De leukste binnenspeeltuinen in Brabant

binnenspeeltuin noord brabant

Een binnenspeeltuin. Ideaal voor wanneer het weer een dag (of meer) niet mee zit of wanneer je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Maar waar in Brabant vind je nu de leukste binnenspeeltuinen? Ik vroeg het aan mijn lezers en kreeg ontzettend veel reactie. Een aantal daarvan kende ik zelf ook. En weer een aantal heb ik opgezocht op internet. Hieronder een lijstje.

Ik geef eens in de zoveel tijd deze blog een update, door bijvoorbeeld binnenspeeltuinen toe te voegen en prijzen te checken. De laatste check dateert van 10 januari 2024.

Leukste binnenspeeltuinen Brabant

Ben je op zoek naar een leuke binnenspeeltuin in de provincie Brabant dan ben je hier op het juiste adres. Overigens zullen er veel meer leuke binnenspeeltuinen zijn, maar ik kon ze niet allemaal opnemen in het artikel. Dit zijn de indoor speeltuinen die mij het leukste leken en/of waar ik zelf ervaring mee heb.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Brandevoortse Hoeve – Helmond

Als eerste een bekende van mezelf. De Brandevoortse Hoeve in Helmond. Dit is eigenlijk vooral een speelschuur te noemen gezien het ook niet zo grootschalig is. Maar dat is misschien juist wel fijn, vooral met kleinere kinderen.

Ze hebben een ‘pamperzone’ met onder andere een ballenbak en glijbaan speciaal voor baby’s – peuters en een groot gedeelte voor kinderen tot en met een jaar of acht. Al zijn er genoeg oudere kinderen die het ook leuk vinden. Zoals mijn dochter van 10.

Ze hebben naast tafels en stoelen ook een aantal boxen staan om je baby in te leggen en er is uiteraard genoeg te eten en drinken. Wat erg leuk is, is dat ze ook een boerderijwinkel erbij hebben en een restaurant waar je ook gezellig kunt eten en drinken. Is het mooi weer kun je dus ook besluiten om lekker daar op het terras te zitten want ook buiten hebben ze een speeltuintje.

De entree kost €7,90 per kind inclusief een consumptie en €2,50 voor volwassenen, ook inclusief consumptie twv €2.

Kabonk – Breda

Eigenlijk is Kabonk geen binnenspeeltuin, nee het is zoveel meer. Het is, volgens eigen zeggen, het allergaafste indoor speelparadijs. Op maar liefst zeven verdiepingen kun je spelen, ontdekken, proberen, beleven, relaxen en lekker eten & drinken. Ze hebben 200 meter aan glijbanen, het is het allerhoogste speelpark van Europa en je kunt er ook in het naastgelegen restaurant pannenkoeken eten. Wat wil je nog meer?

Tickets zijn online te koop en het is verplicht om te reserveren. De prijzen? Kinderen van 1 t/m 3 jaar €6.95, kinderen van 4 t/m 17 jaar €10,50 en volwassenen zijn gratis.

Gouden Woud – Liempde

Het Gouden Woud is een indoor (met een kleine outdoor) speeltuin waar de kinderen zich prima kunnen vermaken. Naast een aantal leuke speeltoestellen hebben ze ook een grote speelzandbak met een dun laagje water waarin ze goud mogen zoeken.

Het goud kunnen de kinderen inruilen voor iets lekkers wanneer ze genoeg gevonden hebben. Daarnaast zit er ook een goede keuken bij dus als ouders kun je daar lekker wat te eten en drinken nemen terwijl de kinderen spelen.

De entree is van 1 tot 13 jaar €7. Online reserveren hoeft niet, maar wel aan te raden.

Marvy’s speelwereld – Heesch (nabij Oss)

Woon je in de buurt van Oss dan ken je Marvy’s speelwereld waarschijnlijk wel. Dit is een indoor speeltuin van maar liefst 1000m2 in het plaatsje Heesch. Ondanks dat het er ontzettend groot is, hebben ze voor de allerkleinsten (0 t/m 3 jaar) een ruimte van zo’n 60 m2 naast het horecagedeelte liggen.

Dit zodat je als ouder je kleintje goed in de gaten kunt houden. Voor de grotere kinderen is er een groot toestel met meerdere klim- en kleutermogelijkheden. En een leuk voetbal/basketbal veldje waar je bijvoorbeeld een wedstrijdje kunt spelen met vriendjes.

Ook hebben ze een gave rodelbaan en een groot springkussen. Welk kind vind dat nu niet leuk?! Voor de ouders is er een fijne zitruimte met onder andere gratis wifi zodat je zelfs kunt werken terwijl je kinderen spelen.

De entree kost voor kinderen €7,- en volwassenen zijn gratis.

Indoor speeltuin De Belhamel – Lage Zwaluwe

Bij binnenspeeltuin De Belhamel vind je een ongelofelijk gaaf indoor speelparadijs met een indrukwekkende klimtoren van maar liefst 6 verdiepingen hoog. Beleef het plezier van een nostalgische kermis draaimolen en geniet van diverse spellen zoals airhockey en hamertje tik.

