De NEEhoorn – het favoriete (voor)leesboek

Eens in de zoveel weken ben ik op de woensdagochtend vrijwilliger bij de schoolbieb. Aangezien ik zelf een echte boekenwurm ben vind ik het superleuk om te doen. Samen met kinderen de leukste boeken uitkiezen om voorgelezen te worden of om zelf te lezen. Soms komt het echter ook voor dat kinderen massaal om een bepaald boek vragen. Dat was dus ook het geval bij De NEEhoorn die eind 2021 verscheen in de Nederlandse boekenwinkels.

Wat bleek? De meester had dit boek voorgelezen in de klas en het was blijkbaar zo hilarisch dat ze hem zelf ook wilden lezen. Dat dit boek bij meerdere kinderen favoriet is blijkt wel uit het feit dat het alweer meer dan een jaar in de Bestseller60 staat. Hij is dan ook al meer dan 75.000 keer over de toonbank gegaan. In 2022 is er een vervolg op gekomen, namelijk De NEEhoorn en de Slangzaam.

De NEEhoorn

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hij zegt constant op alles ‘NEE’, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn. Op een dag ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!

De NEEhoorn en de Slangzaam

Tijdens een ruzie met de WELLES-prinses gaat de NEEhoorn ervandoor. Na een lange wandeling belandt hij in de Dichte Donkere Jungle waar de Slangzaam zich aan een tak hangt te vervelen. Welk avontuur de NEEhoorn ook voorstelt, de Slangzaam heeft er geen zzzin in…

Boekreview De NEEhoorn

Het was niet gek dat mijn eigen dochter ook graag een exemplaar van dit boek wilde. Zij houdt net als ik ook van lezen en vindt het ook leuk om voor te lezen aan haar broertje. De vormgeving, de illustraties en de grapjes in de tekst zorgen ervoor dat dit boek over en over gelezen wordt. Op een gegeven moment moet je het boek zelfs zijwaarts vast houden om het te lezen. Super grappig natuurlijk. Het enige minpuntje wat ik kan vinden is dat de tekst zelf in een vrij klein lettertype staat. Dat maakt het lezen niet altijd even makkelijk.

Al met al is dit boek een echt succes en snap ik ook wel waarom mijn dochter dit boek graag zelf wilde in plaats van hem een paar weken lenen bij de bibliotheek.