt even te ontspannen en tijd voor mezelf te nemen. Vanaf het eerste moment dat ik binnen stapte verdwenen eventuele spanningen die ik had en voelde ik me op mijn gemak. Dit had alles te maken met de locatie, maar zeker ook met de andere deelnemers en met Diane zelf. Zij straalt zo’n rust en openheid uit.

Niets is gek, raar of vreemd. Je mag er helemaal jezelf zijn. Tijdens de oefeningen kon ik me echt ontspannen en alhoewel er ook bepaalde dingen los geweekt werden en er dus rijkelijk tranen vielen (bij mij) voelde het nooit als vervelend. Alles mocht er zijn. Ik liep dus echt heel ontspannen de deur weer uit aan het einde van de dag. Dit is iets wat ik mezelf echt regelmatig mag gunnen. En wat elke moeder zich eigenlijk mag gunnen.

Hotel overnachting

Iets wat ik afgelopen jaar ook deed was het boeken van twee hotel overnachtingen voor mezelf. Ik had een live coaching dag in Scheveningen bij mijn business coach en besloot de avond ervoor en de avond zelf een hotel te boeken. Onder andere omdat ik er vroeg moest zijn en erheen reizen zo’n 2,5 – 3 uur duurt tijdens de spits. Maar vooral omdat ik het mezelf gunde. Het scheelt zoveel stress en geeft zoveel rust. Even tijd voor mezelf. Geen gehaast. Geen kinderen om aan te denken, alleen mezelf. Natuurlijk dacht ik wel aan de kinderen, maar ik hoefde me niet druk te maken want ze waren gewoon bij hun vader. Dit was echt zo ontzettend fijn en ik kwam echt tot rust. Dit jaar ga ik dit zeker nog eens doen.

Er zijn vast nog meer investeringen geweest afgelopen jaar, maar deze sprongen er echt uit.