De leukste carnavalspakken voor het hele gezin!

Over anderhalve week is het zover. Het feestgedruis barst los in het zuiden van het land. Alhoewel ik de afgelopen jaren maar magertjes (of zelfs geen) Carnaval heb gevierd kijk ik er dit jaar meer dan ooit naar uit. We gaan voornamelijk Carnaval vieren met onze kinderen hier in het dorp. Maar gaan ook een dagje naar Eindhoven. In eerste instantie mét kinderen en naderhand zonder. Om wel goed voor de dag te komen op die dagen is het leuk om jezelf te verkleden. Daarom zocht ik de leukste carnavalspakken voor het hele gezin uit. Zo vieren we het niet alleen samen maar passen we ook nog eens goed bij elkaar.

Carnavalskleding uitzoeken

Als het gaat om Carnavalskleding kwam mijn man er nog het meest bekaaid vanaf. Aangezien hij de afgelopen jaren raadslid was bij de raad van elf had hij geen verkleedkleding nodig. Maar dit jaar is hij geen raadslid meer dus werd het tijd om voor hem ook een pak uit te zoeken. Het was dan ook zijn idee om een thema te kiezen waardoor we alle vier bij elkaar zouden passen. Ik vond het zelf echter enorm lastig om een goed thema te bedenken (vaak zijn de pakjes voor vrouwen niet iets voor mij), maar dit ‘probleem’ werd al snel opgelost door de keuze van onze dochter.

Zij wilde heel graag Tinkerbell zijn. Bij Tinkerbell hoort natuurlijk Peter Pan dus we zochten naar een leuk pakje voor onze kleine man. Al snel vonden we deze en ook nog in zijn maat. Sowieso staan er echt zulke leuke pakjes op voor baby’s en dreumesen. Echt om te smelten!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Aangezien ik zelf echt geen Tinkerbell jurk aan wilde (die jurkjes zijn iets te sexy voor mijn lijf) besloot ik te gaan kijken bij de piraten. Want ja, ook dat past bij het verhaal van Peter Pan. Al snel vond ik een toffe getailleerde piratenjas. Ook in dit geval leek een jurk me niet echt passend, en zo’n jas kan eigenlijk altijd wel. Ook voor mijn man vonden we een stoere jas met hoed en dreadlocks. Achteraf baal ik dat ik die hoed zelf ook niet heb dus deze bestel ik nog even na haha.

Onze Carnavalspakken

Na het bestellen kwamen de pakken redelijk snel binnen. De meeste pakken waren direct op voorraad behalve eentje. Deze duurde een paar dagen langer. Maar dat staat netjes aangegeven op de website van Carnavalskleding.nl. Bij binnenkomst zat het netjes verpakt. Vrijwel alles had een eigen verpakking waardoor het niet kapot kan gaan. Natuurlijk hebben we meteen gekeken of het allemaal wel past.

Het Tinkerbell jurkje van onze dochter was wat korter/kleiner dan we hadden verwacht. We hadden expres maat 116 gekozen in plaats van 110 wat ze eigenlijk heeft. En alsnog was het dus wat kort. Maar gelukkig niet té kort. Het Peter Pan pakje van onze zoon paste echt perfect. Alleen de hoed die erbij zit is echt veel te klein. Waarschijnlijk komt dat omdat het pakje maat 80/86 heeft en dit eigenlijk voor een baby is. Baby’s hebben kleinere hoofdjes. Maar ja, ons mannetje is gewoon wat kleiner dan gemiddeld. Nu wil onze dreumes toch niks op zijn hoofd dus in ons geval is het ook niet erg.

Zowel mijn piratenjas als de piratenjas van mijn man paste heel goed. De jas van mijn man was wel een maat groter dan we besteld hadden, maar dat maakt niet zoveel uit. Ik had er zelf ook een piratenblouse bij besteld en aangezien ze die voor vrouwen alleen in maat M hadden koos ik een mannenblouse in maat XL. Achteraf gezien had ik misschien toch maat M kunnen kiezen want ze vallen enorm ruim. Je ziet er overigens niets van dat hij zo groot is, dat scheelt.

Al met al vinden we de carnavalspakken echt ontzettend leuk en kijken we hierdoor nog meer uit naar dit geweldige feest.

Vier jij Carnaval?