De kinderen zijn naar school dus jij kunt…

Ik houd ontzettend veel van mijn kinderen. Echt waar. En die zes weken zomer vakantie vlogen sneller voorbij dan ik eigenlijk had verwacht. We hebben echt ontzettend genoten met ons gezin. Maar toch ben ik ontzettend blij dat school weer begonnen is en we weer een beetje terug komen in een dagelijks ritme.

Ook omdat ik zo weer iets meer tijd voor mezelf kan inplannen. De dingen kan doen die ík leuk vind zonder telkens rekening te houden met de kinderen. Vooruit, dat geldt voor mij slechts op drie dagen in de week want mijn jongste gaat nog (lange niet) naar school. Maar toch. Dat is meer dan in de zomervakantie… Dus wat doe ik nu de kinderen naar ‘school zijn’…?

Inhoudsopgave

Huishouden

Oké vooruit ik zet dit op de eerste plaats terwijl dit meestal het langst blijft liggen. Want om het huishouden sta ik niet te springen. Gelukkig heb ik een hele lieve man die ook echt heel veel in het huis doet. Vooral als hij avonddienst heeft kan hij lekker een paar uur in het huishouden bezig zijn. Dan wel vooruit opruimen, verplaatsen, dat soort dingen. Maar goed, moet ook gebeuren!

Zelf ben ik vaak van het stofzuigen en poetsen in de ruimtes waar de kinderen veel spelen. Want poetsen wanneer de kinderen thuis zijn werkt dus echt niet. Want dan willen ze “helpen”… Dat alles dan 10x viezer wordt vergeten we dan maar even.

(Thuis)werken

Ik heb een eigen bedrijf dus ik werk meestal vanuit huis. Wat ontzettend handig is natuurlijk want het scheelt bijvoorbeeld reistijd en ik kan altijd ’tussendoor’ wat doen. Maar juist dat laatste mondt dan vaak uit ‘heel erg lang tussendoor iets doen’. Daarom is het fijn dat de kinderen weer op reep zijn, want dan heb ik mijn nachtrust weer terug. Voor zover zij me dat toestaan tenminste. Echter hoef ik nu niet meer tot in de late uurtjes door te werken.

Me-time

Steeds vaker pak ik ook echt tijd voor mezelf. Geen huishouden. Geen werk. Niets voor of met de kinderen. Nee echt even me myself and I. Heerlijk struinen langs het Keelven en de heide bewonderen die in bloei staat. Mijn fotografie hobby weer oppakken. Alleen naar de bios (dat staat nog gepland voor binnenkort!). Lekker dansen op mijn eigen muziek in plaats van op Kinderen voor Kinderen of K3. En nog veel meer… Oh ik kan er echt zo van genieten!

Wat doe jij als de kinderen naar school zijn?

2 reacties op “De kinderen zijn naar school dus jij kunt…

  • Ik werk drie dagen. Donderdag en vrijdag mijn vrije dagen. 1 dag wordt gevuld met het huishouden en boodschappen. De andere dag met rommelen in huis, boek lezen, thee drinken met vriendinnen. Vrijdagochtend is dat. De middag heeft onze 5 jarige vrij en besteed ik aan hem. Onze 8 jarige dochter is dan op school.

  • 1 van de 2 is naar school dus ik heb het vooral druk met de tweede. Voor dat ik het weet is het alweer einde school.. Maar als mijn man thuis is en ik daardoor me time kan hebben ga ik meestal even de stad in of snuffelen op de woonboulevard haha.
    Muziek luisteren vind ik ook heerlijk en dan vooral meezingen en dansen, maar ik heb zo vaak lawaai om me heen, dat ik, wanneer ik alleen ben, ook wel kies voor stilte.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *