De vijf kersttrends van Intratuin (& win!)

It’s the most wonderfull time of the year… Ik kan eigenlijk niet wachten om ons huis helemaal in kerstsferen te brengen. Daarom vind ik het ook altijd heerlijk om rond te neuzen bij de Intratuin. Uren kan ik daar rondlopen en de mooiste kerstdecoratie bewonderen. Als het gaat om ons eigen kerstinterieur dan is dit een mengelmoes van alles. Ik kan namelijk nooit kiezen tussen de verschillende kersttrends. Ook dit jaar heeft de Intratuin weer vijf kersttrends op een rijtje gezet. Van stoer tot uitbundig of chic: er is voor ieder wat wils.

Overall kersttrend 2018

Naast de vijf kersttrends van 2018 die Intratuin heeft samengesteld is er ook een overall trend. Eentje die tijdloos is en vooral overkoepelend. En dat is namelijk groen. Oftewel een urban jungle-trend, maar dan in kerstsferen. Deze trend kun je perfect combineren met een van de andere trends. Het kan ook niet groen genoeg! Je kunt hierbij denken aan een bijzondere kerstboomvervanger, zoals de kamerden (Araucaria heterophylla), een pinusboompje, pinustakken of de eucalyptus. Maar het uit zich ook in natuurlijke (groene) kerstdecoratie zoals kokodama. Deze kun je heel gemakkelijk zelf maken in een toffe DIY, check het filmpje om te zien hoe makkelijk en vooral leuk het is.

De kersttrends van Intratuin

Ook een groene kerst vier je in stijl, in vijf stijltrends om preciezer te zijn: frost delight, happy retro, denim blues, floral deluxe en coming home. Deze vijf stijlen zijn samengesteld door de trendwatchers van Intratuin en bieden eindeloos veel inspiratie voor een overdadig en instagramwaardig kerst-interieur.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Winterwonderdroom – Frost delight

Wil jij je winterdip vergeten en je in een heuse winterwonderdroom wanen? Denk aan houttonen, verse witte sneeuw en een sereen winterlandschap in de ochtend. Dan is de frost delight waarschijnlijk jouw favoriet. Het past perfect in een Scandinavische interieurstijl waarbij zachte, witte kleurtinten worden afgewisseld met zacht groen, warm grijs, zilver, goud en taupe. Sereen in het sleutelwoord!

Hippe stijl – Happy retro

Ben je juist een beetje rebels dan is de happy retro-stijl vast iets voor jou. Hij staat haaks tegenover de Frost delight en moet je stijlen met een knipoog. Je hebt wel een beetje lef en vooral humor nodig, want bij de enige regel bij deze trend is: er zijn geen regels! Dus mix die vintage kerstbal met een moderne piek en versier je Sixties lamp met gouden kerstslingers. Qua kleuren kun je denken aan okergeel, oudroze, brons en warme houttonen. Hand in hand met deze stijl gaan de planten uit de jaren 60 en 70, zoals de pannenkoekplant en de sanseveria. Die blijven booming, ook tijdens Kerstmis! De accessoires zijn – om een rustpunt te scheppen – vaak symmetrisch.

Kerstdiva – Floral deluxe

Dat overdaad zeker niet altijd schaadt bewijst de stijl floral deluxe – perfect voor de kerstqueens onder ons. Deze trend roept een gevoel van luxe op, van een grote en ultiem rijk gedekte tafel en weelderige boeketten in dieppaars en rode tinten. Denk voor de uitvoering aan weelderige ballen in de kleuren dieppaars en aubergine, glitters, veren, papieren ornamenten en héél véél lichtjes. Zei iemand champagne?

Industrial chique – Denim blues

Stoer en stijlvol, dat is de denim blues-stijl. Deze trend laat zich makkelijk herkennen aan de sterke aanwezigheid van de blauwe denimkleur, een schapenvachtje over de bank en een detail van cognackleurig leer. Denk aan accessoires van kurk, aardewerk, steen en beton(look). Denimblauw is de basiskleur, maar wordt gecomplimenteerd door cognagbruin, betongrijs en roestkleur. Ook deze trend heeft Scandinavische trekjes, het enige wat nu nog ontbreekt is een knetterend haardvuur.

Traditioneel – Coming home

En last but not least; voor de liefhebbers van een traditionele kerst is er coming home. Oftewel een knisperend haardvuur, warme sokken en chocolademelk met slagroom, gezelligheid kent geen tijd. Deze trend geeft echt het klassieke kerstgevoel weer met kleuren als rood, groen, wit, zilver en goud.

Weet je niet goed welke stijl bij je past?

Als je net als ik niet zo goed weet welke stijl bij je past dan kun je een korte kerststijl-test doen. Ik heb hem ook gedaan en bij mij kwam de Coming home trend eruit. Dat vond ik vrij verrassend, niet omdat ik hem niet mooi vind maar omdat ik niet had verwacht dat ik zo traditioneel zou zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd welke stijl er bij jou uit komt. Laat je het weten in een reactie onder de blog of Facebook? 

