De leukste dagjes weg; ook in de winter!

Ook nu het kouder wordt vinden we het nog steeds leuk om dagjes weg te gaan. En dan niet alleen met binnen activiteiten, maar juist ook buiten. Heerlijk een (letterlijke) frisse neus halen en genieten van het samenzijn. Hier kun je inspiratie opdoen voor een leuk dagje weg met kinderen, ook in de winter. Ik heb zowel voor binnen als buiten tips voor jullie.

Lekker een dagje weg in de winter

Je zult met deze kou misschien niet zo snel denken aan een pretpark. Welk park is er nou open in de winter? In eerste instantie dacht ik dat er niet zoveel te kiezen valt. Ik heb echter ontdekt dat er nog best veel attractieparken open zijn, 365 dagen per jaar.

De winter Efteling

Als eerste natuurlijk de Efteling. Dit geweldige pretpark staat bij ons zeker wel in de top vijf van leukste dagjes weg. Juist ook in de koudere maanden want dan is er de winter Efteling. Het park is dan volledig in winterstijl versierd, overal hangen lichtjes en er is ook een heuse ijsbaan te vinden. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke activiteiten naast de attracties natuurlijk. Oooh als ik dit zo typ krijg ik echt weer de kriebels om erheen te gaan. Ben jij nou op zoek naar tickets met korting? Hier vind je een Efteling kortingscode.

Toverland in winterse sferen

Een ander leuk pretpark die zich in winterse sferen waant is Toverland. Dit Limburgse kinderpretpark heeft twee grote indoorruimtes die in de winter gewoon geopend zijn. En vanaf dit jaar zijn ook de werelden buiten geopend. Wel alleen in de weekenden en in de vakantie, dus check hun site voor de details.

In de kerstvakantie naar het Dolfinarium

Het Dolfinarium is in de wintermaanden gesloten maar speciaal tijdens de kerstvakantie is hij wel geopend! Met prachtige versierde kerstbomen en sfeervolle lichtjes kun je tijdens deze winteropenstelling genieten van alle dieren en voorstellingen. Maar er is nog veel meer te zien. Er is namelijk ook een indoor Winterspeelparadijs waar je lekker kunt spelen op de springkussens. Of je versiert je eigen kerstbal en gaat op de foto in een winterlandschap. Natuurlijk is er ook een groot kampvuur waarbij je kunt smikkelen van marshmallows en heerlijke warme chocolademelk.

Safaripark Beekse Bergen het hele jaar geopend

Ben je net zo’n dierenliefhebber zoals wij dan is een bezoekje aan de Beekse Bergen niet te missen. Lekker warm in de auto tijdens de autosafari of warm worden door het wandelen in het park. Dit park is 365 dagen in het jaar geopend, dus je kunt altijd naar je favoriete dier gaan kijken.

De wereld in het klein; Madurodam

Tijdens onze vakantie in september hebben wij een bezoekje gebracht aan Madurodam. Ik was er als klein kind volgens mij wel geweest, maar dat kan ik me niet eens meer herinneren. Nu waren we toch vlakbij en besloten we dus lastminute erheen te gaan. Ook dit leuke dagje weg kun je 365 dagen in het jaar maken. Met als bijzondere dagen 27, 28, 29 en 30 december wanneer er ook nog eens een lichtshow is in de avonduren! Wil je met korting naar Madurodam? Ik heb nog een fijn Madurodam actiecode voor je van e-kortingscode. Zo betaal je nooit de volle prijs!

In het weekend naar Slagharen

Tot en met 6 januari is attractiepark Slagharen ieder weekend geopend. Wil je er doordeweeks heen dan is dat niet mogelijk, behalve in de kerstvakantie. Na 6 januari gaat het park dicht t/m maart, maar daarvoor kun je nog even flink genieten van de vele leuke attracties!

Er is genoeg te doen

Zoals je ziet is er ook in de herfst en winter genoeg te doen in ons land. Heb je geen zin in een attractiepark dan kun je natuurlijk ook een van de vele musea bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het spoorwegmuseum of het Nijntje museum voor de kleinste onder ons. Heb je wat oudere kinderen dan kan het Anne Frank huis ook erg interessant zijn. Of wat denk je van Madame Tussauds?

Heb jij al wat dagjes weg gepland deze winter?

1 reactie op “De leukste dagjes weg; ook in de winter!

  • Wij willen eigenlijk nog naar de kerstmarkt in Maastricht, maar verder nog geen plannen. Beekse Bergen is ook altijd leuk.

Reageren is niet mogelijk.