De zoektocht naar feestkleding in grote maten

Vond ik het een paar jaar geleden nog heel erg moeilijk om leuke kleding te vinden in grote maten, zijn er tegenwoordig steeds meer winkels waar je terecht kunt. Alhoewel mijn voorkeur wel uitgaat naar winkels die echt gespecialiseerd zijn in grote maten, vind ik het toch ook fijn dat ik steeds vaker ook bij de ‘confectie winkels’ terecht kan. Aangezien nu de feestdagen er weer aan komen vind ik het wel leuk om echt iets speciaals te kopen. Ik heb wel een mooie glitter jurk in de kast van een paar jaar terug, dus dat is altijd een optie. Maar iets nieuws is ook leuk.

Ga ik voor een jurk, rok of broek(pak)?

Jarenlang droeg ik alleen broeken. Ik vond mezelf echt geen meisje of vrouw die jurken of rokken draagt. Wanneer die verandering plaatsvond weet ik niet meer, maar op een gegeven moment startte ik met het dragen van jurken en ik ben er nooit mee opgehouden. Ik vind een jurk meestal leuker dan een broek, maar draag over het algemeen toch sneller een broek omdat het makkelijk is. Behalve in de zomer, dan zijn het vooral jurken. Een rok droeg ik tot voor kort helemaal niet.

Toch twijfel ik heel erg als het gaat om wat ik aan wil tijdens de feestdagen. Het scheelt natuurlijk dat het meerdere dagen zijn en ik dus kan afwisselen. Alhoewel mijn eerste ingeving zegt dat ik gewoon voor een jurk moet gaan, is het ook wel heel erg leuk om een mooie pantalon met blouse en eventueel een jasje erop te dragen. Hoef ik me in ieder geval geen zorgen te maken om panty’s en dergelijke.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De zoektocht naar feestkleding

Eigenlijk is het helemaal niet nodig om specifieke feestkleding te kopen, want je hebt het hele jaar door wel mooie kleding die je kunt dragen tijdens de feestdagen. Andersom werkt dat natuurlijk ook zo, de plussize kleding die je voor de feestdagen koopt kun je vaak ook tijdens andere momenten aan. Zo heb ik de eerder genoemde glitterjurk ook tijdens een jubileum en tijdens oud&nieuw aangehad. Dat is dan ook de reden dat ik nu wel specifiek op zoek ga naar iets voor de feestdagen.

Het liefste koop ik mijn kleding echt in de winkel zelf omdat ik het dan ook direct kan passen en zie hoe het me staat. Toch merk ik zelf dat ik steeds vaker ook online kleding in grote maten koop. Ik heb zo mijn favoriete adresjes waar ik zeker altijd een kijkje neem zoals bijvoorbeeld de C&A die ook steeds vaker echt leuke kleding in grote maten verkoopt. Dan vind ik online kleding shoppen wel weer fijn, omdat ik zo echt een goed overzicht heb van wat er allemaal is. En je vaak ook de modellenfoto’s erbij ziet, die overigens ook plussize zijn. Zo weet ik meteen of ik iets echt leuk vind of niet.

Voordat ik echt tot kopen overga doe ik overigens wel eerst aan window shopping. Normaal gesproken betekent het dat ik de stenen winkels af ga, maar in dit geval doe ik dat dus online. Zo heb ik bijvoorbeeld een hele toffe glanzende plussize longsleeve gevonden die me erg mooi lijkt bij een nette zwarte broek die ik al heb. En ik kwam een hele toffe wikkeljurk tegen. Al deze items zet ik op een lijstje en voordat ik echt iets koop kijk ik in mijn kledingkast om te zien welke combinaties ermee te maken zijn.