Een dekbed en kussen voor onze dreumes?

dekbed-kind

Alhoewel onze dreumes (bijna peuter) klein van stuk is, weet hij al heel goed duidelijk te maken wat hij wil. Hij kan amper praten en nog niet lopen, maar krijgt wel al heel veel voor elkaar. Met handen en voeten weet hij te vertellen wat hij wil. En als hij het niet kan vertellen op die manier dan laat hij het wel zien.

Op dit moment heeft hij in zijn hoofd gehaald dat hij een kussen en een dekbed wil. Hoe ik dat weet? Zodra we boven zijn kruipt hij in ons bed, of in die van zijn zus, en gaat daar op het kussen liggen met de deken over zich heen. Wanneer hij dan naar zijn eigen bed moet krijst hij moord en brand. Hij wijst en roept naar het kussen en naar zijn hoofdje. Aan de ene kant super schattig om te zien hoor, maar wel mega irritant. Want is een dekbed en kussen voor een dreumes wel veilig?

Veilig slapen

Veiligheid gaat voor alles. Daarom is het verstandig om te kijken naar hoe jouw kind zich ontwikkeld. Het ene kind kan al zelfstandig zitten, staan en lopen met een jaar. Een ander, zoals onze zoon, kan dat met twee jaar nog niet. De stelregel voor veilig slapen onder een dekbed is dat een kind krachtig genoeg moet zijn om in hun slaap van positie te veranderen. De kans op verstikking neemt dan namelijk flink af. Daarom is het goed om in ieder geval te wachten tot ze goed kunnen zitten, staan én lopen.

Is je kind oud genoeg?

Is je kind oud én sterk genoeg om onder een dekbed te slapen? Dan wordt het tijd om een dekbed uit te zoeken. Een kussen is sowieso niet nodig, dat is alleen maar ter comfort. Maar zolang je kind er niet naar vraagt kun je het gewoon weg laten. Wat betreft een dekbed is het goed om bij de aanschaf van zo’n kinderdekbed te letten op een aantal dingen.

  • Wanneer je een kinderdekbed koopt, kies er dan eentje uit in de juiste maat. Leg geen eenpersoonsdekbed in een junior bedje, maar koop dan ook een junior dekbed. Laat je jouw kind in een eenpersoonsbed slapen dan kun je natuurlijk wel een eenpersoonsdekbed kopen.
  • Er zijn verschillende soorten kinderdekbedden te koop. Ga je bijvoorbeeld voor een kinderdekbed van Yumeko.nl dan is de tijk hiervan van 100% biologisch katoen gemaakt en de vulling van biologisch wol of plantaardig tencel. Kies liever geen dekbed van dons, dit isoleert heel goed waardoor het al snel te warm wordt voor je kindje.

Wij kiezen er dus voorlopig nog voor om geen dekbed en/of kussen te geven. Ons mannetje moet eerst maar eens goed leren lopen en daarna kijken we verder.

Heeft jouw kind al een eigen dekbed?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje