De kidsproof picknick checklist

Hoe leuk is het om te picknicken? Ik ben daar echt dol op, lekker in het gras met een kleedje snoepen van allerlei lekkernijen… Mijn man en ik deden dit regelmatig toen we nog met zijn tweetjes waren. We namen dan ook vaak een fles bubbels mee en zaten dan aan het water. Ik kan er nog van nagenieten als ik eraan denk.

Nu stond al een tijdje op mijn dreumes bucketlist om te gaan picknicken met mijn kleine meid. Ik had dit al een keer gedaan samen met Marij en haar moppie, maar ik wilde het ook eens alleen met mijn meisje doen. Omdat we nu, midden zomer, op het huis en de beestenboel van mijn ouders passen leek het me niet zo handig om echt weg te gaan hiervoor. Maar aangezien zij echt een pracht zijtuin hebben met een mooi grasveldje werd dat onze plek om het picknickkleed uit te leggen!IMG_7745

Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig als je met je kinderen gaat picknicken? Ik ben nu zelf tig keer op en neer gelopen naar het huis terug, wat helemaal niet handig was. Dus een checklist afstrepen is voor een volgende keer wel het handigste om te doen.

 • Picknickkleed, hiervoor kun je ook een hamamdoek gebruiken
 • Koeltas (met koelelementen erin)
 • Flesjes/pakjes drinken
 • Plastic zak (voor het afval)
 • Zonnebrand/muggenspul
 • Extra fles water met washandje voor het poetsen naderhand
 • Bakjes fruit/groente (aardbeitjes, meloen, snoeptomaatjes, plakjes komkommer)
 • Gesmeerde broodjes
 • Kratje om het in te vervoeren (kun je ter plekke omdraaien en als tafeltje gebruiken)
 • Speelgoed (bijv een bal, schepje en emmer)
 • Boek (voor jezelf)

Dit zijn wel de basics natuurlijk, je kunt nog veel meer meenemen, zo zie ik ook wel eens mensen met stoeltjes en al sjouwen. Maar dat is in mijn ogen geen echte picknick meer. Ook qua eten en drinken kun je helemaal zelf bepalen natuurlijk wat je meeneemt!

Ga jij wel eens picknicken?

* Een van de producten uit dit artikel is opgestuurd naar mij. 

7 reacties op “De kidsproof picknick checklist

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *