De voordelen van bloggen

Ik blog al een jaar of tien/elf maar pas sinds kort blog ik “serieus”. Daarmee bedoel ik dat ik echt nadenk over wat ik online wil hebben. Ik volg een soort van niche, namelijk het moederschap gecombineerd met fotografie (dit is sinds kort..), en steek behoorlijk wat tijd in het bloggen. Dat doe ik natuurlijk niet voor niets! Bloggen is namelijk ontzettend leuk!

Vandaag deel ik mijn voordelen van bloggen.

Je ei kwijt kunnen

Eigenlijk één van de belangrijkste dingen aan het bloggen vind ik dat ik mijn ei kwijt kan. Ik blog omdat ik schrijven erg leuk vind en het ook fijn is om mijn verhaal kwijt te kunnen. Ik vind het vaak ook veel makkelijker om dingen op papier kwijt te kunnen dan door erover te praten.

Je kennis kunnen delen / mensen helpen

Mensen helpen zit in me. Niet voor niets deed ik een sociale (pedagogische) opleiding. Ik vind het dus erg belangrijk dat ik dingen die ik weet, waar ik kennis van heb, kan delen. Mijn blog gebruik ik dus ook af en toe als platform. Zoals met de postnatale depressie, maar ook als ervaringsdeskundige qua beginnend moederschap.

Mensen ontmoeten

Als blogger zijnde ben je helemaal niet eenzaam. Het tegenovergestelde zelfs. Er zijn vele (veeeele) bloggers en die kun je allemaal ontmoeten. Online op elkaars blog, via social media of bijvoorbeeld op events. Ik heb het geluk al een aantal hele lieve bloggers te hebben mogen ontmoeten waarvan een enkeling zelfs tot vriendin zijn uitgegroeid.

voordelen van bloggenBron

Een passie delen

Hoe gaaf is het om een passie te hebben en die passie ook te kunnen delen met anderen? Samen sparren, elkaar helpen, ideeën opdoen.. Geweldig toch? Ik vind het heerlijk om met een andere blogger over het bloggen te praten. Zij snappen namelijk precies waarom ik er zo gek op ben. Anderen vinden het vaak wel leuk om er even over te hebben maar ze snappen uiteindelijk toch niet wat er nu zo leuk aan is!

Jezelf ontwikkelen

Bloggen is niet alleen maar een kwestie van woorden typen en dat was het. In al die jaren dat ik blog heb ik mezelf behoorlijk ontwikkeld en ik zie het ook bij de bloggers om me heen die al jaren bloggen. Je leert steeds betere foto’s te maken voor bij het artikel. Je leert ook hoe je een artikel opbouwt, waar je op moet letten, enzovoort. Mijn schrijfstijl is ook veranderd en is nog steeds in ontwikkeling zelfs! Ik leer ook vrijwel elke week weer iets bij. En dat is juist zo mooi!

Interactie

Wat ook echt geweldig is aan bloggen is dat je echt interactie kunt hebben met je lezers. Mensen reageren op mijn blog, op mijn facebookpagina, op Twitter, Instagram en soms zelfs op mijn YouTube kanaal. Ik krijg zelfs af en toe mailtjes van lieve lezers. Dat onderlinge contact en de support die ik krijg van mijn lezers en collegabloggers geven me bevestiging en stimuleren me op dezelfde weg verder te gaan.

Zo zijn er nog wel meer voordelen aan het bloggen maar dit zijn de voornaamste in mijn ogen.
Blog jij? En waarom wel of waarom niet?

Volgende week een artikel over de nadelen, want die zijn er natuurlijk ook…

10 reacties op “De voordelen van bloggen

 • Bloggen is zo geweldig en precies om al die redenen die jij beschrijft. Helemaal waar! Ben wel benieuwd naar je artikel van volgende week. Ik heb zelf nog geen nadelen ontdekt aan het bloggen!

 • Je beschrijft precies waarom ik bloggen nu niet meer weg kan denken uit mijn leven. En dat al na een paar maanden! Leuk artikel!

 • Ja! Bloggen is leuk:) om die redenen… De interactie met lezers en andere bloggers, de creativiteit die ik er in kwijt kan, het foto’s maken voor artikelen en laten we het contact met persbureaus en bedrijven niet vergeten, komt sinds kort een beetje op gang bij mij en dat vind ik heel leuk!:)

  Ben benieuwd naar je artikel met nadelen!:)

 • Heel herkenbaar! Bloggen in het algemeen is ook wel veranderd in de loop der jaren. Voor mijn huidige blog heb ik nog een andere gehad, en ik kan me nog herinneren dat je toen best uniek was, bloggen was toen nog lang niet zo in trek als tegenwoordig. Reacties en bezoekers kreeg je door lid te worden van ‘loggersclubs’ en door je blog te laten keuren. En statistieken waren er niet.

 • Ik heb het al eerder ergens geschreven, bloggen heeft iets magisch. Zeker door de redenen die jij noet. Daarnaast groei ik er persoonlijk ook door en leer ik heel veel van andere bloggers. Bloggen is niet meer uit mijn leven weg te denken.

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Vind ik vooral van jou echt geweldig om te horen! Je snapt wel waarom denk ik… 😀

 • Ja, ik blog ook. In principe begonnen vanwege de ziektes van zoonlief. Inderdaad de dingen van me afschrijven. Het schrijven helpt me om dingen op een rijtje te zetten.
  Maar inmiddels blog ik over veel meer, want er is zoveel meer dan de ziektes van zoonlief alleen. Zo blog ik ook over mijn eigenwijze dochter, komt er een hoofdstukje over mijn man en schrijf ik over mijn persoonlijke interesses.

Reageren is niet mogelijk.