De oma-tag

Vandaag weer een hele leuke tag! Ik zag hem zelf bij Shirley, maar geen idee waar hij vandaan komt. Ik heb hem zowel door mijn moeder als mijn schoonmoeder laten invullen..

Is Fay je eerste kleinkind?

Mijn moeder: Ja Fay is mijn eerste kleinkind.

Mijn schoonmoeder: Ja

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je (schoon)dochter zwanger was?

Mijn moeder: Helemaal dolgelukkig, ik moest ervan huilen.

Mijn schoonmoeder: Vreugde, tranen en ongeloof.

Wat is het eerste wat je dacht en deed toen je hoorde dat je kleindochter geboren werd?

Mijn moeder: Eindelijk komt ze nu,en heb lopen ijsberen totdat Bart kwam vertellen dat alles goed was met Nicole en Fay

Mijn schoonmoeder: Samen met de andere familie leden zaten we te wachten tot moeder en kind van de operatiekamer terug zou komen. Ik zat met mijn gezicht naar de gang en zag een bedje voorbij  komen, ik dacht zou dat de baby zijn? Toen kwam er een man in een blauw operatie tenue binnen met een hele brede glimlach. Eerste instantie drong het niet tot me door dat dit mijn zoon was. Toen dit door drong maakte mijn hart een sprongetje van blijdschap en geluk. Ik ben toen het dag werd meteen cadeautjes gaan kopen voor die kleine meid

Ben je veranderd nu je oma bent?

Mijn moeder: Nee ik ben nog wel dezelfde denk ik,maar ben misschien wat liever geworden haha

Mijn schoonmoeder: Nee ik denk het niet als mens, misschien wat softer geworden

Pas je weleens op Fay?

Mijn moeder: Ik pas zeker weleens op Fay!

Mijn schoonmoeder: Ja

Wat doe je anders qua opvoeden in vergelijking met je eigen kinderen?

Mijn moeder: Volgens mij doe ik niks anders, ze mag alleen iets meer.

Mijn schoonmoeder: Meer spelen en genieten. Toen ik zelf moeder was had ik ook de zorgen en mijn werk er bij. Nu alleen maar genieten, en maak ik tijd vrij voor alleen Fay. Zij mag mijn dag indelen.

Wat voor soort oma wil je graag zijn?

Mijn moeder: Een leuke oma waar Fay mee kan lachen maar waar ze ook terecht kan als ze verdriet heeft.

Mijn schoonmoeder: Lieve, gezellige, oma waar alles (bijna) mag maar vooral plezier maken, en leuke dingetjes doen.

Wat vind je het leukste om te doen met je kleinkind?

Mijn moeder: Op dit moment vind ik het heerlijk om met haar te spelen,boekjes voor te lezen en lekker samen dansen!

Mijn schoonmoeder: Nu nog spelen , en dansen, en zingen.

Is de relatie met je (schoon)dochter veranderd nu ze zelf moeder is?

Mijn moeder: Ja dat wel,we zijn allebei wat milder geworden.

Mijn schoonmoeder: Mijn relatie met haar nee is niet verandert. Die was al goed.

Waar kijk je naar uit?

Mijn moeder: Eigenlijk naar alles, elke dag is anders met Fay.

Mijn schoonmoeder: Dat Fay wat groter is en we gezellig samen in de stad kunnen gaan winkelen en gezellig koffie drinken.

Wat zou je je (schoon)dochter willen leren of meegeven qua opvoedtips?

Mijn moeder: Wil Nicole niks leren of meegeven,alleen zeggen ga op je gevoel af je doet het super als mama,en mocht je advies willen dan weet je me te vinden!

Mijn schoonmoeder: Geduld , is in het opvoeden heel belangrijk en zelfvertrouwen geven. Complimentjes werken beter als straf. Nooit slaan. Slaan is een teken van onmacht. praten en uitleggen waarom dat je dat niet wil is veel belangrijker. Consequent zijn, met de vader van Fay op een lijn zitten. Kinderen hebben het meteen door als dat niet zo is en spelen dat uit. Een band op bouwen met je kind, is van onschatbare waarde. Maar ik ben er van overtuigd dat ze mijn tips en adviezen niet nodig hebben bij het opvoeden. Eigen intuïtie is heel belangrijk. En dat doen ze beide heel goed.

Wat zou je Fay graag willen vertellen en meegeven?

Mijn moeder: Ik wil heel graag aan Fay vertellen dat ik heel veel van haar houd en dat ze moet blijven zoals ze is, een leuk, spontaan meisje!

Mijn schoonmoeder: Dat oma heel veel van haar houd en dat ze een geweldig mooie, lieve, knappe, leuke, kleindochter is waar oma heel trots op is. En dat wij hopelijk nog heel veel leuke momenten samen mogen hebben.

Wat vond je van deze tag, lief toch?

9 reacties op “De oma-tag

Reageren is niet mogelijk.