De luie huisvrouw: online boodschappen doen

mobile-693325_1280

Dat ik een luie huisvrouw ben dat wist ik al. Maar tegenwoordig wordt het nog net een tikkeltje erger. Al een behoorlijke tijd zie ik sommige andere moeders online hun boodschappen bestellen. Dit gebeurd dan veelal bij de Appie. Deze boodschappen worden gewoon netjes aan de deur afgeleverd, wat een luxe. In eerste instantie dacht ik nog dat het wellicht fijn was voor in je kraamtijd, dat het normaal gesproken een overbodige luxe zou zijn. Maar daar krabbel ik de laatste tijd toch wel van terug.shopping-cart-1080836_1280

Sowieso is het doen van boodschappen met een dreumes niet altijd even handig. Vooral niet als het ook nog eens druk is. Daarom doen mijn man en ik eigenlijk altijd samen boodschappen. Dan kan de ene zich bezig houden met de kleine en de andere racet de winkel door. Ook erg fijn dat mijn man de boodschappen inpakt en sjouwt. Hij is veel beter in het inpakken van boodschappen. Ook in het inruimen van de vaatwasser overigens. Hij krijgt er altijd veel meer in dan ik haha.

Maar goed, boodschappen dus. De laatste tijd kan mijn man erg veel werken, super fijn. Alleen betekent dat wel dat er eigenlijk maar weinig tijd is voor de boodschappen. Nu haal ik wel af en toe een paar kleine dingen samen met Fay, maar dat kost vaak meer tijd en geld dan alles in 1 keer halen. Daarom heb ik nu al een paar keer online boodschappen gedaan. Niet bij de Appie maar bij de Jumbo. Zij hebben nog geen bezorgservice (deze komt er volgens mij wel aan), maar ook het afhalen is al luxe genoeg voor me. Plus de Jumbo is samen met de Lidl gewoon mijn favoriete supermarkt. Mijn ouders doen er ook al jaren hun boodschappen en ik ook vanaf het moment dat ik op mezelf woon.

Wat ik ook fijn vind aan online boodschappen doen is dat ik niet zo snel dingen in mijn winkelwagentje gooi die ik eigenlijk niet nodig heb. Ik word niet zo makkelijk verleid online, terwijl ik dat dus in de winkel zelf wel heb. Dan zie ik ergens opeens heel groot aanbieding staan en hoppa dan ligt het al in mijn karretje. Of ik kom langs de chocolade en pak toch nog even snel twee repen mee. Zo zie je maar weer, een luie huisvrouw zijn is soms zo slecht nog niet. Het is in ieder geval beter voor de lijn en goed voor de portemonnee!money-256314_1280

Lijkt me overigens ook erg handig straks rondom kerst! Niet in die drukte lopen en last minute nog even vlug voor je 6 gangen menu boodschappen moeten doen. Nee gewoon lekker van uit je luie stoel met je muis op wat knopjes klikken en klaar….!

Heb jij wel eens online je boodschappen gedaan?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Jenn op 10 december 2015 om 13:16

  ik heb nog nooit online boodschappen gedaan, maar ik ben dan ook één van die gekkies die boodschappen doen wel leuk vind 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 10 december 2015 om 20:13

   Haha maar jij hebt ook geen kind van bijna 2 😉 Scheelt misschien ook..

 2. Marjolijn op 10 december 2015 om 15:53

  Nog niet eerder gedaan, maar ik zit er aan te denken om het met de kerst wel te gaan doen. Ik word altijd super sjagerijnig wanneer ik in een overvolke Jumbo loop haha, dus met de kerst is online boodschappen doen ideaal denk ik.

 3. Astrid op 10 december 2015 om 16:01

  Ik heb nog nooit online boodschappen besteld maar lijkt me wel handig. Alleen weet ik niet of de AH in ons minidorpje bezorgt. Afhalen lijkt me ook wel handig zoals bij de Jumbo.

 4. Kapper Amersfoort op 10 december 2015 om 17:42

  Ik vind de Albert Heijn gewoon erg duur en vooral als je het laat afleveren. Dus het is niets voor mij. Ik kan wel begrijpen waarom mensen het handig vinden!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 10 december 2015 om 20:00

   Ja vind ik ook, daarom ga ik sowieso naar de Jumbo en haal ik het op 🙂

 5. Anita op 10 december 2015 om 17:45

  Nee nog nooit mijn boodschappen online gedaan maar dat niet in de verleiding komen spreekt mij wel aan 😉

 6. Linda op 10 december 2015 om 22:52

  aantal jaar geleden deed ik het wel iedere maand. Toen woonden we in een flatje 2 hoog zonder lift. bestelde dan voornamelijk de zwaardere dingen (krat bier, kattengrid, brokken, flesen fris, enz.) Werd dan mooi boven gebracht zodat ik niet hoefde te tillen.
  nu woon ik om de hoek van het winkelcentrum, dus doe de boodschappen tevoet en voor zwaardere dingen pak ik de fiets/wandelwagen

 7. Vandaagismooi.nl op 11 december 2015 om 10:11

  Ik heb toen ik nog een single mama was ook alleen nog maar de boodschappen online besteld. Het was toen echt niet te doen qua tijd en alles dragen (kleine liep toen nog niet/amper) en ook nog eens 3 trappen op te komen.

  Sinds ik een relatie heb doet hij de boodschappen. Al begin ik er steeds meer aan te denken om ze weer te gaan bestellen. Het scheelt toch tijd en het is makkelijker haha!

 8. Cindy op 11 december 2015 om 20:28

  Ook ik doe heel veel aan online boodschappen bij AH, zeker 2 jaar, maar dan haal ik het op bij een pick-up point. Echter zit er vlakbij het werk van mijn vriend nu een Lidl en we hebben eens uitgerekend wat de prijsverschillen nu zijn en het scheelt echt tussen AH (basic) en Lidl. Dus ja, mijn vriend is nu de pineut en ik haal door de weeks nog wat andere artikelen bij AH die we daar graag halen. Ik blijf het echter ideaal vinden!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje