De perfecte vloer voor in de kinderkamer

De vloer is wellicht niet het eerste wat je overweegt wanneer je een kinderkamer inricht, maar het is wel een belangrijk onderdeel. Het is iets waar je elke dag mee te maken hebt en het kan een grote invloed hebben op je dagelijkse routine. Als je kinderen hebt, is het nog belangrijker om de juiste vloer in huis te leggen. Je wilt namelijk een vloer die veilig is voor je kinderen, gemakkelijk te onderhouden is en die er ook nog eens goed uitziet. Wat is dan de beste vloer voor de kinderkamer?

Welke vloeren zijn geschikt voor in de kinderkamer?

Wanneer je kinderen hebt, is het belangrijk om een vloer te kiezen die makkelijk te onderhouden is. Een vloer die makkelijk schoon te houden is, zodat er geen vuil en stof in de lucht hangt. Of op de grond blijft liggen. Daarnaast wil je ook voorkomen dat ze zich bezeren, bijvoorbeeld wanneer ze uit bed vallen. Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor in de kinderkamer. Hieronder vind je een aantal opties:

Laminaat

Laminaat vloer is een relatief goedkope optie en ook makkelijk te onderhouden. Laminaat vloeren lijken op houten vloeren maar zijn dus minder kwetsbaar en waterbestendig. Het nadeel van laminaat is dat het snel kan krassen of deukjes kan krijgen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

PVC

PVC is waterbestendig en makkelijk schoon te maken. Ook dit materiaal is relatief goedkoop. Een nadeel van PVC is dat het harder is, waardoor er sneller geluidsoverlast ontstaat. Wat dan weer niet zo handig is in een kinderkamer.

Linoleum

Linoleum is een duurzamere optie dan laminaat of PVC. Het materiaal gaat jarenlang mee en is makkelijk schoon te houden. Een nadeel van linoleum is dat het vrij prijzig is.

Tapijt

Tapijtvloeren zijn zacht en warm, waardoor ze een fijne vloertype zijn voor in de kinderkamer. Tapijtvloeren kunnen echter moeilijk schoon te houden zijn, omdat stof en haar makkelijk in het tapijt blijven hangen.

Vinyl

Vinyl vloeren zijn gemaakt van kunststof en zijn daardoor stevig en duurzaam. Ze zijn ook makkelijk schoon te maken met een doekje en wat water. Vinyl vloeren kunnen in verschillende designs worden gelegd, dus je kan altijd een vinyl vloer vinden die aansluit bij het interieur van je kinderkamer.

Dit is de perfecte vloer voor in de kinderkamer

Het uitkiezen van de perfecte vloer voor in de kinderkamer lijkt met alle keuzes wellicht onmogelijk. Het ligt er echter ook enorm aan waar de kinderkamer voor gebruikt wordt. Wordt het een babykamer en slaapt je kindje er alleen? Is het een kamer voor een peuter of kleuter die nog niet zo nauw kijkt en de boel op de kop zet? Of is het een kinderkamer voor een tiener die er vooral zijn of haar huiswerk maakt?

Al deze dingen mogen meegenomen worden in het maken van een keuze voor de vloer van de kinderkamer. En bedenk je ook, het is niet perse een keuze voor de komende tien jaar. Je kunt altijd nog veranderen of er eventueel dingen aan toevoegen. Zo hebben wij zelf laminaat in de kinderkamers liggen met daar bovenop een mooi groot vloerkleed. Op die manier heb je het beste van beide werelden.

Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen welke vloer het beste is voor je kinderkamer. Neem de tijd om verschillende vloeren te vergelijken en kies vervolgens de vloer die het beste bij jouw situatie past.