De telefoon van mijn zesjarige

zesjarige met telefoon

Heeft jouw zesjarige echt al een eigen telefoon? Het antwoord is zowel ja als nee. Want nee onze dochter heeft geen eigen telefoon gekregen waarmee ze kan bellen en op internet kan. Ze heeft wel een oude telefoon van mij tot beschikking om daarmee foto’s en filmpjes te maken. Voor de rest staat er niks op dus dat is ook echt het enige wat ze ermee kan.

Waarom een telefoon?

Met een moeder die graag foto’s en filmpjes maak heeft onze Fay natuurlijk een heel mooi voorbeeld. Ze vroeg dan ook al met enige regelmaat om een eigen camera of telefoon. Het was eerst onze bedoeling dat we deze met haar verjaardag zouden geven maar we hebben toch iets anders voor haar gekocht. Tijdens een van onze vele wandelingen vroeg ze mij of ze een foto van bloemen mocht maken met mijn telefoon. Dat mocht.

Ze begon echter steeds vaker die telefoon te vragen dat ik op zoek ging naar een oude telefoon. Zo had ze toch een soort camera en hoefde ze niet telkens mijn telefoon te lenen, die ik ook zakelijk gebruik. Sinds ze die telefoon ‘heeft’ maakt ze dagelijks foto’s en filmpjes en wordt ze er zelfs steeds beter in.

Leren omgaan met…

Alhoewel ik onze dochter er echt veel te jong voor vind om een telefoon te hebben ben ik blij dat we dit gedaan hebben. Het is voor haar iets waarmee ze zich erg vermaakt in deze rare tijd van thuiszitten. En daarnaast leert ze er ook heel erg veel van.

Bijvoorbeeld hoe ze voorzichtig om moet gaan met spullen. Gelukkig kon ik tussen de iPhone 11 hoesjes ook nog een hoesje voor de iPhone 6S vinden. Dus deze heb ik in ieder geval om de telefoon heen gedaan. Maar alsnog moet ze voorzichtig zijn met de telefoon en hem dus niet overal laten slingeren. Ze mag hem ook niet de hele dag bij zich hebben en krijg hem alleen op vastgezette momenten. Bijvoorbeeld als we erop uit gaan of wanneer er een leuke situatie thuis is die ze wil filmen of fotograferen.

Leuke foto’s en filmpjes

Op dit moment zitten mijn kinderen al 8 weken thuis en Fay gebruikt de telefoon inmiddels zo’n zeven weken. Dat heeft ondertussen al een aantal hele leuke beelden opgeleverd, waarvan ik sommigen ook op de Instagram Stories deel. Voor deze blog heb ik een aantal leuke foto’s uitgekozen en in overleg met Fay mag ik ze ook met jullie delen.

2 reacties op “De telefoon van mijn zesjarige

Reageren is niet mogelijk.