De nieuwe werelden van Toverland

Toverland-nieuwe-wereld-Avalon-gratis-entree

Zaterdag 7 juli was een hele bijzondere dag in Toverland. Er werden namelijk maar liefst twee nieuwe werelden, namelijk Avalon en Port Laguna, geopend met daarbij ook een gloednieuwe ingang. En ik mocht daar samen met mijn gezin bij zijn. Wat een bofkonten zijn we toch. Al vroeg in de ochtend togen we richting het Limburgse land om daar bij de opening te zijn. Erg ver rijden is het niet voor ons, slechts een half uurtje.

Nieuwe ingang Toverland

Bij het parkeerterrein werd al duidelijk dat de nieuwe entree op een andere plek zit. Voorheen was de ingang bij het land van Toos, echter werd deze te klein voor de vele bezoekers die Toverland inmiddels trekt. Het nieuwe entreegebied grenst aan de nieuwe wereld Port Laguna. Er zijn meerdere kassa’s, poortjes, er is een gloednieuw en groot gastenservice en je vindt buiten ook wc’s.

Nieuwe entree Toverland

De wereld Port Laguna

Port Laguna is een avontuurlijk havenstadje met een strandje, blauw water en een boulevard vol levendigheid. In dit entreegebied staat magie centraal, want met een toverstaf kunnen bezoekers hier echt toveren. Met hun toverstaf moeten ze op zoek naar toverpunten zoals hieronder en daar kunnen ze hun toverkunsten laten zien.

Port Laguna echte magie

Aan het water ligt een leuke speeltuin met een half gezonken schip waarin en -op kinderen kunnen spelen. Maar er stroomt ook een klein watertje over het strand. Gegarandeerd waterpret dus! Daarnaast zijn er in deze wereld veel shops, horecapunten, spellen en het interactieve Magiezijn te vinden. Bij het Magiezijn mag er telkens een kleine groep naar binnen, maar eenmaal binnen mag je zelf toverspreuken uitspreken en ontdekken of er goede of slechte magie onder die spreuk zit.

Port Laguna

De wereld Avalon

En dan de wereld Avalon. Dé wereld waar de tovenaar Merlijn gevestigd is en waar je onder andere de langste wing coaster van Europa vindt. Deze wing coaster, genaamd Fenix, is niet alleen de langste van Europa maar ook de allereerste in de Benelux. Het is een achtbaan waarbij de karretjes naast de rails hangen wat zorgt voor een unieke vliegervaring. De Fenix is maar liefst 40 meter hoog en 813 meter lang en haalt een topsnelheid van 95 km/u.

Avalon nieuwe wereld Merlijn Toverland

Helaas hebben wij nog geen rit kunnen maken in de Fenix want op de dag van de opening was hij voor lange tijd in storing. We hebben echter wel een ritje kunnen maken in Merlin’s Quest. Dat is een 12 minuten durende boottocht door de wateren van Avalon. Dit konden we fijn met het hele gezin doen, al vond Milo het gedeelte door de ‘grot’ niet zo leuk.

Nieuwe wereld toverland Avalon Avalon Toverland

Andere werelden

Uiteraard zijn we ook door de andere werelden gaan lopen en hebben we daar wat attracties ervaren. Het Land van Toos bijvoorbeeld is echt een enorm leuke wereld die ook nog eens binnen is. Fijn op regenachtige dagen sowieso. Daar vind je een achtbaan, draaimolen, glijbanen, je kunt er klimmen en klauteren en nog veel meer. Erg leuk ook voor de allerkleinsten onder ons.

Wunder Wald Toverland

Daarnaast heb je nog Wunderwald, Ithaka (met de gave achtbaan Troy) en de Magische Vallei. Stuk voor stuk leuke werelden waar je voor zowel jong als oud leuke attracties en activiteiten vindt.

Het attractiepark Toverland is gelegen in Sevenum te Limburg en is in de zomermaanden geopend van 10 – 19 uur, behalve op woensdag want dan zijn de zomeravonden. Op die dagen is het park tot maar liefst 23 uur geopend.

Ben jij al eens in Toverland geweest?

4 reacties op “De nieuwe werelden van Toverland

    • Ik kan beter aangeven vanaf welke lengte. Want vanaf 90 cm mogen ze in best veel dingen al, ook alleen. Vanaf 100 cm in nog meer dingen en vanaf 120 is het natuurlijk helemaal geweldig. Al is jullie dame natuurlijk nog klein, denk dat ze sowieso haar ogen wel uitkijkt.. Als je met haar naar de Efteling gaat dan vindt ze dit ook leuk in ieder geval.

  • Volgens mij ben ik daar nog nooit geweest. Demi is nu wat jong nog (al was de Efteling ook wel een groot succes), maar ik ga Toverland zeker onthouden om in de toekomst eens een bezoekje aan te brengen.

Reageren is niet mogelijk.