De power van make-up (HMC #5)

Het is weer maandag! En dat betekent weer een nieuwe uitdaging van de Hot Mama Challenge. Ik vind dat ik hem tot nu toe behoorlijk goed volg en ik merk dan ook wel verschil met hoe ik me voel. Doordat ik zoveel aandacht aan mezelf besteed zit ik lekkerder in mijn vel wat en dat zien anderen ook! Zo kreeg ik laatst op één van de opdrachten een lieve reactie van Joyce, dat ze vond dat ik het echt het beste ermee bezig ben. Maar ook qua uiterlijk krijg ik lieve berichten. Zo zei Roos op Instagram dat ze mijn haar écht heel leuk vind. Ik vind het moeilijk om complimenten in ontvangst te nemen, maar deze nam ik van harte aan!

Wel wil ik nog even terug blikken op vorige week. Want jullie hebben nog een foto tegoed.

IMG_0295
Niet de beste foto maar dat komt door het crappy licht!

De nieuwe uitdaging: make-up

Dit is de uitdaging waar ik het meest tegenop zag. De meeste dames van onze hot mama groep keken er juist erg naar uit maar ik niet. Want ik heb niks met make-up. Of nou ja, dat zeg ik verkeerd.. Ik DOE niks met make-up. Wat dat betreft heb ik echt twee linkerhanden, want ik weet alleen hoe ik mascara aan moet brengen en een lijntje onder mijn ogen moet zetten. En dat was dat. Omdat ik natuurlijk wel weer voor de volle 100% deze uitdaging in wilde duiken besloot ik om een make-up workshop de volgen bij Ici Paris XL. (Voor alle duidelijkheid, dit is niet gesponsord)

Bol AlgemeenBol Algemeen

IMG_0021Afgelopen woensdag was het zover. Om half 7 moest ik in Geldrop bij de winkel zijn en ging ik samen met nog 7 andere dames in de leer. Het leuke was dat het ‘publiek’ heel divers was. Zowel jong als oud. Gelukkig maar, want ik was al bang tussen de tienermeisjes in te zitten.

Make-up workshop

We kregen allemaal (om te gebruiken) een foundation kwast van BE, het eigen merk van Ici Paris XL, een tasje met nog wat standaard kwasten, een spiegel, een boekje met de producten en een blaadje waarop je wat dingen kon opschrijven om te onthouden. Het waren twee hele enthousiaste dames waarbij er eentje model zat en de ander dus de ‘visagist’ was. De workshop was echt heel prettig en enorm leerzaam voor mij. Ook van de andere dames hoorde ik goede geluiden. Als eerste lieten ze zien hoe je bepaalde producten moest gebruiken en uitkiezen door het dus voor te doen. De visagiste (ik ben haar naam kwijt, wat erg!) maakte het model slechts aan 1 kant van het gezicht op om zo te zien wat het verschil was.make-up workshop Ici Paris XL

IMG_0022Na het voordoen kwamen ze ons helpen en tips geven. Zo deden we eerst de basis make-up met (in juiste volgorde) primer, foundation, poeder, highlighter, bronzer en blush. Daarna begon het ‘echte’ werk en kregen we uitleg over oogschaduw, eyeliner, de wenkbrauwen en lipstick. Zo ontdekte ik dat een goudachtige kleur enorm goed bij mijn ogen staat en leerde ik hoe ik mijn wenkbrauwen moet tekenen. Dit is achteraf helemaal niet zo moeilijk, maar het is wel handig als iemand je verteld hoe.
power of make-upIk maakte zowel voor, tijdens als na de workshop een (vreselijke) selfie om zo ‘De power van make-up’ te laten zien. Wat een verschil. Let overigens niet op mijn vreselijke hoofd en de driekleuren bandjes die je ziet haha. Het gaat om de transformatie 😉

Het meest blij ben ik met de basis en met de ogen. Ik begrijp nu eindelijk hoe het werkt en dat vind ik echt enorm waardevol. de power van make-up

Een compleet eigen look

Om de uitdaging nog even wat extra swung te geven besloot ik om ook een filmpje op te nemen. Een filmpje genaamd.. De power van make-up! In dat filmpje maak ik mezelf op, zonder hulp, en dat doe ik slechts aan 1 kant van mijn gezicht om zo echt te laten zien wat het verschil is. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik vind het namelijk echt geslaagd!

En ben ik geslaagd voor deze uitdaging? 

Verder is er momenteel ook een winactie op de Facebookpagina van de Hot Mama Challenge. Post je grappigste, leukste, gekste make-up selfie en maak kans op een heerlijk Arganolie verwen pakket, mede mogelijk gemaakt door lovearganolie. 

Benieuwd hoe mijn collega bloggers de challenge hebben ingevuld? Lees dan ook even de blogs van SupermammiesBregblogtAukjeswereldSomamaThe Mommie DiariesEveryday-Life,  en Lifesabout.

20 reacties op “De power van make-up (HMC #5)

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Zeker wel, draag sowieso al vaker lippenstift sinds de challenge dan in mijn hele leven daarvoor!

 • Grappig effect zo met dat voor de helft opmaken. Ga je ook zo bij het kerstdiner zitten? 🙂
  Zonder gekheid, staat je goed hoor die make-up. Maar je hebt het niet nodig of zo.

 • Wat ontzettend leuk dat je zo’n workshop hebt gedaan! Ik ben ook echt niet van een volledige look dus vind je tussenfoto al erg leuk 😉

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Haha nou die is wel heel saai, niet eens oogmake-up. Dat wil ik nog wel hoor.. alleen die lippenstift mag weg 😛

 • Staat je goed hoor!! Ik doe voor snel altijd foundation door mijn Bio oil, beetje concealer, blusher op wangen en ogen en wat mascara. Make up staat je echt heel mooi!

 • Wow wat een metamorfose! Gaaf zeg! Ik weet idd dat je gratis langs kunt gaan bij ici paris, ook voor een schoonheidsbehandeling, misschien toch eens doen

 • Whiehoeee wat een megaleuk filmpje! Ik vind het erg cool dat je de challenge echt zo aanpakt, supertof 😀 ik vind je make-uplook mooi en dat goud staat je inderdaad heel goed!

 • Wat leuk! Ik kan ook wel zo’n workshop gebruiken, want de helft van de make-up die je noemt daarvan weet ik niet eens wat het is… 😉 Ik doe niet altijd veel make-up, maar ik poeder altijd mijn wenkbrauwen, die zien er dan zo verzorgd uit, dan ziet alles er meteen mooi uit. En soms wat mascara en blauwe eyeliner.

  Ik ben ooit eens gemake-upt door Mari van der Ven en hoewel het een fantastische ervaring was, weet ik wel dat ik er zo nooit meer uit wil zien 😉

 • Super mooi die look. Wat een prachtige kleur lippenstift. Je filmpje is erg leuk. Sinds ik mama ben merk ik dat ik af en toe gewoon verzuim om ook maar iets op te smeren, niks mis mee zo nu en dan maar langzaam sluipt het er wel een beetje in hihi. Toch maar weer eens die lipstick te voorschijn halen.

Reageren is niet mogelijk.