De Kids brand tag – welke producten gebruiken wij eigenlijk?

Ben jij ook zo nieuwsgierig aangelegd, net zoals ik? Ik vind het zelf altijd enorm interessant om te weten waar mensen graag eten, wat zij in het weekend doen, maar ook wat voor een producten zij gebruiken. Deze tag staat al meer dan een jaar in mijn concepten nadat ik door Mamaliefde werd getagd. Maar eindelijk heb ik eens tijd gemaakt om hem in te vullen…

Welke producten gebruiken wij eigenlijk?

De producten die we nu gebruiken kunnen best verschillen met de producten die ik vier jaar terug begon te gebruiken. Door de jaren heen krijg je zo je voorkeur en gewoonten ook. En ontdek je ook steeds meer nieuwe merken en producten. Het kan dus goed zijn dat de antwoorden die ik nu geef over een paar maanden alweer anders zijn…

Shampoo

Voor mijn zoontje gebruiken we de shampoo van Mylene en voor mijn dochter van de Etos (de babylijn) en heel soms wassen we haar haren met de grote Frozen fles. Het liefst eigenlijk niet, maar ja die heeft ze ooit gekregen dus wil ze het liefst altijd. We hebben ook heel lang de producten van Naïf gebruikt overigens, grote kans dat we die binnenkort ook weer aanschaffen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Billenzalf

Ik heb de billenzalf van Naïf en verder gebruiken we ook bepanthen of sudocrème. Bij Fay hebben we bijna nooit billenzalf gebruikt, maar Milo is een ander verhaal. Hij heeft regelmatig last van rode billetjes dus bij hem blijven we smeren!

Luierdoekjes

We hebben een heleboel luierdoekjes geprobeerd en getest maar blijven terugkomen bij de doekjes die we bij de DM (Duitse drogist) kopen. Deze zijn zo fijn.. Wanneer je een doekje eruit haalt dan komt er ook echt maar 1 doekje uit en hij maakt goed schoon.

Pleisters

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet echt naar merk kijken wat betreft pleisters. We hebben met de kinderpostzegels wel eens Buurman en Buurman pleisters gekocht. Maar verder zijn het vooral pleisters met diertjes of K3 erop ofzo. Soms kopen we ook gewone pleisters omdat onze dochter elke dag wel een pleister ‘nodig heeft’ wanneer we die van K3 hebben haha.

Schoenen

Qua schoenen ga ik doorgaans altijd naar Nelson om daar nieuwe te kopen voor onze dochter. Zij hebben al mijn favoriete merken zoals Redrag, Develab, Shoesme en nog veel meer. Altijd prettig dus.

Ondergoed

We hebben van vele winkels de rompers en ondergoed in de kast liggen, maar bij ons zoontje passen de rompers van de Hema en Wibra het beste. En als het om ondergoed gaat dan vind ik het ondergoed van de Jola Mode het beste passen bij onze dochter. We kopen ook wel eens hemden en onderbroekjes bij de Zeeman, Hema of zelfs H&M. Maar we blijven terug gaan naar de Jola Mode.

Spijkerbroek

Spijkerbroeken en ik hebben een haat liefde verhouding. Zowel voor mezelf als voor de kinderen. De meeste echte spijkerbroeken zijn te breed in de heupen en anders als het bij de heupen klopt zijn ze qua lengte weer te kort. Eigenlijk heb ik dus nog nergens echt goede spijkerbroeken voor ze gevonden. Dus als jij een tip hebt…?

Knijpfruit

Eigenlijk geef ik mijn kinderen nooit knijpfruit. Niet omdat ze dat niet mogen maar omdat we altijd wel een appel of banaan in huis hebben. Dus waarom knijpfruit? Wel heb ik van Goodies tijdens de Negenmaandenbeurs hun knijpfruit mee naar huis gekregen en deze bevielen ons erg goed.

Lunchtrommel

Onze dochter heeft twee verschillende lunchboxen. Beide zijn van Mepal. De een is een lunchbox take a break in de kleur roze. En de ander is een echte kinderbroodtrommel met daarop de Trolls. Want ze is helemaal weg van Poppy en haar vriendjes. Daarbij zit dan ook een bijpassende beker. We hebben twee broodtrommels omdat dit makkelijker is qua afwas enzo. Plus ze vergeet nog wel eens een beker op school dus een reserve is altijd handig.

