De leukste geboortekaartjes

Nee, ik ben niet zwanger! En ik heb ook niet stiekem een baby gebaard. Maar het regent bekendmakingen van zwangerschappen om mij heen. En daardoor ben ik eens gaan rondkijken naar leuke geboortekaartjes. Het geboortekaartje van Fay hebben we zelf laten ontwerpen en afdrukken, maar de kans zit er dik in dat we dat bij een volgende niet meer doen. Er zijn namelijk zoveel leuke geboortekaartjes te vinden tegenwoordig. Daar moet eigenlijk wel wat tussen zitten.

Waarom een geboortekaartje sturen?

Wanneer er een kindje geboren wordt, sturen de ouders 9 van de 10 keer een geboortekaartje. De geboorte is vaak  allang bekend bij de meeste mensen en door de komst van social media zoals Facebook en instagram is het ook wel heel gemakkelijk om gewoon een foto te plaatsen met daarbij “hoera, geboren!”. Waarom worden er dan nog steeds geboortekaartjes gestuurd?

Ten eerste vind ik het zelf altijd erg jammer dat er nog zo weinig post gestuurd wordt. Mijn dochter heeft bijvoorbeeld via de post nul kaartjes gehad met haar verjaardag. En dat terwijl ze altijd zo blij wordt als er post komt voor haar (meestal dus pakketjes voor de blog en soms een kaart van oma). Ze kreeg wel kaarten, maar die zaten bij de cadeaus en dat vond ze toch minder interessant. Dus alleen al om de reden dat het leuk is om een kaartje te sturen zou ik een geboortekaartje sturen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een andere reden om een kaartje te sturen is dat je ze voornamelijk stuurt naar mensen die je best op kraamvisite wilt hebben. Op een kaartje vermeld je dan ook vaak wanneer de rusttijden zijn van moeder en kind en hoe ze een afspraak kunnen maken. Mensen hebben op die manier ook meteen je adres en kunnen je zo een kaartje sturen. De enige reden waarom je het niet zou doen kunnen de kosten zijn. Maar een andere reden kan ik niet echt bedenken.

De leukste geboortekaartjes

In je zoektocht naar geboortekaartjes kom je echt allerlei soorten tegen. Wat heel handig is, is om voor jezelf te bedenken wat voor een soort kaartje je wilt. Wil je een stoer geboortekaartje of misschien wel een hele romantische? Of wil je juist een geboortekaartje met hout? Moet er een foto van je pasgeboren baby op het kaartje of wil je liever een hele neutrale? Wanneer je dit van te voren bedenkt kun je al een hoop wegstrepen van wat je niet wilt.

Ik vond op de site van Geboortepost enorm leuke en hippe geboortekaartjes. En ik laat jullie een aantal van de leukste zien die ik vond. Allemaal in totaal verschillende thema’s en stijlen. Gewoon om te laten zien wat er allemaal mogelijk is!

 

outside_full-2 inside_full

Dit geboortekaartje is vrij neutraal. Iets wat juist enorm mooi kan zijn. Simpel, maar wel met wat kleur erin. Uiteraard kun je nog een hoop aanpassen op het kaartje en het helemaal naar eigen wens maken.

outside_full-5inside_full-5

Dan zijn er nog deze “cute moments” kaarten. Het lijkt wel alsof ze met krijt zijn getekend. Ook de foto hierop is aan te passen al lijkt me dat wel lastig om te maken zo. Vooral in de eerste paar dagen want je wilt natuurlijk niet je geboortekaartje pas na 3 weken op de post doen. Maar volgens Geboortepost is het echt een kwestie van een foto maken van je baby op de commode en zij verwerken hem zo dat het net echt lijkt.

outside_full-3 inside_full-3

Houd je van sprookjes dan is dit kaartje wellicht wat voor jou. Je hebt verschillende sprookjesachtige kaartjes maar in deze kun je nog redelijk makkelijk een andere foto toevoegen lijkt mij.

outside_full inside_full-2

Dan nog een hele stoere met hout. Je hebt verschillenden met hout, maar deze vond ik wel erg gaaf door de houten borden. Doet me denken aan Aruba alleen dan minder kleurrijk haha.

outside_full-7 inside_full-7

Gelukkig heb je tegenwoordig ook kaarten voor wanneer je een kindje adopteert. Al moet ik wel zeggen dat deze wel heel spaarzaam zijn. Je moet er maar net eentje tussen zien zitten die je mooi vind, want veel keus is er niet!

Heb jij geboortekaartjes gestuurd? En waar heb jij ze gevonden?

testafbeelding

10 reacties op “De leukste geboortekaartjes

  • Ja verstuurd! Laten ontwerpen door een vriend van ons. Voor Jamie en Fenna precies dezelfde alleen een blauwe en later een roze variant.

  • Onze kaartjes kwamen van kaartmix.nl af. Iets heel anders dan wat ik eigenlijk voor ogen had, maar daardoor is het ook een vrolijk kaartje gevonden wat ik nog nooit bij iemand anders heb gezien. Ik vind hem nog steeds leuk!

  • Marijke Altink zegt:

    Ja leuke geboortekaartjes hebben ze bij Geboortepost. Wij hebben ze daar ook besteld (voor beide kinderen, 3e op komst). Goede kwaliteit, super klantenservice en tenminste gewone prijzen. Mijn vriend had de laatste keer ook leuke gezien bij geboortekaartjes.nl maar dan betaal je alleen al aan drukkosten iets van 80 euro, en daar komen dan de kaarten nog bij. Die met krijtbord zijn echt te lief, gaan we misschien deze keer doen. Ben al aan het oefenen met fotograferen (gewoon pop), mocht ik naar ze sturen dan gaat Geboortepost kijken of houding enzo klopt. Tof toch?

  • Het is zo grappig om te zien dat smaken zo verschillen. Een geboortekaartje zegt heel veel over de smaak/stijl/instelling van de ouders. Ik moet zeggen dat ik bovenstaande voorbeelden zelf totaal niet mooi vind. Ik was daarom ook erg lang op zoek naar een mooie geboortekaart voor onze zoon. Onze trouwkaarten heb ik wel zelf ontworpen. Nu wilde ik iets anders doen en ze laten drukken. Uiteindelijk vond ik een gave vintage/retro kaart. Erg rustig en stijlvol. Helemaal ons, vonden veel mensen. Leuk is dat om te horen. Want ook al ontvang ik wel eens een geboortekaartje van een ander die ik persoonlijk spuuglelijk vind, kan ik nog steeds erg enthousiast zijn. Zo van: ooh…, deze kaart is zo Suzanne & Frits! Past helemaal! En dan is die al geslaagd.

Reageren is niet mogelijk.