De leukste spelletjes voor game night

Mijn man is een groot spelletjes fanaat. Of dat nu op zijn telefoon is, de computer, op zijn PS4 of gezelschapsspelletjes. Het maakt niet uit, hij vindt het leuk. Zelf ben ik wat minder fan, maar dat is vooral omdat ik niet zo goed tegen mijn verlies kan haha. Toch vind ik game night stiekem erg leuk en daarom zet ik de leukste spelletjes voor game night op een rij.

Game night: de leukste spelletjes

Ik richt me in dit geval op de gezelschapsspellen en niet op computerspelletjes. Naast de spellen die we zelf in huis hebben vroeg ik ook mijn volgers op Instagram om hulp. Dit zorgde voor een mooi rijtje spelletjes.

30 seconds

Een van de spellen die wij in huis hebben is 30 seconds. Deze kreeg ik geloof ik eens met kerst of sinterklaas. Een super leuk spel, alleen spelen wij hem dus niet zo vaak. Waarom niet zal je denken? Nou omdat het een spel is vanaf vier spelers en wij doorgaans met zijn tweetjes zijn. Niet zo handig dus. Je hebt dit spel overigens ook in een junior versie (vanaf 7 jaar) en een ‘everyday life’ versie.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Monopoly

Het spel Monopoly speel ik al zo lang ik me kan herinneren. En het blijft gewoon leuk. Het is een spel die je ook met zijn tweetjes kunt spelen. Vaak doen wij dit met Oud & Nieuw omdat het wel veel tijd kost. Ook bij Monopoly heb je meerdere versies zoals Wereldeditie en Jackpot. Maar sinds kort heb je ook het spel Monopoly valsspelers.

Triominos

Was jij vroeger ook zo dol op domino’s? Dan is Triominos een leuk vervolg hierop. Je kunt dit spel met 2 tot 4 spelers spelen en hij is al geschikt vanaf 6 jaar. Doel van het spel is zo veel mogelijk punten behalen door de stenen van je plankje passend aan te leggen. Haal jij de meeste punten?

Rummicup

Een spel wat ik veel met mijn oma heb gespeeld is Rummicup. Wie kent dit nou niet? Om eerlijk te zijn hebben wij het niet in huis dus wij spelen het nooit. Maar dit antwoord kwam veelvuldig voorbij op Instagram als antwoord op mijn vraag.

Weten en wedden

Ik had zelf nog nooit van het spel ‘weten en wedden’ gehoord totdat een aantal volgers mij hierop wezen. Ik ben natuurlijk meteen gaan Googlen en jeetje wat klinkt dit leuk zeg. Bij dit spel hoef je de antwoorden op de vragen helemaal niet te weten om ook te kunnen winnen. Je moet juist inzetten op het beste antwoord.

Als voorbeeld: “In welk jaar is de bikini uitgevonden?” Daarna gok je allemaal op een antwoord. Welke antwoord schat jij in dat er het dichtst bij zit? Ben je zeker van jezelf? Wed dan op je eigen antwoord. Maar als je denkt dat een ander het beter weet, wed je op hem of haar. En als je helemaal geen idee hebt, gok je gewoon op een willekeurig antwoord en hopelijk heb je geluk. Op het antwoord dat het dichtste bij het goede antwoord zit, valt de jackpot.

Het is een spel voor drie tot achttien spelers en geschikt vanaf acht jaar.

Escape room

Een van de spellen die mijn broertje en zijn vriendin in huis hebben is Escape room the game. In dit uitdagende en onvoorspelbare bordspel los je samen een mysterie op door te zoeken naar verborgen aanwijzingen en het oplossen van raadsels. Je hebt hiervoor slechts één uur de tijd, gebruik die tijd goed! De klok op de Chrono Decoder telt af van 60 naar 0, zorgt voor de benodigde sfeer en geeft af en toe cryptische aanwijzingen.

Er zijn allerlei uitbreiddingsets te koop en begin december komt ook het spel Escape Room Jumanji uit. Daarover later meer..

La Cucaracula

Op het spellenspektakel ontdekten wij het toffe nieuwe spel van Ravensburger. La Cucaracula. Je kent misschien de La Cucaracha versie al en dit is een leuk vervolg erop. Het is eigenlijk een kinderspel, maar stiekem vinden mijn man en ik hem zo leuk dat we hem ook zelf willen spelen. Binnenkort ontvangen wij hem ter review dus je zult er nog meer over voorbij zien komen.

(Kolonisten van) Catan

Een spel waar mijn man helemaal weg van is Catan. Wij hebben dit spel zelf niet, maar hij heeft dit ‘vroeger’ veel gespeeld met familie en vrienden. Het spel werd in 1999 speelgoed van het jaar gekozen en tot op heden wordt hij nog steeds veelvuldig verkocht. Het spel bestaat inmiddels alweer 20 jaar en daarom is er nu ook een jubileumeditie uit.

Welk spel vind jij leuk om te spelen? 

9 reacties op “De leukste spelletjes voor game night

Reageren is niet mogelijk.