Kinderstoel

Wij hebben vanaf baby af aan de Stokke Tripp Trapp en die zal er de komende jaren ook wel blijven. Hij is echt ideaal en je kunt hem dus gebruiken vanaf newborn tot aan volwassene. We hebben er inmiddels twee, voor beide kinderen eentje. En we kunnen echt niet meer zonder.

Kinderbed

Voor onze dochter hadden we eerst een wieg terwijl we voor ons zoontje een co-sleeper van petite amelie hadden aangeschaft. Daarna gingen ze beide over naar het ledikant wat we kochten bij de Babydump. Deze hoorde bij een complete kinderkamer met kast en commode erbij. Met haar twee jaar ging onze dochter over naar een grote mensen bed. Namelijk een bedbank van de Ikea die je kunt uitschuiven waardoor het een tweepersoonsbed is. Er zitten drie grote lades in wat ook erg prettig is.

Waar ons zoontje hierna in gaat slapen weet ik nog niet, dat zien we over een paar jaar wel haha.

Hydrofiele doeken

Hydrofieldoeken zijn echt onmisbaar en vooral de XL hydrofiele doeken zijn geweldig. Mijn favorieten zijn toch wel die van de Hema, maar ik heb er ook een aantal van Done by deer en deze zijn ook prachtig.

Luiers

Qua luiers hebben we eigenlijk nooit echt Pamper gebruikt. We gingen al snel over naar de luiers van de Kruidvat en daarna waren de luiers van de DM aan de beurt. Deze zijn erg goedkoop plus ze zijn ook gewoon erg goed. Ja wij willen geen anderen meer! Oke behalve als ze overgaan van luier naar luierbroekje, want die van de DM zijn dan weer niet zo voordelig haha.

Babyfoon

Met de babyfoon hebben we veelal een haat liefde verhouding. We hebben bij onze dochter een babyfoon gehad, ik weet het merk niet meer, maar daarvan zwol de batterij telkens op. Dat was een fabrieksfout maar nadat we een nieuwe kregen bleek al binnen een paar weken hierbij hetzelfde te gebeuren.

Nu hebben we een Alecto die in principe wel prima is.

Wandelwagen / buggy

We hebben heel lang onze Joolz Day als wandelwagen gehad en daarnaast hebben we ook een jaar of twee de Thule Urban Glide gebruikt. Die laatste is echt enorm fijn en heel sportief. Echter mogen we nu de Maxi-Cosi Stella testen en vanaf het moment dat we hem in elkaar hadden gezet was ik al verliefd haha. Hij is qua design erg mooi maar hij rijdt ook nog eens heel fijn. De komende weken testen we hem nog meer uit, dus je zult er meer over horen.

Loopauto / -fiets

Toen onze dochter een baby was kreeg ik voor een samenwerking een mooie roze loopauto. Deze heeft meer als sier gediend dan als speelgoed want hij is dus amper gebruikt. Voor ons zoontje kreeg ik met de babyshower ook een loopauto maar deze ga ik zeker wel gebruiken. Of ja, mijn zoontje dan over een paar maanden. Welk merk het is weet ik overigens niet. Het is een retro loopauto, heel gaaf.

Qua loopfiets, die heeft onze oudste nooit gehad en daar hebben we nu wel spijt van. Het schijnt heel goed te zijn qua ontwikkeling om te leren fietsen. We hebben nu al een loopfiets voor Milo in huis, een rood Banwood fietsje en aangezien hij daar voorlopig toch nog niet op kan mag onze dochter hem gebruiken. Ze is er helemaal weg van dus ik ben benieuwd…

Fiets

Met haar derde verjaardag kreeg onze dochter een Popal kinderfiets. Wit met roze natuurlijk. Ze fietst er nu dus al meer dan een jaar op en hij is nog steeds hartstikke mooi en goed.

Tablet (voor kinderen)

We hebben eigenlijk helemaal geen tablet voor de kinderen. We hebben wel een tablet waar wat spelletjes op staan en de app van Zappelin. Deze mag mijn dochter af en toe gebruiken. Maar echt een specifieke tablet voor de kinderen hebben we (nog) niet. Maar zeg nooit nooit.

Ik ben eigenlijk best benieuwd naar jullie favorieten merken en of jullie een tablet speciaal voor de kinderen hebben. Laat dus gerust een reactie achter hieronder de blog of op Facebook of via een mailtje.