De snelheid van de dreumesontwikkeling

Wie mijn blog en/of social media volgt weet dat ik afgelopen Pinksterweekend 3 dagen in London ben geweest. Ik heb jullie al wat foto’s laten zien van onze dagen daar, ik heb een recensie geschreven over het concert van Guus Meeuwis en vanmiddag komt ook de eerste vlog ervan online. Echter gebeurde er op het thuisfront ook enorm veel blijkt achteraf.

Op het moment dat wij weggingen maakte ons dreumes al een paar stapjes. Ze stond nog vrij wankel op haar beentjes en probeerde telkens te lopen maar viel ook echt nog veel. Ook kroop ze nog het meeste van de tijd. Niets mis mis, maar ik noem even de feiten op. Echter toen we terug kwamen zagen we dat het niet meer ‘een paar stapjes’ zijn die ze zet, maar ze loopt de gehele woonkamer door!

En wat een verandering is dat zeg! Hoe ik haar eerst nog als mijn kleine baby kon zien op momenten dat ze heerlijk zat te spelen kan ik dat nu echt niet meer. Ze loopt, heel zelfverzekerd, opeens als een echte dreumes. Eigenlijk kun je haar al zo goed als peuter noemen met haar eigenwijze blik die ze heeft. Het kruipen doet ze nog zo’n 3x per dag als ze echt even snel moet zijn of even niet over een bepaalde drempel kan. Maar anders loopt ze zo trots als een pauw!

Gisterenavond ook in het restaurant van de Kempervennen, we zetten haar neer en ze loopt, alsof ze het al 100 jaar doet, zo tussen de mensenmassa door naar datgene wat ze wil. Ze drinkt uit een rietje, heeft haar eigen bord en eet deze vrij netjes leeg. Ze communiceert met andere mensen, ze begint al echt te praten en is nu dus echt een klein mensje.

Ik verbaas me er nog steeds over en kan het niet bevatten. Ons kleine meisje die we achter lieten bij opa en oma is nu gewoon al een grote meid die we goed in de gaten moeten gaan houden. Het tuigje hebben we al in huis en ik ben bang dat we deze al vrij snel tevoorschijn moeten gaan houden..

Ben ik de enige die knippert met haar ogen en opeens een ander kind ziet?

dreumesontwikkeling

logo-test-2

10 reacties op “De snelheid van de dreumesontwikkeling

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *