De omgekeerde adventskalender

adventskalender

Iedereen kent de adventskalenders wel. Je hebt ze in verschillende soorten en maten in de winkels liggen. En je kunt ze zelf samenstellen. Voor onze dochter hebben we dit jaar een Playmobil adventskalender en verder zal er ook nog wel een chocolade variant komen. Daarnaast hebben we ook een leuk houten huisje met 24 vakjes waar kleine cadeautjes in kunnen maar deze blijft dit jaar op zolder. Dit jaar gaan wij namelijk een omgekeerde adventskalender maken. Of ja, maken is het verkeerde woord. Ik weet echter niet hoe ik het anders moet omschrijven/

Het principe van een adventskalender

Het idee van een adventskalender is eigenlijk dat je elke dag een cadeautje uitpakt. Dit zit meestal in een papieren of kartonnen verpakking waar je bijvoorbeeld elke dag een deurtje kunt open maken. Achter dat deurtje zit dan een kleinigheidje.

Lees ook: Action Adventskalender met Spa exclusives producten

Onze omgekeerde adventskalender

Ondanks dat er met Sinterklaas al veel cadeaus gegeven worden vind ik het idee van een adventskalender super tof. Maar een kerstboom waar 24 pakjes onder liggen is ook wel heel erg leuk. Door een facebook bericht van Christmaholic kwam ik op het idee van een omgekeerde adventskalender.

Vanaf 1 december leggen wij elke dag één pakje onder de kerstboom (wat vervelend, moeten we hem dan al opzetten..). Op eerste kerstdag hebben we dan 24 pakjes onder de boom liggen die we allemaal mogen uitpakken! Hartstikke leuk toch?

Omdat we het niet al te gek willen maken zijn het voornamelijk kleine cadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe speen voor Milo, sokken voor Fay en een flesje bier voor mijn man. Gewoon kleine dingen die we anders toch in huis zouden halen. Puur om het idee. Omdat uitpakken gewoon super leuk is. Daarnaast wil ik ook een gezelschapsspel aanschaffen voor de kinderen om te spelen, maar ook voor onszelf. Als het goed is krijg ik binnenkort twee leuke spellen dus die pak ik dan mooi in voor onder de blog.

Lees ook: Toffe adventskalenders voor volwassenen

Een aantal uitdagingen

Er zijn wel een aantal uitdagingen die ik ga hebben. Onder andere het eerlijk verdelen van de cadeaus. Meestal weet ik voor de kinderen wel wat kleins te bedenken maar voor onszelf niet. Verder moet ik ook even kijken hoe we de cadeaus veilig kunnen stellen voor onze tazmanian devil. Oftewel de rondkruipende dreumes. Hij trekt zich namelijk overal aan op, klimt overal op en trekt alles van tafels, kasten en planken af.

Doen jullie aan cadeautjes met kerst?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. Angelique op 26 november 2018 om 08:05

    Wat is dit een leuk idee! Zo wordt kerst een extra groot feestje!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje