Derde trimester | Mijn to do lijst voor de bevalling

shutterstock_384639760

Met nog iets meer dan 10 weken te gaan voor de bevalling moet er stiekem nog best veel gedaan worden. Dus besloot ik om, net als Charlotte een aantal maanden geleden deed, een to do lijst voor de bevalling te maken. De lijst is nog vrij lang, wat me nog best een beetje benauwd. Maar de mensen om me heen verzekeren me dat het allemaal goed komt. Dus daar vertrouw ik dan maar op 😉

Mijn to do lijst voor de bevalling

Ik ben momenteel echt pietje precies en in plaats van dat ik dus simpelweg een hoop dingen onder elkaar zet in een lijst wil ik het opeens geordend hebben. De mensen die mij goed kennen zullen nu even hard gaan lachen… ik geef ze even een momentje… want dat is dus totaal niet Nicole; geordend. Maar goed, daarom heb ik mijn to do lijst ook nog ingedeeld in aparte categorieën. Je weet wel, om het overzichtelijk te houden haha!

Kinderkamer

 • Kast kopen (hebben een mooie gezien bij de Ikea!)
 • Zoeken naar raamverduistering
 • Kamer gezellig inrichten met decoratie/hoekjes etc

Babykamer

 • Muren verven (ja toch maar)
 • Oplossing verzinnen voor donkere muur ivm slechte muursticker
 • Kamer herindelen qua meubels
 • Ledikant in elkaar zetten

Rest van het huis

 • Zolder opruimen zodat bepaalde spullen daar in de kast gelegd kunnen worden
 • Slaapkamer babyproof maken (ivm co-sleeper die er komt)
 • Box in woonkamer zetten
 • Achtertuin schoonmaken en opruimen
 • Ramen wassen voor en achter

Baby uitzet

 • Kleding in de kast leggen ivm overzicht wat we al hebben
 • Nieuw aankleedhoes kopen (roze is niet zo mooi voor onze babyboy)
 • Hoes voor maxi cosi kopen (ook hier is roze niet wat ik wil haha)
 • Lijst maken met alle andere dingen die we nog willen aanschaffen

Overig

 • De naam
 • Co-sleeper kopen
 • Vluchttas klaar zetten
 • Geboortekaartje uitzoeken
 • Zwangerschapsshoot
 • Nadenken over babyborrel (wie wat waar)
 • Babywasjes
 • Wel of geen geboortebord?
 • Voorbereiding eerste week (beschuit met muisjes, genoeg luiers, vitamines, etc)

En ergens heb ik dus nog het idee dat dit dus nog lang niet alles is en zal ik het lijstje dan ook nog wel aanvullen ben ik bang haha.

Heb jij misschien nog aanvullingen?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

22 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 27 maart 2017 om 06:11

  Nog een hele lijst maar dat gaat vast wel goed komen. Succes met de voorbereidingen.

 2. marije op 27 maart 2017 om 06:23

  Wow, aardig lijstje maar gaat vast goed komen. Succes!

 3. Patricia op 27 maart 2017 om 06:30

  Aanvullingen… Uhm nee: ik denk eerder ‘hadden we dat ook niet moeten doen’, terwijl het hier dus nog maar maximaal één week duurt. Succes!

  • Nicole op 28 maart 2017 om 07:28

   Tsjah heb geleerd van de vorige keer. Toen belandde ik met 36 weken in het ziekenhuis en had ik hoop dingen nog niet gedaan!

 4. Lisette op 27 maart 2017 om 07:05

  De nesteldrang is goed begonnen;-) Een overzichtslijstje gaf mij ook rust. Ik heb geen aanvulling maar misschien een tip. Maak ook een lijstje met wat je zo snel mogelijk na de bevalling wilt hebben maar nu nog niet wilt/of hebt aangeschaft. Geef iemand alvast dat lijstje door (moeder/zus/vriendin), die nabde bevalling op pad gaat. Ik had op mijn lijstje bijvoorbeeld kleertjes, muisjes in de juiste kleur, aankleedhoezen etc. Maar het lijstje geeft ook rust als je nog niet zover was gekomen om het zelf te halen. Succes met de laatste to do dingen!

  • Nicole op 28 maart 2017 om 07:29

   Hmm denk dat er in principe weinig op dat lijstje komt.. Aangezien we al een boel hebben van Fay dus mocht het echt nodig zijn.. En ach anders kunnen ze hier kijken 😛

 5. Nicole op 27 maart 2017 om 08:11

  Gaat allemaal goed komen!! Vooral ook genieten 🙂

  • Nicole op 28 maart 2017 om 07:31

   Dat genieten hoop ik in mn verlof te doen haha. Nu echt geen tijd voor 😛

 6. jonna@burgertrutjes op 27 maart 2017 om 08:19

  Succes met de laatste klusjes, komt vast goed!!

 7. Volgmama op 27 maart 2017 om 08:30

  Dat is een aardig lijstje. Succes met afvinken 🙂

 8. Channa op 27 maart 2017 om 08:56

  Alles wat je nog bedenkt meteen opschrijven en dan komt het helemaal goed. Succes!

 9. Tineke op 27 maart 2017 om 08:58

  Poeh, dat is nog een flinke lijst. Toen ik zwanger was van Fedde bestond mijn to do lijst vooral uit het schoonmaken van het huis.
  Liefs

  • Nicole op 28 maart 2017 om 07:31

   Oooh dat heb ik nog niet eens opgeschreven haha! Maar dat is ook een dagelijks terugkomend iets met 2 honden en een peuter 😛

 10. Gerdi op 27 maart 2017 om 09:06

  Wat een slim idee om zo’n afstreeplijstje te maken.. Succes!

 11. Joyce op 27 maart 2017 om 10:20

  Nog een best lijstje succes nog even 😀

 12. Huismama op 27 maart 2017 om 13:40

  Oh jeetje, wat herkenbaar dit! Mijn lijst werd ook alleen maar langer in plaats van korter haha! Uiteindelijk kwam het écht goed…Succes met je nesteldrang!

 13. Jodi - liefthuis op 27 maart 2017 om 18:19

  Oooow jaaaa de naam pfffff zo moeilijk

  • Nicole op 28 maart 2017 om 07:32

   Echt he! Dachten dat we hem hadden maar na hem “gebruikt” te hebben viel hij toch weer af!

 14. Jessica op 27 maart 2017 om 19:33

  Wil je een aanvulling hebben? vind je het nog niet genoeg hahaha

  • Nicole op 28 maart 2017 om 07:35

   Jawel maar ergens kruipt er een gevoel dat ik dingen vergeten ben!

 15. maai op 28 maart 2017 om 10:05

  Ahhh komt vast helemaal goed. Ben zo benieuwd. Wat bedoel je met slechte muursticker? Ik heb net allemaal muurstickers besteld voor de jongenskamer en ik ga ze op mdf platen oud plakken omdat we geen geladen muren hebben. Succes meis!

 16. Kim op 28 maart 2017 om 13:10

  Jaa zo herkenbaar! Ik heb gedurende mijn zwangerschap ook heel wat items op mijn lijstje gezet. Gelukkig is nu bijna alles afgevinkt.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje