De kleine zeemeermin – de musical

Ben je nog op zoek naar een leuk uitje samen met de kinderen? Dan is de nieuwe sprookjesmusical De Kleine Zeemeermin wellicht iets voor jullie. Onlangs waren wij uitgenodigd om naar de premiere van De Kleine Zeemeermin te gaan. Echter was ik zelf verhinderd dus ging mijn man in mijn plaats samen met onze dochter. Ik zeg je: dat was een succes! Zowel onze dochter als mijn man hebben zitten gieren van het lachen. Eenmaal thuis kreeg ik dan van beide ook hele verhalen te horen..

Het verhaal van De Kleine Zeemeermin

Zoals we inmiddels gewend zijn is het sprookje ook dit keer iets aangepast. Zo heet De Kleine Zeemeermin Eliza (gespeeld door Sita) en haar beste vriendje Gup. Ook dit keer ontbreken Fien en Titus niet, zij maken er weer een hilarisch spektakel van.

De Kleine Zeemeermin droomt over de wereld van de mensen, al vind haar vader Konin Triton dit niet leuk. Tegen zijn zin in zwemt ze op een dag naar boven waar ze de prins ontmoet en op slag verliefd wordt. De prins valt in het water en Eliza redt hem. Op dat moment weet ook hij dat het meisje met de mooie stem degene is met wie hij wil trouwen.

Om in de buurt van haar prins te komen heeft Eliza benen nodig. Dus ze ruilt haar stem in voor benen bij de gemene heks Fien. Maar stiekem wil Fien zelf met de prins trouwen om daarmee de machtigste vrouw van de wereld te worden. Best gek, want Fien is al getrouwd. Namelijk met Titus. En toch helpt hij haar om het doel te bereiken… Op zijn eigen gekke en grappige manier natuurlijk. Uiteraard loopt dit verhaal niet zo goed af voor Fien, maar wel voor De Kleine Zeemeermin.

Leuk voor jong en oud

Door de grappen en grollen van Fien en Titus is deze musical geschikt voor jong en oud. Ondanks dat de meeste musicals vanaf vier jaar zijn hebben wij onze dochter al op jongere leeftijd meegenomen naar musicals van Van Hoorne Entertainment. Dat was altijd een succes. En ook dit keer. De kostuums zijn verder ontzettend mooi en ook het decor geeft dat extra stukje dimensie.

Wat ook erg leuk is, er wordt bij elke musical een verkleedwedstrijd gehouden. De kinderen mogen dus verkleed naar het theater komen en wie het mooist verkleed is krijg een sprookjesachtig prijzenpakket mee naar huis. Daarnaast kun je na afloop ook nog met alle acteurs op de foto. Hoe tof is dat!

Waar en wanneer te zien

De Kleine Zeemeermin – de musical is tot en met 23 juni 2019 in de theaters te zien. Wil je weten waar en wanneer je erheen kunt? Kijk dan hier in de speellijst. Zorg er wel voor dat je op tijd bent met een kaartje kopen want er zijn namelijk al meer dan 25.000 kaartjes verkocht!

Meer informatie over de voorstelling zie www.VanHoorne.com/KleineZeemeermin

Promofoto’s (fotograaf: Nick van Ormondt) en scènefoto’s (fotograaf: Wim Lanser) van De Kleine Zeemeermin De Musical