De voordelen van een halfhoogslaper: ruimtebesparing en functionaliteit

voordelen van een halfhoogslaper

Een halfhoogslaper, zowel onze dochter als onze zoon hebben er beide een. Het is dan ook een populaire keuze voor zowel ouders als kinderen. Waarom zowel de kinderen als wijzelf voor een halfhoogslaper kozen in plaats van een ‘gewoon’ laag bed of juist een echte hoogslaper zal ik in deze blog vertellen.

De voordelen van een halfhoogslaper

Beide kinderen hebben ook een gewoon laag bed gehad, vooral voor in de kamer van onze dochter is dat eigenlijk ook gewoon prima. Want zij heeft een vrij ruime kamer. De kinderkamer van onze zoon is echter echt heel klein en een bed neemt veel ruimte in. Dat is dan ook een van de redenen waarom wij voor hem kozen voor een halfhoogslaper.

Ruimtebesparing

Een van de meest belangrijke voordelen van een halfhoogslaper is de ruimtebesparing die het biedt. In huizen en appartementen, waar de beschikbare ruimte vaak beperkt is, kan het optimaliseren van de beschikbare ruimte een grote uitdaging zijn. Een halfhoogslaper biedt hier een slimme oplossing. Met een halfhoogslaper creëer je extra vloerruimte eronder die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan extra speelruimte of juist opbergruimte.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Functionaliteit en veelzijdigheid

Een ander voordeel van een halfhoogslaper is de functionaliteit en veelzijdigheid die het biedt. Moderne halfhoogslapers worden vaak geleverd met ingebouwde functies die het bed nog functioneler maken. Zo heb je bijvoorbeeld ook halfhoogslapers met een (uitrolbaar) bureau en/of een bergkast onder het bed. Vooral in kleine kamers zoals die van ons zoontje, waar elke centimeter telt, is dit echt ideaal.

Nu zou je ook kunnen kiezen voor een hoogslaper, maar ik vind dit persoonlijk te hoog en niet praktisch. Het verschonen van een bed bij een halfhoogslaper gaat hartstikke goed, terwijl je bij een laag bed veel moet bukken en bij een hoog bed er amper bij kunt.

Privacy en gezelligheid

Voor oudere kinderen of tieners kan privacy een belangrijk aspect zijn. Een halfhoogslaper kan hierbij van pas komen. Door het verhoogde bedniveau biedt een halfhoogslaper een zekere mate van privacy. Dit kan vooral nuttig zijn in gedeelde kamers waar broers en zussen hun eigen persoonlijke ruimte nodig hebben. Je kunt met bijvoorbeeld gordijnen of een bedtent een gezellige slaapplek creëren waarbij het kind ook meteen echt een eigen plek heeft om zich terug te trekken.

voordelen halfhoogslaper privacy bedtent

Speelsheid en verbeelding

Voor kinderen kan een halfhoogslaper een avontuurlijke en leuke slaapomgeving bieden. Het beklimmen van de ladder of trap om in bed te komen kan opwindend zijn voor kinderen en kan een gevoel van avontuur creëren. Bovendien biedt de ruimte onder het bed talloze mogelijkheden voor speelsheid en verbeelding. Kinderen kunnen de ruimte onder het bed gebruiken als een speelplek, een geheime schuilplaats of zelfs als een creatieve plek om te tekenen en knutselen. Een halfhoogslaper stimuleert de verbeelding van kinderen en kan hun speeltijd interessanter maken.

Veiligheidsoverwegingen van de halfhoogslaper

Bij het kiezen en gebruiken van een bed is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Vooral als het bed bedoeld is voor kinderen, moeten er passende veiligheidsmaatregelen worden genomen. Wij hebben onze zoon de halfhoogslaper pas gegeven toen hij bijna zes was en we zeker wisten dat hij de trap goed op en af zou kunnen. Daarnaast kan hij door de hoge randen niet makkelijk uit bed vallen, dus ook daar hebben we naar gekeken.

1 reactie op “De voordelen van een halfhoogslaper: ruimtebesparing en functionaliteit

  • Voor Pippa hebben wij ook een halfhoogslaper, je weet wel, die iedereen heeft van Ikea. Nova begint er nu ook steeds vaker om te vragen, maar die ligt nog heerlijk opgerold in haar peuterbed, dus ik wacht er nog even mee.

Reageren is niet mogelijk.