Win 2x €25 shoptegoed bij Intratuin

Ik mag twee keer een cadeaubon weggeven met €25 shoptegoed aan mijn volgers.

Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Laat een reactie onder de blog of op Facebook achter. Doe je dit op Facebook dan is het tof wanneer je ook anderen tagt.
 2. Vertel waarom jij wilt winnen.

De actie loopt tot en met 27 november 2018. De winnaars zijn Martine Trefflich en Jackelien van den Broek, de link komt op FB te staan! (klik hier voor de winactie voorwaarden)

29 reacties op “De vijf kersttrends van Intratuin (& win!)

 • O heerlijk de intratuin, in deze tijd ga ik 1x met de kids kunnen hun genieten van de mooie kerstbomen en de sfeer. En daarna ga ik nog een x met mijn moeder zonder kids. Kunnen wij heerlijk even kijken snuffelen en kopen! Een hele fijne winkel. Mijn moeder houdt van de rode tinten met kerst. Ik heb net een nieuwe woonkamer met hele andere look dan daar oor dus moet alles nieuw van kerstversiering, kan dus heel goed een bon gebruiken!

 • Oooh echt ik hou van Intratuin, hij zit praktisch bij me om de hoek en dat is nogal eens gevaarlijk! Ik zou heel graag een cadeaubon van Intratiuin winnen want ik wil graag nieuwe deco voor in de kerstboom. Vorig jaar had ik door een verhuziing op 5 januari geen kerstboom en zat ik midden in de verhuisdozen… Dit jaar is er vanwege een zolderverbouwing gewoon even geen budget voor nieuwe kerstdeco. Deze bon zou dus heeeel goed uitkomen!

 • Intratuin, daar ga ik regelmatig naar toe voor iets leuks
  En zeker zo voor de Kerst.
  Ben ook naar de grote Kerstshow in Duiven geweest en heb daar leuke Kerstversiering gezien.
  Met dit shoptegoed kan ik mij bij Intratuin nog even uitleven voor de Kerst.
  Graag doe ik mee, maar ik heb geen facebook, maar heb geliked en geloved op Bloglovin.
  Hoop dat ik mee mag doen.

 • elisabeth maria martina zegt:

  wat een prachtig gebaar, verras mijn moeder maar
  mooi kado voor haar 90e jaar #duimenmaar

 • Super leuke actie, ik doe graag mee! Ik ben altijd in voor nieuwe kerstversiering, dus shoptegoed is nooit weg. En ik zou zeker ook iets kopen voor de nieuwe huizen van mijn zusjes.

 • Leuke actie!! Ik doe graag mee zodat ik heerlijk kan shoppen tijdens onze jaarlijkse intratuin kerstshop avond met de buuffies! De avond staat gepland voor 7 december, dus zou super uitkomen!

 • Tamara v Bodegom zegt:

  eerst even de test gedaan.. ik val onder “coming home”. Ik zou m’n moeder graag verrassen… ze moet volgende week voor een operatie naar het ziekenhuis en als ze daarvan hersteld is moet ze voor een nieuwe heup… dus die zit nog wel even in de lappenmand. En ze houdt zo van kerst… kan ze het lekker gezellig maken de komende tijd… ze zal toch veel thuis zitten. Ze wandelt altijd zo graag door intratuin “ff snuffelen” zegt ze dan hihi. Ik ga er zelf ook graag heen zeker nu de kerstsfeer er volop is. Zelfs m’n kinderen gaan nu graag mee, want er is een draaimolen en van alles dat beweegt haha!

 • Ik doe graag mee. Uit de test komt coming home. Dat klopt wel, want ik houd wel van de traditionele kerstdingetjes. Maar ook het natuurlijke, met hout enz, spreekt me wel aan.
  Wij doen al jaren met dezelfde kerstversiering (op de traditie na dat mijn zoontje elk jaar een kersthanger voor in de boom mag kiezen in het tuincentrum), dus als ik win, zoeken we eens wat andere dingen uit, die ik normaal niet zou kopen omdat we al genoeg hebben.

 • Nynke Koenen zegt:

  De denim blues is het voor mij. Wij zijn net verhuisd, dus ik kan wel wat nieuwe kerstspullen gebruiken. Ik wil wel wat nieuwe lichtjes voor buiten.

 • Ik doe echt super graag mee!!!! Zou dit heel graag winnen om eens te kijken naar wat leuke kerst spulletjes! Een leuk stukje voor op tafel of wat kleine dingetjes voor op mijn houten wandbord! Lijkt me leuk om nog wat meer sfeer aan te brengen in huis!

 • Ik ben thuis druk bezig met het creëren van een wintertuin en daar hoort natuurlijk ook een beetje kerst bij! Ik maak graag kans!

 • Ik ben echt dol op decembermaand, the most wonderful time of the year! Ik kom dan ook graag bij de intratuin. En ook al denk ik ieder jaar dat ik nu toch écht wel genoeg kerstspullen heb, toch zie ik ieder jaar weer allerlei moois in mijn karretje belanden 🙂 Het shoptegoed is aan mij goed besteed!

