De premiere van 2 kleine kleutertjes

Nadat ik een artikel had geschreven over de liedjes en het puzzelboek van de 2 kleine kleutertjes kreeg ik een uitnodiging voor hun premiere voorstelling in Hilversum. Daar zei ik natuurlijk volmondig JA tegen want niet alleen onze dochter is ‘fan’ van de liedjes, maar wij ook. Mijn man zou eigenlijk meegaan maar hij moest voetballen, dus mijn moeder ging mee. Erg leuk zo’n oma, moeder, kleinkind – dag! Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, om half 9 (ja zo vroeg!) reden we bij ons weg naar het land boven de rivieren haha. 

2 kleine kleutertjes voorstellingNa een korte pauze en een lange rit kwamen we ruim op tijd aan bij het Gooiland theater. We konden in de wijk erachter fijn gratis parkeren dus dat scheelde ook weer. Fay vond de ballonnen erg interessant en zodra we binnen waren was ze ook niet weg te slaan bij het bord met de aankondiging. Het was natuurlijk een en al herkenning voor haar! We konden de kaartjes ophalen en daarbij zaten ook 3 muntjes voor wat te drinken, dus besloten we meer naar achteren te lopen en daar een koffie te pakken. Ondertussen liep Fay lekker rond, totdat ze schrok van een harde stem uit de speaker.

Jan SmitEenmaal in de zaal bleek dat Barbara, die voor Mamaliefde naar de voorstelling mocht, samen met haar dochtertje, schoonzus en daar het dochtertje van achter ons zaten. Erg leuk om haar nu in het echt te zien nadat we al veel gedeeld hadden online. Al snel spotten we de vriend van Monique samen met hun baby plus Jan Smit. En toen ik doorhad dat anderen met hem op de foto gingen besloot ik om er even heen te lopen en een foto te maken. Durfal dat ik ben durfde ik dan weer niet te vragen of hij even voor me wilde poseren..

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dubbel platina

Edsilia RombleyVoordat de voorstelling begon kwam er nog even iemand het podium op die Jan en Monique Smit op de bühne riep. In eerste instantie had ik haar helemaal niet herkent. Pas na de voorstelling zag ik wie ze was, toen zat ze namelijk 2 rijen voor me en keek om. Het was namelijk niemand minder dan Edsilia Rombley. Zij vertelden aan ons en aan Jan & Monique het fijne nieuws dat hun album nu maar liefst 80.000 keer verkocht was. Meer zelfs! En dat betekent dubbel platina!! 2 kleine kleutertjesZoals je ziet waren broer en zus daar enorm blij mee! En trots mogen ze ook zijn. Want hun album bevat niet alleen leuke nieuwe liedjes voor kinderen van 2 t/m 5 jaar, maar ze zijn nog leerzaam ook. Zo leren de kinderen over de dagen van de week, de seizoenen, drie soorten fruit aftellen van 10 naar 1 en nog veel meer! dubbel platina awardEr stond pers helemaal vooraan bij het podium en achteraf bedacht ik me dat ik er gewoon tussen had moeten gaan staan. Maar wederom, ik durfde niet. Ben maar een kleine blogger en om dan tussen de grote fotografen te staan… Nee ik maakte gewoon foto’s vanaf mijn eigen plek.

De voorstelling zelf

Ik vond het enorm spannend hoe de voorstelling zou verlopen. Eigenlijk niet om de voorstelling zelf maar vooral om hoe ons meisje het zou doen. Ze kon niet op de stoel zitten aangezien het bioscoopstoelen waren en zij te licht is om de zitting naar beneden te houden. Daarnaast zou ze ook veel te klein zijn, zelfs met stoelverhoging. Ook heeft ze zoiets nog nooit meegemaakt en met haar anderhalf is ze misschien zelfs nog te jong voor dit. IMG_8517Gelukkig had ik me druk gemaakt om niets. Heel even moest ze huilen, want ze schrok van de harlekijn die uit de doos sprong. Maar daarna was het alleen maar genieten. Ze was helemaal geobsedeerd door de ‘zes’ oftewel prinses Monique en zat amper stil tijdens de liedjes. monique smitIk vond dat Monique er echt goed uitzag. Ze is toch niet al te lang geleden bevallen en stond daar toch even mooi op dat podium! Ze zong ook erg goed en sprak de kinderen goed aan. Ja ook ik ben fan hoor, van Monique! premiere voorstellingIk vond het verhaallijn ook erg leuk. Ze maakte gebruik van vrijwel alle liedjes die op de cd staan en stak dit in een verhalend jasje. Zonder dat de kinderen het doorhadden werd hen heel wat geleerd. Zo moesten de harlekijn Merlijn en beer Baloe een aantal vragen beantwoorden over de seizoenen, dagen van de week, enzovoort en het publiek moest ze meehelpen. Telkens als er een vraag werd gesteld hoorde je de kinderen uit de zaal het antwoord roepen. Echt geweldig. de 2 kleine kleutertjesOok de twee kinderen die de kleutertjes speelden deden dit erg goed. Vooral van het meisje was ik erg onder de indruk. Alsof ze dit al jaren doet. Haar stem was ook echt mooi dus ik snapte ook wel dat zij één van de liedjes solo mocht zingen. Wauw.. Echt heel mooi!

Na de voorstelling kwamen alle figuren uit het verhaal nog naar de foyer zodat je ermee op de foto kon. Fay wilde ook graag naar de prinses maar werd door een enorm grote man tegengehouden. Daar werd ze bang van dus toen we aan de beurt waren durfde ze er niet meer naartoe. Erg jammer. Maar al met al was het een groot succes! Ik hoop dat ik je, zonder teveel te verklappen van de voorstelling, heb overtuigd dat dit echt iets is waar je met je kind (tussen de 2 en 6) heen moet.

De agenda van de komende maand:

  • 3 oktober in Weert
  • 4 oktober in Almere
  • 11 oktober in Venlo
  • 18 oktober in Barendrecht
  • 25 oktober in Waalwijk
  • 28 oktober in Goes

Kaarten zijn te koop via NTK.nl of via 0900-9203

9 reacties op “De premiere van 2 kleine kleutertjes

Reageren is niet mogelijk.