December Daily licht

Inmiddels is het alweer de derde dag van de maand december. December is een hele bijzondere maand vol met feestdagen, maar ook een maand waarin geluk en verdriet zo dicht bij elkaar liggen. Maandag kon je de introductie van mijn December Daily vinden en vandaag ga ik ermee verder.

Ik heb mezelf voorgenomen om elke dag foto’s te maken. Foto’s die te maken hebben met ons leven in december, maar ook dingen die typisch december zijn. Ik ben ik niet als ik er ook niet iets mee wil doen op mijn blog en daarom ga ik elke dag om 17uur een foto plaatsen die ik in december gemaakt heb. Ik probeer wel wat thema’s voor mezelf te bedenken zodat het ook nog interessant is om naar te kijken.

Vandaag dus de December Daily licht

december daily licht project lifeIn december heb ik eigenlijk standaard kaarsjes aan. Ook overdag. Want het is dan vaak wat donkerder en die vrolijke wapperende vlammetjes zorgen voor mooi licht. Ook zorgen ze voor warmte, gezelligheid en doen ze me ook denken aan hoop. Het is ook niet voor niks dat mensen kaarsjes branden voor hun overledenen of juist wanneer ze willen bidden. Ik heb regelmatig kaarsjes aangestoken in een kapelletje voor iemand die ernstig ziek was.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarom vandaag dus ook in de december daily: licht. Omdat iedereen wel wat warmte en licht kan gebruiken!

3 reacties op “December Daily licht

  • Mooi gezegd! Een maand waarin geluk en verdriet dicht bij elkaar liggen. Ik ervaar dat ook zo. December is op de een of andere manier een maand van bezinning. Ik denk vaak terug aan mensen (en huisdiertjes) die er niet meer zijn. Het is een periode om je leven te overdenken. Melancholisch ook een beetje. Ik heb een dierbare vriendin die echt alleen maar huppelend de maand doorloopt. Van Sinterklaas naar Kerst via sneeuw. En de maand zelfs prefereert boven de zomer. Ik voel dat niet zo. Toch zorgen je bewoordingen er ook voor dat het goed klinkt en is. Het een kan naast het ander bestaan. Als je ruimte geeft aan beide emoties. Als ze er allebei mogen zijn. Dan krop je niets op.

Reageren is niet mogelijk.