De leukste (gratis) aftelkalenders voor Sinterklaas

De leukste aftelkalenders voor Sinterklaas 2023 op een rij. De Sinterklaastijd is voor de meeste kinderen nogal een spannende tijd. Hoeveel nachtjes slapen is het nog tot hij in Nederland komt? En hoe lang duurt het voor het pakjesavond is? Allemaal vragen die de meeste kinderen dag in en dag uit zullen stellen. Sommige zelfs al op het moment dat de eerste kruidnoten in de winkels liggen. Oeps, dan heb je nogal een grote aftelkalender nodig. Om het voor de kinderen wat visueler te maken zijn er diverse aftelkalenders te vinden. Zowel offline als online.

Ik heb de leukste aftelkalenders voor Sinterklaas voor jou op een rijtje gezet.

Lees ook: De omgekeerde adventskalender

Gratis aftelkalenders voor Sinterklaas 2023

Er zijn ontzettend veel leuke aftelkalenders voor Sinterklaas te vinden. En de meeste zijn nog gratis ook. Ideaal. Gewoon downloaden en uitprinten. Het idee van zo’n kalender is natuurlijk hetzelfde. Maar de vormgeving is vaak nogal anders. En dat is maar goed ook want zo is er voor ieder wat wils. Hieronder deel ik een aantal leuke gratis aftelkalenders voor Sinterklaas. Er zit vast wel iets bij wat bij jou en je kinderen past.

Gratis aftelkalender – Sinterklaas 2023

Ik had hier eigenlijk een andere aftelkalender staan, maar nadat ik de linkjes in deze blog checkte bleek de aftelkalender niet meer te bestaan. Dus ik ging op zoek naar een nieuwe gratis aftelkalender voor Sinterklaas en kwam deze van Studio Thoés tegen! Een leuke kalender om af te tellen vanaf 13 november. Hij is specifiek voor dit jaar gemaakt want de datum van de intocht staat er al op aangegeven.

Havetohave aftelkalender Sinterklaas

Tijdens mijn zoektocht kwam ik ook deze leuke Sinterklaas aftelkalender 2023 tegen van Havetohave. Hij begint wel pas op 18 november op de dag van de intocht, dus begin je liever al eerder met aftellen dan is deze niet voor jou. Vind je vanaf de intocht tijd genoeg dan is dit een leuke printable voor je. Je kunt deze aftelkalender 2023 hier bestellen (voor €0)

Printcandy – gratis aftelkalender

De webshop Printcandy heeft dus een aftelkalender voor Sinterklaas. Deze is in het zwart/wit en ook gratis te downloaden. Ook deze telt af vanaf de intocht tot aan pakjesavond op 5 december. Ik vind hem erg mooi vormgegeven ook. Kijk trouwens bij de afbeeldingen even verder, want ook de oude aftelkalenders staan er nog bij, wat verwarrend kan zijn.

Aftelkalender Sinterklaas 2023 – LiefsvanCindy

Elk jaar maakt LiefsvanCindy weer de leukste gratis aftelkalenders voor Sinterklaas. Ook dit jaar heeft ze weer een hele leuke in de vorm van een zak. Hij begint op 13 november dus de kinderen kunnen al heel fijn aftellen voordat de intocht er is. De aftelkalender van LiefsvanCindy vind je hier, wanneer je jouw email adres achterlaat ontvang je niet alleen de aftelkalender maar ook nog iets extra’s.

De aftelkalender van Bonte Raaf voor Sinterklaas

Natuurlijk kan in een blog over gratis aftelkalenders ook de aftelkalender voor Sinterklaas van Bonte Raaf niet ontbreken. Zij hebben een kalender gemaakt die je in principe elk jaar kunt gebruiken. Er staan geen specifieke data op vermeld van de intocht of iets dergelijks en hij start op 8 november wat elk jaar dus herbruikt kan worden. Deze gaan wij dus sowieso gebruiken voor onze kinderen. Kunnen ze hem eerst leuk inkleuren en daarna aftellen. Voor de gratis download ga je natuurlijk naar de site van Bonte Raaf.

gratis aftelkalender sinterklaas 2023

Annekoendigitaal

gratis aftelkalender sinterklaas 2023

Deze leuke kalender hierboven is van Annekoendigitaal. Hij start op de zaterdag van de intocht maar je kunt er met gemak nog een paar vakjes bij maken. Wat ik zo handig aan deze kalender vind is ook dat je zelf kunt bepalen wanneer het pakjesavond is. Downloaden doe je natuurlijk op de website van AnneKoenDigitaal.

Grijnss

De meeste aftelkalenders die ik tegenkom zijn zwart wit. Maar die van Grijnss.nl is in kleur. Super leuk! Je telt af vanaf 11 november tot aan pakjesavond. Ik zeg: snel naar de website van Grijnss en downloaden maar. Deze kalender kun je elk jaar wel weer gebruiken, want er staan geen dagen bij. Ideaal!

Aftelkalender sinterklaas 2023 gratis

Van Kootje Sinterklaas aftelkalender (gratis)

Bij Van Kootje kun je ook een gratis aftelkalender voor de Sinterklaas periode downloaden. Wil je hem echter opgestuurd krijgen dan kun je hem ook mee bestellen bij je bestelling voor slechts €1 dan krijg je hem op dikker papier toegestuurd. Je kunt dus zelf kiezen wat je wilt.