En dat is nog niet alles! Onlangs hebben ze hun binnenspeeltuin vernieuwd met splinternieuwe trampolines, met een speciaal gedeelte voor peuters en een ander gedeelte voor de grotere kinderen!

Kinderen onder 1 jaar zijn gratis, voor kinderen van 1 t/m 3 jaar betaal je €5.95, voor kinderen van 4 t/m 17 jaar betaal je €9,50 en volwassenen zijn gratis.

Speelboerderij Scherpenberg – Rucphen

Op slechts een halfuur rijden van Breda, of een kwartiertje vanaf Roosendaal, vind je de betoverende speelboerderij Scherpenberg, gelegen te midden van een schilderachtige landelijke omgeving. Daar ben je verzekerd van een heerlijke ervaring vol genot, plezier en ontspanning op de boerderij.

Ze hebben een hele fijne binnenspeeltuin waar je goed kunt vertoeven op de regenachtige dagen, maar is het droog ontdek dan de prachtige buitenruimte met speeltuin, dieren en een rustieke omgeving, of geniet van een ponyritje.

Voor kinderen van 1 t/m 12 jaar vragen ze entree van €9,50. Volwassenen mogen gratis naar binnen. Let op: op maandag en dinsdag gesloten. Behalve in de zomervakantie.

Speelboerderij De Hooiberg – Bladel

Bij de speelboerderij De Hooiberg in bladel hebben ze maar liefst 4000m2 aan speelruimte, zowel binnen als buiten. Is het minder mooi weer dan kunnen de kinderen naar hartenlust binnen spelen in een oppervlakte van zo’n 1600m2 en is het mooi weer dan is er buiten nog veel meer te beleven.

Eigenlijk is De Hooiberg een familierestaurant met veel speelgelegenheid, maar mensen trekken er vaak juist naartoe om te spelen en het eten&drinken is dan bijzaak.

Maar het is dus ook erg leuk en gezellig om er eens te gaan eten terwijl je net een fietstocht achter de rug hebt.

Volwassenen betalen niets om in de speelruimte te komen, kinderen vanaf 1 tot en met 12 jaar betalen €9,50. Er zijn ook allerlei verschillende arrangementen te boeken, bijvoorbeeld voor een verjaardag.

Billybird park Hemelrijk – Volkel

Het Billybird park Hemelrijk is denk ik wel bij iedereen bekend. Wij zijn er in de kerstvakantie voor het eerst geweest en het is daar echt geweldig! Ze hebben zowel een groot binnengedeelte als een buiten gedeelte en er is een groot meer. Wat erg fijn is voor bij het warme weer.

Bij de binnenspeeltuin hebben ze een speciale ruimte voor kinderen tot zes jaar, wat erg prettig is. Maar er is ook meer dan genoeg te beleven voor de grotere kinderen. In de wintermaanden zijn niet alle attracties en gebieden buiten open, maar kunnen de kinderen zich er binnen meer dan voldoende vermaken.

Ticketprijzen zijn er vanaf €6,50 hoe vroeger je online een ticket koopt, hoe goedkoper het is.

Kidswonderland – Molenschot

Ik had er nog nooit van gehoord, Kidswonderland, maar na het zien van de website wil ik toch wel heel graag hier een keer heen met de kinderen. Ook hier hebben ze zowel een groot binnen- als buitengedeelte waar de kinderen naar hartenlust ‘op avontuur’ kunnen gaan.

Voor kinderen van 2 jaar en ouder betaal je €11 en volwassenen betalen €3,50. Kidswonderland is in de maanden juli en augustus alleen geopend voor campinggasten.

Monkeytown – verschillende plekken

Ook Monkeytown werd regelmatig genoemd door mijn lezers. Dit is een heel bekend indoor speelparadijs die op verschillende locaties zit. Zelf ben ik wel eens in Mierlo geweest met de kinderen. Dat vonden ze toen heel erg leuk. In Brabant hebben ze meerdere locaties zoals in Valkenswaard, Eindhoven, Waalwijk en Veghel. Of er ook een Monkeytown bij jou in de buurt zit kun je hier even bekijken.

De entree kost €9,95 en boven de 18 jaar is gratis.

Haasje over – Dorst

“Haasje Over” betovert jong en oud met zijn indrukwekkende binnenspeeltuin van regionale allure. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich hier volop uitleven, klauteren, klimmen en spelen. Speciaal voor de allerkleinsten is er een rustige en veilige peuterzone, waar zij naar hartenlust kunnen spelen. Terwijl de kinderen zich vermaken in de unieke speeltuin met een boerderijthema, kunnen ouders ontspannen en genieten van een heerlijk kopje koffie op het sfeervolle binnen- of buitenterras.