 • Annemijn Meeuwse zegt:

  Frost Delight is mijn favoriet!

  Ik doe graag mee met de actie. We hebben pas een eerste woning gekocht en willen er voor de kerst in. Een heel romantisch idee maar we hebben nog 0,0 kerstspullen. Dus deze bon zou heel goed van pas komen!

 • Ik heb een paar jaar terug vanwege Dani een berg plastic dingen gekocht voor in de boom. Zo zou hij zich niet bezeren als hij er iets uit trok. Nu is hij inmiddels 5 en heeft die hele boom nog niet aangeraakt in alle jaren en is het tijd voor echt mooie dingen. Uiteraard meteen de test gedaan en daaruit kwam (niet geheel onverwacht) het mooie frisse Frost Delight uit. Daar zou ik onze boom dit jaar dan ook wel mee willen versieren.

 • Chantal Obbink zegt:

  Ik doe graag mee. Kom regelmatig bij de intratuin. Altijd wel iets moois te krijgen en nu de kerst er aan komt is het helemaal prachtig daar.

 • Patricia Paling zegt:

  Oh… Super leuk, zeg!!! ???? Het is jaren geleden dat we nieuwe Kerstspullen gekocht hebben. ???? Zou wel heel leuk zijn om dat een keer te kunnen doen. En dan hebben we gelijk ook een soort uitje met ons gezin met al het moois en de kerstsfeer bij Intratuin. ❤????

 • Wat een toffe dingen heeft Intratuin weer, ik heb al even bij ze gespiekt en je komt nooit met lege handen thuis ???? Onze boom heeft altijd een beetje ‘van alles wat’, wat mooie basis dingen zou ik dus zeker kunnen gebruiken om er een mooie stijl van te maken! ✨

 • Altijd leuk rond deze tijd even een uitje plannen naar Intratuin. Ook de kids kijken dan hun ogen uit bij d ekerstshow, alles beweegt al die lanpjes, super leuk. Als ik de winnaar mag zijn zou ik deze prijs graag geven aan Nel. Ik kan dit jaar niet op haa rverjaatdag komen, van volgende maand omdat ik op dit moment aan de andere kant van de aardbol zit. Maar hoe leuk is het dan als ze deze verrassing namens mij zou mogen krijgen?

 • Altijd leuk rond deze tijd even een uitje plannen naar Intratuin. Ook de kids kijken dan hun ogen uit bij d ekerstshow, alles beweegt al die lampjes, super leuk. Als ik de winnaar mag zijn zou ik deze prijs graag geven aan Nel. Ik kan dit jaar niet op haa rverjaatdag komen, van volgende maand omdat ik op dit moment aan de andere kant van de aardbol zit. Maar hoe leuk is het dan als ze deze verrassing namens mij zou mogen krijgen?

 • Frost Delight had ik. Coming Home vind ik nog steeds erg mooi al vind ik vind de Denim look ook erg leuk. Wat nieuws aanschaffen voor de kerstsfeer in huis is natuurlijk altijd leuk. Ik ga zeker eens kijken bij de Intratuin.

 • Claudia Diependaal zegt:

  Hoi hoi,

  Mijn stylo schijnt FROST DELIGHT te zijn. Ik doe graag mee, voor wat nieuwe spulletjes. Ik zag kerstballen in de enquête met lichtjes waar bloembollen uitkwamen. Geloof ik. Die waren schitterend! Ik die dus met veel plezier mee. Het is een stukje rijden tegenwoordig de Intratuin maar ik hou er wel van.

  Groetjes Claudia!

 • Ik wil winnen om mijn klas te kunnen verrassen. Helaas krijgen we van school geen budget om andere kerstspullen dan een boom, lampjes en lelijke kerstballen aan te schaffen.
  Het is juist zo leuk om met elkaar de klas te versieren!

  Ik zou dus lekker met hen samen een lijstje maken van wat we willen kopen voor de klas!

 • ik ben echt gek op kerst. vooral omdat het door gezondheidsproblemen van mijn schoonvader en het overlijden van ons neefje geen vanzelfsprekendheid is dat je samen bent. al sinds we samenwonen vieren we het met de hele familie bij ons in huis en ik pak graag groots uit met de versiering voor de sfeer. er past nog genoeg bij!

 • Waarom ik wil winnen? Nou, na 26 jaar dezelfde kleur ballen zijn we (ons gezin) wel aan iets nieuws toe!

 • Bij mij kwam frost delight uit de test????
  Als ik zou winnen dan verras ik mijn zusje met deze bon, ze kan momenteel wel n opkikker gebruiken. Zou super zijn! ????

 • Corinne de Graaf zegt:

  Ik zou nog weleens iets leuk voor aan de voordeur willen hebben in kerstsfeer dus ik graag mee.

Reageren is niet mogelijk.