De leukste binnenspeeltuinen in Brabant

Een binnenspeeltuin. Ideaal voor wanneer het weer een dag (of meer) niet mee zit of wanneer je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Maar waar in Brabant vind je nu de leukste binnenspeeltuinen? Ik vroeg het aan mijn lezers en kreeg ontzettend veel reactie. Een aantal daarvan kende ik zelf ook. En weer een aantal heb ik opgezocht op internet. Hieronder een lijstje.

Leukste binnenspeeltuinen in Brabant

Ben je op zoek naar een leuke binnenspeeltuin in de provincie Brabant dan ben je hier op het juiste adres. Overigens zullen er veel meer leuke binnenspeeltuinen zijn, maar ik kon ze niet allemaal opnemen in het artikel. Dit zijn de speeltuinen die mij het leukste leken en/of waar ik zelf ervaring mee heb.

Brandevoortse Hoeve – Helmond

Als eerste een bekende van mezelf. De Brandevoortse Hoeve in Helmond. Dit is eigenlijk vooral een speelschuur te noemen gezien het ook niet zo grootschalig is. Maar dat is misschien juist wel fijn, vooral met kleinere kinderen. Ze hebben een ‘pamperzone’ met onder andere een ballenbak en glijbaan speciaal voor baby’s – peuters en een groot gedeelte voor kinderen tot en met een jaar of acht. Al zijn er genoeg oudere kinderen die het ook leuk vinden.

Ze hebben naast tafels en stoelen ook een aantal boxen staan om je baby in te leggen en er is uiteraard genoeg te eten en drinken. Wat erg leuk is, is dat ze ook een boerderijwinkel erbij hebben en een restaurant waar je ook gezellig kunt eten en drinken. Is het mooi weer kun je dus ook besluiten om lekker daar op het terras te zitten want ook buiten hebben ze een speeltuintje. De entree kost €7,50 per kind inclusief een consumptie en €2,50 voor volwassenen, ook inclusief consumptie.

Marvy’s speelwereld – Heesch (nabij Oss)

Woon je in de buurt van Oss dan ken je Marvy’s speelwereld waarschijnlijk wel. Dit is een indoor speeltuin van maar liefst 1000m2 in het plaatsje Heesch. Ondanks dat het er ontzettend groot is, hebben ze voor de allerkleinsten (0 t/m 3 jaar) een ruimte van zo’n 60 m2 naast het horecagedeelte liggen. Dit zodat je als ouder je kleintje goed in de gaten kunt houden. Voor de grotere kinderen is er een groot toestel met meerdere klim- en kleutermogelijkheden. En een leuk voetbal/basketbal veldje waar je bijvoorbeeld een wedstrijdje kunt spelen met vriendjes.

Ook hebben ze een gave rodelbaan en een groot springkussen. Welk kind vind dat nu niet leuk?! Voor de ouders is er een fijne zitruimte met onder andere gratis wifi zodat je zelfs kunt werken terwijl je kinderen spelen. De entree kost voor kinderen €7,- en volwassenen zijn gratis.

Speelboerderij De Hooiberg – Bladel

Bij de speelboerderij De Hooiberg in bladel hebben ze maar liefst 4000m2 aan speelruimte, zowel binnen als buiten. Is het minder mooi weer dan kunnen de kinderen naar hartenlust binnen spelen in een oppervlakte van zo’n 1600m2 en is het mooi weer dan is er buiten nog veel meer te beleven. Eigenlijk is De Hooiberg een familierestaurant met veel speelgelegenheid, maar mensen trekken er vaak juist naartoe om te spelen en het eten&drinken is dan bijzaak.

Maar het is dus ook erg leuk en gezellig om er eens te gaan eten terwijl je net een fietstocht achter de rug hebt. Volwassenen betalen niets om in de speelruimte te komen, kinderen tot en met 12 jaar betalen €7,50. Er zijn ook allerlei verschillende arrangementen te boeken, bijvoorbeeld voor een verjaardag.