De binnenspeeltuin, ook bekend als kids-indoor, is rijkelijk uitgerust met allerlei speelplezier, waaronder een ballenbak, trampoline, 5 glijbanen, een rodelbaan, een spinnenwebtoren en nog veel meer. De entree is €7 per dag voor de kinderen, ouders betalen geen entree.

Speelboerderije De Vossenberg – Gilze

Nog een leuke binnenspeeltuin is De Vossenberg in Gilze. Zij hebben naast een binnenspeeltuin ook een buitenspeeltuin. Maar wat hen wellicht zo uniek maakt is dat er ook een knutsel- en speelzolder is. Daar kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt plus er is altijd een begeleider aanwezig. Hartstikke leuk dus!

Volwassenen hebben gratis entree en kinderen vanaf 1 jaar betalen €9,50.

Hullie speelboerderij – Uden

Aangezien de Hullie speelboerderij als beste uitje is bestempeld in 2017 kon ik deze natuurlijk niet vergeten. En ja, ook hier heb je zowel een binnen- als buitengedeelte maar het is echt een aanrader. Bij Hullie vind je onder andere een enorme grote ballenbak waar kinderen zich kunnen vermaken met klimmen, glijden en nog veel meer. Maar ze hebben ook een knutselhoek, reuze legoblokken, een klimvulkaan en nog veel meer!

De entree is voor kinderen vanaf 1 jaar €10,- en volwassenen betalen niks.

Avonturenpark De Bergen – Wanroij

Ken jij Avonturenpark De Bergen in Wanroij al? Hun binnenspeeltuin heeft als thema ‘reis om de wereld in 80 dagen’. En dat is nog niet alles, want heb je een entreekaartje voor de binnenspeeltuin en is het mooi weer? Dan kun je ook gebruik maken van de buitenspeeltuin en het strandbad. Ideaal dus!

Tot 2 jaar betaal je geen entree, vanaf 2-12 jaar is de entree €8,50 en voor volwassenen betaal je €7,50. Let op dit is alleen als je online reserveert.

Recreatieboerderij Pukkemuk – Dongen

Bij recreatieboerderij Pukkemuk heb je ook zowel een buiten- als binnengedeelte. Maar wat hier zo uniek is, is dat je onbeperkt de beschikking hebt tot water en ranja. Hartstikke fijn want dat is vaak ook het enige wat kinderen drinken. Wil je toch iets anders te drinken dan is dat uiteraard tegen betaling ook mogelijk. De prijzen verschillen per seizoen en zijn ook anders voor kinderen en volwassenen, check daarom de website om te zien wat de prijzen zijn.

Naast de binnen- en buitenspeeltuinen hebben ze ook een kinderboerderij, de boerensprookjesbos, een waterglijbaan en nog veel meer. Pret voor tien dus!

Ballorig – verschillende plekken

Ook Ballorig is een indoor speeltuin die gevestigd is op meerdere plekken door het hele land. In Brabant hebben ze drie locaties, namelijk Den Bosch, Tilburg en Veldhoven. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar ik kreeg alledrie de locaties als tip door. Je kunt er gerust een dag vertoeven want ze hebben ook een fijne horeca en zitgedeelte voor de ouders.

Voltkids – Tilburg

Bij Voltkids Adventure wacht je maar liefst 2000m² aan gethematiseerd indoor speelplezier! Het speelparadijs is een waar feest met een gigantisch klimkasteel, compleet met touwbrug parcoursen, een levendige ballenbak, XXL-slides, kiddy race, een spannende rodelbaan, bouwblokken en een uitdagende spider tower. Eenmaal het klimkasteel getrotseerd? Geen zorgen, er is nog veel meer te ontdekken! Ontdek onze multi sport- en bounce area, beleef plezier met de arcade games en laat de kleintjes genieten in pamperland.

En dat is nog niet alles! Voltkids biedt ook diverse speciale attracties en je kunt er ook voor diverse arrangementen kiezen, bijvoorbeeld met een escape room, lasergame of karten.

De entree is €9 per persoon en ze zijn bijna alle dagen open.

Kidsplaza – verschillende locaties

De binnenspeeltuin waar mijn zoontje zijn kinderfeestje heeft gevierd is Kidsplaza. Zij hebben een locatie in Helmond, Vught en Weert. Die laatste is natuurlijk Limburg maar wij wonen daar toevallig heel vlakbij. Ze hebben in Weert niet alleen een grote binnen gedeelte, maar ook een grote buitenspeeltuin voor met goed weer. Mocht je dus ook in die buurt wonen of op vakantie gaan is dat zeker wel een tip.

Zoals je ziet, er is overal wel een leuke binnenspeeltuin te vinden. En de meesten hebben er ook een buitengedeelte bij wat het extra handig maakt voor wanneer het weer opklaart. Gegarandeerd plezier dus! Is het juist lekker weer en ben je op zoek naar een buiten speeltuin in Brabant klik dan hier.

13 reacties op “De leukste binnenspeeltuinen in Brabant

Reageren is niet mogelijk.