De kidsproof picknick checklist

IMG_7740

Hoe leuk is het om te picknicken? Ik ben daar echt dol op, lekker in het gras met een kleedje snoepen van allerlei lekkernijen… Mijn man en ik deden dit regelmatig toen we nog met zijn tweetjes waren. We namen dan ook vaak een fles bubbels mee en zaten dan aan het water. Ik kan er nog van nagenieten als ik eraan denk.

Nu stond al een tijdje op mijn dreumes bucketlist om te gaan picknicken met mijn kleine meid. Ik had dit al een keer gedaan samen met Marij en haar moppie, maar ik wilde het ook eens alleen met mijn meisje doen. Omdat we nu, midden zomer, op het huis en de beestenboel van mijn ouders passen leek het me niet zo handig om echt weg te gaan hiervoor. Maar aangezien zij echt een pracht zijtuin hebben met een mooi grasveldje werd dat onze plek om het picknickkleed uit te leggen!IMG_7745

Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig als je met je kinderen gaat picknicken? Ik ben nu zelf tig keer op en neer gelopen naar het huis terug, wat helemaal niet handig was. Dus een checklist afstrepen is voor een volgende keer wel het handigste om te doen.

 • Picknickkleed, hiervoor kun je ook een hamamdoek gebruiken
 • Koeltas (met koelelementen erin)
 • Flesjes/pakjes drinken
 • Plastic zak (voor het afval)
 • Zonnebrand/muggenspul
 • Extra fles water met washandje voor het poetsen naderhand
 • Bakjes fruit/groente (aardbeitjes, meloen, snoeptomaatjes, plakjes komkommer)
 • Gesmeerde broodjes
 • Kratje om het in te vervoeren (kun je ter plekke omdraaien en als tafeltje gebruiken)
 • Speelgoed (bijv een bal, schepje en emmer)
 • Boek (voor jezelf)

Dit zijn wel de basics natuurlijk, je kunt nog veel meer meenemen, zo zie ik ook wel eens mensen met stoeltjes en al sjouwen. Maar dat is in mijn ogen geen echte picknick meer. Ook qua eten en drinken kun je helemaal zelf bepalen natuurlijk wat je meeneemt!

Ga jij wel eens picknicken?

* Een van de producten uit dit artikel is opgestuurd naar mij. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. Janske op 10 augustus 2015 om 14:33

  heerlijk zo samen lekker picknicken…dat deed ik vroeger samen met mijn zusje en onze ouders op vakantie ook altijd…stokbroodje, Franse kaasjes, tomaatje,chocomelk…hmmmmmm *good memories*

 2. Cindy op 10 augustus 2015 om 19:03

  Mijn vriend en ik zeggen heel vaak tegen elkaar dat we eens “moeten” gaan picknicken, maar in de praktijk komt het er nooit van. Eigenlijk heel jammer, want het is zo leuk!

 3. Ingrid Ferwerda-Jacobs op 10 augustus 2015 om 20:10

  Leuk, handig lijstje! Hier doe je velen een plezier mee 🙂 Deze zomervakantie is hier ook het voornemen om met zoonlief te gaan fietsen en onderweg te picknicken. Ik laat hem meehelpen in de voorbereiding 🙂

 4. Nathalie op 10 augustus 2015 om 20:57

  Als Vince wat groter is gaan we dit zeker eens doen. Lijkt me heerijk. Ik ben wel van plan eens met mijn manlief te gaan picknicken.

 5. Charlotte op 11 augustus 2015 om 11:36

  Leuk idee! Alleen eet Aukje nooit zo goed als ze niet aan tafel zit dus ik wacht er nog maar een jaartje ofzo mee…

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 11 augustus 2015 om 21:23

   Haha Fay eet juist slecht aan tafel 😛 Grappig hoe verschillend kindjes zijn 🙂

 6. […] Lees ook: De kidsproof picknick checklist […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje