De leukste (gratis) aftelkalenders voor Sinterklaas

leukste-sinterklaas-aftelkalenders

De Sinterklaastijd is voor de meeste kinderen nogal een spannende tijd. Hoeveel nachtjes slapen is het nog tot hij in Nederland komt? En hoe lang duurt het voor het pakjesavond is? Allemaal vragen die de meeste kinderen dag in en dag uit zullen stellen. Sommige zelfs al op het moment dat de eerste kruidnoten in de winkels liggen. Oeps, dan heb je nogal een grote aftelkalender nodig. Om het voor de kinderen wat visueler te maken zijn er diverse aftelkalenders te vinden. Zowel offline als online.

Ik heb de leukste aftelkalenders voor Sinterklaas op een rijtje gezet.

Lees ook: De omgekeerde adventskalender

Gratis aftelkalenders voor Sinterklaas

Er zijn ontzettend veel leuke aftelkalenders te vinden. En de meeste zijn nog gratis ook. Ideaal. Gewoon downloaden en uitprinten. Het idee van zo’n kalender is natuurlijk hetzelfde. Maar de vormgeving is vaak nogal anders. En dat is maar goed ook want zo is er voor ieder wat wils.

Hieronder deel ik een aantal leuke gratis aftelkalenders voor Sinterklaas. Er zit vast wel iets bij wat bij jou en je kinderen past.

Studio Bieb

Deze aftelkalender is van Studio Bieb. Het is meteen ook een kleurplaat dus je kunt je kind fijn aan het ‘werk’ zetten. Vanaf het moment dat Sinterklaas aan komt kun je starten met aftellen… Download de kalender via de website van Studio Bieb.

Printcandy

Ook de webshop Printcandy heeft een aftelkalender voor Sinterklaas. Deze is in het zwart/wit en ook gratis te downloaden. Ook deze telt af vanaf de intocht tot aan pakjesavond op 5 december.

LiefsvanCindy

Wil je liever al eerder starten met aftellen dan is de kalender van LiefsvanCindy wellicht iets voor je. Een hele simpele aftelkalender, maar daardoor niet minder leuk.

Bonte Raaf

Ook Bonte Raaf heeft weer een aftelkalender gemaakt. Hier start je gewoon al op 8 november. Super fijn voor alle ongeduldige kinderen zoals die van mij. Deze gaan wij dus sowieso gebruiken voor onze dochter. Kan ze hem eerst leuk inkleuren en daarna aftellen. Voor de gratis download ga je natuurlijk naar de site van Bonte Raaf.

Annekoendigitaal

Deze leuke kalender hierboven is van Annekoendigitaal. Hij start op de zaterdag van de intocht maar je kunt er met gemak nog een paar vakjes bij maken. Wat ik zo handig aan deze kalender vind is ook dat je zelf kunt bepalen wanneer het pakjesavond is. Downloaden doe je natuurlijk op de website van AnneKoenDigitaal.

Grijnss

De meeste aftelkalenders die ik tegenkom zijn zwart wit. Maar die van Grijnss.nl is in kleur. Super leuk! Je telt af vanaf 11 november tot aan pakjesavond. Ik zeg: snel naar de website van Grijnss.nl en downloaden maar.

Leukste aftelkalenders

Naast gratis aftelkalender vind je ook de leukste betaalde kalenders. Vaak voor een klein prijsje, maar net iets unieker dan de gratis varianten.

BBkidsshop

Vorig jaar ontving ik zelf een heel leuk houten huisje van BBkidsshop waarmee we elk jaar weer kunnen aftellen tot Pakjesavond. Handig ook voor wanneer pakjesavond op een andere dag valt dan 5 december. Dit huisje kost €8,95 en hergebruik je gewoon elk jaar.

Sinterklaas decoratie houten huisjes

Hip en Kneuterig

Ik zag via Instagram ook nog iemand anders die een soortgelijk iets verkoopt. Namelijk een aftelbord van Hip en Kneuterig. Ze heeft nog geen webshop maar je kunt hem bestellen via een dm op Instagram zelf. Het bord is in A4 formaat en kost slechts €4,- exclusief verzending uiteraard.

https://www.instagram.com/p/B3UPfdBI5Jy/

Suede design

Je kunt online veel gratis aftelkalenders vinden. Maar niet iedereen heeft een printer in huis plus de kwaliteit van het printen is dan vaak ook niet zo geweldig. Het papier scheurt al snel (story of my life!) of de inkt was net op. Daarvoor is de aftelkalender van Suededesign zo handig. Aan de achterkant is een hele toffe Welkom Sint & Piet poster, dus hang hem op het raam en je hebt dubbel plezier.

Daarnaast verkoopt Suzanne ook nog stickers erbij. Leuk voor op de kalender of bijvoorbeeld op de cadeautjes. Wil je alleen de kalender met poster betaal je €4,95. Wil je een heel pakket inclusief stickers en ansichtkaart dan is het Welkomstpakket een aanrader en die kost €8,95. (Via Instagram geef ik overigens zeer binnenkort deze aftelkalender weg, dus als je me nog niet volgt doe dat dan alsnog!)

Li-Lo

In mijn zoektocht op Instagram vond ik ook de toffe ‘shop’ van Li-Lo! Zij heeft een aftelkalender die zowel in het wit als op Kraft papier gekocht kunnen worden voor slechts €2,95. En het leuke eraan is dat je er dan ook een gratis printable bij krijgt van het verlanglijstje. Check de post hieronder maar, dan kun je als je verder swiped ook het verlanglijstje zien.

https://www.instagram.com/p/B3RGRc-oc6B/

Zoedt – aftelkalender & doe-boek

Naast ons houten huisje waar wij mee aftellen en de aftelkalenders die ik voor beide kinderen ga uitprinten hebben wij ook de aftelkalender van Zoedt in huis. Dit is namelijk niet alleen een aftelkalender maar ook meteen een doe-boek. En als er iets is waar onze dochter van houdt dan is dat het wel!

Wel slim om even door de kalender heen te bladeren want op sommige momenten staan er activiteiten als pepernoten bakken. Leuk om te doen maar zorg dan wel dat je voorbereid bent. Ik heb in ieder geval heel veel zin in deze periode en kan haast niet wachten! (Ook omdat ik dan eindelijk pepernoten en chocoladeletters in huis mag halen haha) Je vindt de Zoedt aftelkalender en doe-boek via deze link en hij kost slechts €7,95.

Heb jij al een aftelkalender voor Sinterklaas op het oog?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. Yolanda op 22 oktober 2019 om 07:50

    Wat een mooie verzameling Sinterklaas kalenders! Bedankt dat ik ook in dit rijte mag staan.
    Yolanda van Annekoendigitaal.

  2. Esther op 5 november 2019 om 21:38

    Ik vind ze allemaal zó leuk dat ik niet kan kiezen! Voor het eerst hebben we een sinterklaas aftel kalender nodig, voor onze dochter van 4. Bedankt voor de inspiratie!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje