De musthave oliën van deze herfst!

Als het gaat om herfstgeuren en andere lekkere geuren in huis ben ik sinds jaar en dag via Carolien van Lotus Diffusers fan van de oliën van De Groene Linde. Inmiddels heb ik ook al een vrij grote collectie bij elkaar verzameld en daarom vond ik het een leuk idee om de musthave oliën voor deze herfst (en winter?!) te maken. Deze blog komt wel met enige waarschuwing: weet waar je aan begint want je raakt net als ik verslaafd haha.

Fijne oliën voor in de herfst

Stiekem had ik zelf al best veel oliën die je perfect kunt gebruiken en combineren voor herfst blends. Toch ontbraken er nog een aantal essentiële oliën zoals kaneel, vanille en rozemarijn maar deze kreeg ik erg lief van Carolien van Lotus Diffusers opgestuurd. Hieronder ga ik per onderdeel vertellen welke oliën allemaal passen bij de herfst en welke ik echt een musthave vind. En verderop in de blog zal ik wat fijne herfst blends en recepten delen.

Enkelvoudige etherische oliën

Als het gaat om geuren die echt bij de herfst horen dan zijn de volgende geuren (en dus ook oliën) echte musthaves.

Bol AlgemeenBol Algemeen
 • Vanille
 • Kaneel
 • Rozemarijn
 • Sinaasappel
 • Kruidnagel
 • Wierook

Maar ik zou zeker de Tea Tree, Lavendel, Gember, Eucalyptus en Grove Den ook niet vergeten. Eigenlijk kan ik nog veel meer geuren opnoemen maar dan wordt het helemaal onoverzichtelijk. De basis zijn in ieder geval de hierboven genoemde oliën.

Samengestelde etherische olien

Samengestelde geuren bestaan uit enkelvoudige geuren die heel goed met elkaar matchen. Je kunt natuurlijk zelf ook een flesje maken met een samengestelde geur als je weet dat deze heel fijn bij elkaar passen. Ik koop ze zelf liever gewoon, dan weet ik zeker dat het goed is. Als het dan gaat om samengestelde geuren dan mag de High Immuun zeker niet ontbreken. Deze geur is echt heel lekker plus het helpt ook tegen een betere weerstand. Ik gebruik de high immuun in principe het hele jaar door maar in de herfst en winter wat vaker dan normaal. Naast dat het een hele prettige geur is heb ik ook het idee dat we hier in huis wat minder snel ziek zijn.

Verder zijn ook dit echte musthaves en ook nog eens heerlijk als geur in huis:

 • Winter Wonder (oké het is een winter geur maar kom op, dit wil je nu al ruiken)
 • Time & Seasons
 • Cough & Sniffs
 • Relax & Cozy

Nieuwe herfst olie: Hello Autumn

Ook heeft Lotus Diffusers een nieuwe geur speciaal voor de herfst. Ze hadden al een Hello Summer geur, maar nu dus ook de Hello Autumn. Deze samengestelde olie bestaat onder andere uit grove den, eikenmos, patchoeli en nog een aantal andere lekkere oliën. Wij hebben hem zelf ook in huis en ik kan je zeggen, hij is echt heerlijk! Ze hebben hem overigens ook in een roomspray.

Voor baby & kind

Ook voor de kinderen heb ik speciaal wat in huis gehaald. Alhoewel zij ook genieten en baat hebben bij alle bovenstaande oliën. Ik heb vooral speciaal voor Milo het ‘verkouden neusje‘ olie in huis gehaald. Deze heb ik nog niet hoeven gebruiken sinds ik hem heb, maar aangezien hij nogal snel verkouden is en hier echt last van heeft uit voorzorg in huis gehaald. Ik heb er een roller van gemaakt zodat ik deze lekker onder zijn voeten kan smeren. Ook kan ik het mengen met massageolie en dan zo heb er lekker mee insmeren. Deze olie is trouwens ook geschikt voor baby’s.

Verder staat er standaard een potje “Zeehondje hoestbalsem” in de slaapkamer van mijn zoontje, deze is wel bijna leeg alweer dus tijd voor een nieuwe! Deze balsem is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Lekkere blends / recepten voor in de herfst

Vorig jaar maakte ik al eens een artikel over 9 heerlijke diffuser blends voor in de winter. Deze kun je er zeker ook bij pakken want de oliën die ik daarbij gebruik zijn bijna allemaal ook echt herfst-geuren. Maar ik heb ook een aantal nieuwe recepten voor jullie getest en ontdekt.

Spooky spices

 • Gember (3 druppels)
 • Kaneel schors (2 druppels)
 • Citroen (1 druppel)

Chai latte

 • Kruidnagel (2 druppels)
 • Kaneel (2 druppels)
 • Gember (2 druppels)

Sweater weather

 • Sinaasappel (5 druppels)
 • Wierook (4 druppels)
 • Gember (1 druppel)

Vanilla rain

 • Lavendel (3 druppels)
 • Tea tree (2 druppels)
 • Vanille (1 druppel)

Warm cosy home

 • Rozemarijn (2 druppels)
 • Eucalyptus (2 druppels)
 • Sinaasappel (2 druppels)
 • Kaneel (1 druppel)
 • Kruidnagel (1 druppel)

Terwijl ik bezig was met deze blog en de verschillende blends aan het testen was kreeg ik ook al allerlei ideeën voor de kerst. Zou je, naast deze blog en die ik hierboven noemen voor de winter, nog een blog willen met daarin allerlei fijne ideetjes? Of heb je misschien andere vragen over het gebruiken van etherische oliën? Ik hoor het graag!

4 reacties op “De musthave oliën van deze herfst!

Reageren is niet mogelijk.