Leukste aftelkalenders Sinterklaas 2023

Naast gratis aftelkalender vind je ook de leukste betaalde kalenders. Vaak voor een klein prijsje, maar net iets unieker dan de gratis varianten. Bijvoorbeeld omdat er stickers bij zitten of zelfs omdat er een heel doe-boek omheen is gemaakt.

Houten aftelkalender By Juul

Een paar weken terug kwam ik op Instagram opeens een hele toffe houten aftelkalender tegen. Eentje die echt van kwaliteit is en jaarlijks te hergebruiken. Deze moest ik aan de blog toevoegen natuurlijk dus bij deze. Hij is van By Juul en je kunt haar onder andere op Instagram vinden en ze heeft natuurlijk ook een webshop met nog veel meer mooie dingen.

houten aftelkalender sint en piet

Aftelkalender Miek Illustreert

De manier van tekenen van Miek Illustreert vind ik echt geweldig. De beer met de mijter op vinden mijn kinderen allebei hilarisch en deze aftelkalender springt er dan ook echt wel uit. Je koopt deze aftelkalender op A4 formaat op 300 grams gerecycled papier. Hij begint op 12 november en eindigt uiteraard op 5 december: pakjesavond!

Aftellen met een houten huisje

Een paar jaar terug ontving ik zelf een heel leuk houten huisje van BBkidsshop waarmee we elk jaar weer kunnen aftellen tot Pakjesavond. Handig ook voor wanneer pakjesavond op een andere dag valt dan 5 december. Dit huisje hergebruik je gewoon elk jaar. Helaas is deze webshop niet meer in de lucht maar ik weet zeker dat er andere aanbieders zijn. Via bol.com vond ik onder andere dit leuk huisje om als aftelkalender te gebruiken.

Sinterklaas decoratie houten huisjes aftellen

Aftelkalender pakjesavond (hout)

Tijdens een van mijn scrolsessies op Instagram kwam ik opeens een heel leuk houten aftelkalender tegen van Goudlokjes Design. Zij heeft mij ook ooit eens een gave sleutelhanger opgestuurd en heeft vaker echt hele leuke unieke dingen. Zoals ook nu weer dus. De houten aftelkalender voor pakjesavond komt voor slechts €13,95 inclusief de cijfers (waarvan 1 en 2 dubbel) en exclusief de lampjes en sint/piet poppetjes naar je toe. Echt super leuk en jaarlijks herbruikbaar doordat er geen vaste data is. Je kunt zelf bepalen wanneer je begint met aftellen…

aftelkalender hout sinterklaas 2023

Aftelbord

Ik zag via Instagram ook nog iemand anders die een soortgelijk iets verkoopt. Namelijk een aftelbord van Hip en Kneuterig. Helaas kan ik dit account niet meer vinden en ze had ook geen webshop, dus ben ik op zoek gegaan naar een ander aftelbord als aftelkalender en ik vond deze via bol.com. Ik vind hem wel prijzig en gezien er geen reviews bij staan weet ik ook niet of het echt goed is.

Suede design

Je kunt online veel gratis aftelkalenders vinden. Maar niet iedereen heeft een printer in huis plus de kwaliteit van het printen is dan vaak ook niet zo geweldig. Het papier scheurt al snel (story of my life!) of de inkt was net op. Daarvoor is de aftelkalender van Suededesign zo handig. Met het pakket wat je koopt voor slechts €6,95 krijg je niet alleen de aftelkalender, maar ook een poster met Welkom Sint & Piet (op de achterkant van de aftelkalender), een heleboel sticker die je kunt gebruiken voor op de aftelkalender én een kaart voor het verlanglijstje. Superleuk dus!

sinterklaas aftelkalender 2023

Li-Lo

In mijn zoektocht op Instagram vond ik ook de toffe ‘shop’ van Li-Lo! Zij heeft een aftelkalender die zowel in het wit als op Kraft papier gekocht kunnen worden voor slechts €2,95. En het leuke eraan is dat je er dan ook een gratis printable bij krijgt van het verlanglijstje. Dit was echter in 2021 zo en het account van Li-Lo is niet echt actief meer te noemen. Dus of je nu nog steeds deze leuke Sinterklaas aftelkalender kunt kopen weet ik niet.

Zoedt – aftelkalender & doe-boek

Een aantal jaar terug hadden wij ook de aftelkalender van Zoedt in huis. Dit is namelijk niet alleen een aftelkalender maar ook meteen een doe-boek. En als er iets is waar onze dochter van houdt dan is dat het wel!

aftelkalender Sinterklaas Zoedt

Wel slim om even door de kalender heen te bladeren want op sommige momenten staan er activiteiten als pepernoten bakken. Leuk om te doen maar zorg dan wel dat je voorbereid bent. Ik heb in ieder geval heel veel zin in deze periode en kan haast niet wachten! (Ook omdat ik dan eindelijk pepernoten en chocoladeletters in huis mag halen haha) Je vindt de Zoedt aftelkalender en doe-boek via deze link en hij kost slechts €9,95. Let wel op: via bol.com kun je ook deze kalenders kopen maar deze zijn van 2020 (tenminste volgens de afbeelding). Dus zorg dat je de juiste koopt.

sinterklaas aftelkalender zoedt

Heb jij al een aftelkalender voor Sinterklaas op het oog?

3 reacties op “De leukste (gratis) aftelkalenders voor Sinterklaas

Reageren is niet mogelijk.