De vloek van het tweede kind

Pas geleden was ik samen met mijn man naar een opening van een lunchroom in Eindhoven. Twee van mijn blogvriendinnen waren er ook en we raakten aan de praat over onze kinderen. Goh, wat een verrassing.

Onze boef

Anyway… het gesprek ging op een gegeven moment over onze zoon. Het is echt een lekker menneke maar ik heb er mijn handen vol aan. Het is dat hij nog niet kan lopen, maar jeetje ik kan hem nog geen halve seconde uit het oog laten. Heel anders dan mijn dochter. Zij was ook wel eens ondeugend, nu nog steeds, maar we hebben bij haar nooit iets hoeven wegzetten bijvoorbeeld. Als je tegen haar zei dat ze iets niet mocht pakken dan deed ze dat misschien 1x maar meer niet.

Bij Milo is dat totaal anders. Het lijkt wel alsof juist de dingen die niet mogen de grootste aantrekkingskracht op hem hebben. Je kunt geen enkele deur op een kier laten want dan is hij weg. En “boefje” is dan ook zijn tweede naam.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ja, echt een jongetje!

In eerste instantie dacht ik dat dit wellicht te maken had met het feit dat het een jongetje is. Dat is ook wat ik veel om me heen hoor. Maar dat is dus niet eens perse zo. Want mijn blogvriendinnen hebben beide een meisje als tweede kind en gaven aan dit heel erg te herkennen. Hun oudste kind was amper een hand vol, maar die tweede… Handen tekort juist!

De vloek van het tweede kind

Het lijkt er dus op dat het gewoon komt door de vloek van het tweede kind. Of ja, vloek.. Dat klinkt ook zo negatief en dat bedoel ik natuurlijk niet. Maar het is wel een opvallend iets.. Ik besef me nu maar al te goed hoe makkelijk ons oudste kind eigenlijk is geweest. En stiekem moet ik wel lachen om de vele streken van onze boef. Want zeg nou zelf.. wie kan er nou boos zijn op zo’n klein mannetje met een guitig koppie. 

3 reacties op “De vloek van het tweede kind

  • Wat jij beschrijft over Milo, klinkt precies als Isabelle! Maar zij is dus de oudste (en enigste) hahaha! Denk dus niet dat het perse met tweede kind te maken heeft, maar meer met de nieuwsgierigheid en de ontdekkingstocht van je kind ????❤️

  • Haha hier ook zo’n tweede boefje. En na een meisje dachten wij inderdaad dat het gewoon kwam doordat het een jongen is. Maar dat is dan blijkbaar niet het geval hihi.

  • Ooooh noo! Mijn eerste was al een boef, ik had gehoopt dat de tweede dan weer wat makkelijker zou zijn ????

Reageren is niet mogelijk.