De vervloekte weegschaal

Wat was ik blij op donderdagavond. Ik had echt het gevoel dat ik afgevallen was dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en op de weegschaal te gaan staan. Het was wel avond en ik had net gedoucht dus ik verwachtte al een iets hoger getal. Maar het was helemaal geen hoger getal, het was juist een getal die ik niet kon geloven. Er stond gewoon 87kg op de weegschaal. Dat is 17kg minder dan de vorige keer (maanden terug)! Omdat ik het niet geloofde ging ik er nog 2x op staan maar toch was het zo… 87 kilo.

Heel enthousiast ging ik terug naar mijn man en vertelde hem wat ik had gezien. Ik kon het eigenlijk niet geloven maar ja, de weegschaal liet het toch echt zien. Toch had ik de volgende ochtend weer mijn twijfels. Ik voelde me wel slanker maar zoveel toch echt niet. Dus ik pakte de weegschaal van mijn ouders. En ja hoor… Er stond opeens 107kg op. Ik kon wel janken! Toch gaf ik me nog niet gewonnen. Ik dacht: ‘het kan ook zijn dat die van mijn ouders kapot is’.

Dus eenmaal bij mijn schoonmoeder ben ik ook daar op de weegschaal gaan staan, maar toen die dus 108kg aangaf besefte ik me hoe het zat. Onze eigen weegschaal is gewoon niet goed! Pfff ik baal daar echt stevig van. Letterlijk en figuurlijk. Ik vond het getal ook zo gek, 87kg en het leek me onwaarschijnlijk maar stiekem hoop je er toch op.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Gelukkig mag ik binnenkort wel beginnen aan nieuwe medicatie, omdat de dokter zelf ook vond dat de bijwerking van mijn huidige medicatie echt te ver gaat. Het was alleen even uitvogelen hoe we dat het beste kunnen doen. Maar waarschijnlijk ga ik mijn huidige medicatie afbouwen en op het moment dat ik meer symptomen begin te krijgen van de depressie begin ik met de andere medicijnen.

Daarnaast wil ik dus ook weer gaan letten op mijn vochtinname, zo drink ik weer vrij veel frisdrank en ook teveel koffie vind ik zelf. Dus dat moet ik gaan veranderen. Wellicht dat ik mezelf een bepaalde challenge ga geven die ik  hier ook plaats. Dan is dat mijn stok achter de deur! Maar dat horen jullie nog wel. Eerst maar eens dat met die medicijnen regelen. En voorlopig sta ik dus niet meer op de vervloekte weegschaal!!

15 reacties op “De vervloekte weegschaal

 • Het wegdoen van de weegschaal wat één van de beste beslissingen in mijn leven ooit. Dat ding is echt vervloekt. Ik ga er echt nooit van mijn leven meer opstaan!

 • Oh jeetje, dat moet zuur voelen. Stomme weegschaal ook. Misschien gewoon weggooien en geen nieuwe meer kopen. Ik mag van de internist o.a. geen cola meer en de eerste weken daarna bleef ik maar afvallen. Dikke knuffel. X

 • Ach wijffie toch, niet leuk!! Ik hoop dat er gauw iets met je medicijnen geregeld kan worden. Weet niet of je op tips zit te wachten maar een kan water met limoentjes in de koelkast zetten en dat ipv frisdrank is (vooral nu) ook erg lekker!

 • Och dat zal inderdaad erg zuur zijn zeg :/
  Succes met alles en ben erg benieuwd of je een challenge gaat houden.. Ik lees iniedergeval mee.

 • Pff wat een stom ding ook! Dat je je slanker voelde is wel een goed teken trouwens. Hopelijk slaat de nieuwe medicatie aan en lukt het je te minderen met frisdrank. Ik dronk het vroeger vrij veel en nu nauwelijks meer, dus het kan!

 • Ik had die weegschaal het raam uitgegooid haha. Wat een tegenvaller zeg…ik hoop dat je met andere medicatie wel snel de weegschaal kunt omarmen en dat het je lukt meer water te drinken. Keep going!

 • Wat een klote weegschaal…bah!
  Ik heb ook een haat liefde verhouding met dat ding. …grrrr…hopelijk is hij binnenkort wat liever voor je. ..die andere weegschaal dan hè

 • Stom ding! 🙁
  Ik hoop voor je dat de nieuwe medicatie je zal gaan helpen. En je dan binnenkort toch echt het feestje kan gaan vieren.

 • Ik sta ook niet graag op de weegschaal en zou liever goed aan mijn lijf willen voelen wanneer het te ver is gegaan. In balans komen, dat is wat ik zou willen. Succes met je gesprek voor andere medicatie!!

 • Ik haat de weegschaal, ik kom er echt nooit blij van af!! Ik heb nu gelukkig fijne koffie en chocola vervangers waar ik niet dik van word. Dus hopelijk ben ik snel weer op mijn oude gezonde gewicht!! Succes met de medicijnen, vervelend die bij effecten 🙁

 • gewicht zegt niet alles. Voor mijn zwangerschap ben ik 25 kilo afgevallen, moet nog meer vanaf, maar wil maar niet lukken. Ik mag over 2 weken weer sporten (operatie gehad) dus hoop dat dat wat verschil gaat brengen. Ik haat de weegschaal!!

 • Misschien is zo’n waterfles met een fruitfilter in het midden iets voor jou… Dan is je water lekkerder en is het minder erg om water te drinken ipv frisdrank. Succes in ieder geval!

 • Dat is altijd zuur. Vooral nadat je er zo blij van werd. Sinds een maand of 2 ben ik nu bezig met Weight Watcher, vooral ook om gezonder te leren eten. Dat lukt me vrij aardig. Ook fijn dat je daar maar 1x per week op de weegschaal hoeft te staan, dan ga je er zelf ook minder paniekerig mee om.

Reageren is niet mogelijk.