Billybird park Hemelrijk – Volkel

Het Billybird park is denk ik wel bij iedereen bekend. Zelf ben ik er nog niet naartoe geweest, maar ik heb van kennissen gehoord dat het er erg leuk is. Ze hebben zowel een groot binnengedeelte als een buiten gedeelte en er is een groot meer. Wat erg fijn is voor bij het warme weer. Bij de binnenspeeltuin hebben ze een speciale ruimte voor kinderen tot zes jaar, wat erg prettig is. Maar er is ook meer dan genoeg te beleven voor de grotere kinderen.

Nu moet ik toegeven dat de entreeprijs redelijk hoog is voor wanneer je alleen van het binnen gedeelte gebruik wilt maken. Maar mocht het dus droog zijn dan heb je buiten echt enorm veel leuke attracties en dan is het zeker goed te doen. Op hun website kun je meer informatie vinden over de prijzen en wat er te doen is.

Kidswonderland – Molenschot

Ik had er nog nooit van gehoord, Kidswonderland, maar na het zien van de website wil ik toch wel heel graag hier een keer heen met de kinderen. Ook hier hebben ze zowel een groot binnen- als buitengedeelte waar de kinderen naar hartenlust ‘op avontuur’ kunnen gaan. De entree vind ik wel een tikje prijzig. Voor kinderen van 1 t/m 4 jaar kost het €8, is je kind ouder dan betaal je €9,- en volwassenen betalen €3,-.

Monkeytown – verschillende plekken

Ook Monkeytown werd regelmatig genoemd door mijn lezers. Dit is een heel bekend indoorspeelparadijs die op verschillende locaties zit. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar het schijnt op verschillende plekken erg mooi en groot te zijn. En vooral leuk, ook niet onbelangrijk. Of er ook een Monkeytown bij jou in de buurt zit kun je hier even bekijken. Er zijn namelijk meer dan 40 vestigingen!

De Vossenberg – Gilze

Nog een leuke binnenspeeltuin is De Vossenberg in Gilze. Zij hebben naast een binnenspeeltuin ook een buitenspeeltuin. Maar wat hen wellicht zo uniek maakt is dat er ook een knutsel- en speelzolder is. Daar kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt plus er is altijd een begeleider aanwezig. Hartstikke leuk dus! Volwassenen hebben gratis entree en kinderen vanaf 1 jaar betalen €7,50.

Hullie speelboerderij – Uden

Aangezien de Hullie speelboerderij als beste uitje is bestempeld in 2017 kon ik deze natuurlijk niet vergeten. En ja, ook hier heb je zowel een binnen- als buitengedeelte maar het is echt een aanrader. Bij Hullie vind je onder andere een enorme grote ballenbak waar kinderen zich kunnen vermaken met klimmen, glijden en nog veel meer. Maar ze hebben ook een knutselhoek, reuze legoblokken, een klimvulkaan en nog veel meer! De entree is voor kinderen vanaf 1 jaar €9,- en volwassenen betalen niks.

Recreatieboerderij Pukkemuk – Dongen

Bij recreatieboerderij Pukkemuk heb je ook zowel een buiten- als binnengedeelte. Maar wat hier zo uniek is, is dat je onbeperkt de beschikking hebt tot water en ranja. Hartstikke fijn want dat is vaak ook het enige wat kinderen drinken. Wil je toch iets anders te drinken dan is dat uiteraard tegen betaling ook mogelijk. Volwassenen betalen €6,- aan entree maar krijgen sowieso 2 gratis consumpties daarbij (koffie/thee/frisdrank) en ook zo mogen natuurlijk gebruik maken van het water, de ranja én de gratis wifi en gratis parkeren.

Naast de binnen- en buitenspeeltuinen hebben ze ook een kinderboerderij, de boerensprookjesbos, een waterglijbaan en nog veel meer. Pret voor tien dus!

Zoals je ziet, er is overal wel een leuke binnenspeeltuin te vinden. En de meesten hebben er ook een buitengedeelte bij wat het extra handig maakt voor wanneer het weer opklaart. Gegarandeerd plezier dus!

1 reactie op “De leukste binnenspeeltuinen in Brabant

  • Het Gouden Woud in Liempde is ook een aanrader!
    Zand, water en de kinderen kunnen goudklompjes zoeken en deze inwisselen voor iets lekkers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *