De juiste sfeer creëren in de slaapkamer

verlichting-slaapkamer-juiste-sfeer

Elke ruimte in huis is uiteraard belangrijk. En deze wil je zo prettig mogelijk inrichten. Echter is de slaapkamer misschien nog wel de belangrijkste ruimte om de juiste sfeer in de creëren. Niet alleen voor de romantiek, maar juist ook voor je nachtrust. Niet alleen het juiste bed met een goed matras is belangrijk. Ook de verlichting. Probeer maar eens in slaap te komen nadat je net een hele felle lamp hebt uitgedaan. Dat gaat bijna niet. Daarom is de verlichting in de slaapkamer een van die essentiële zaken die je goed geregeld wilt hebben.

Inrichting van de slaapkamer

Als het gaat om het inrichten van de slaapkamer dan zijn er een aantal dingen die er standaard staan. Als eerste natuurlijk een bed. Nu is het uitkiezen van een bed een kwestie van smaak, echter maakt het voor het matras niet uit welke kleur je kiest. Er gaat toch een hoeslaken overheen. Negen van de tien keer staan er ook nachtkastjes in de slaapkamer. Altijd handig om daar bijvoorbeeld een boek op te leggen, een glas water en andere dingen die je nodig kunt hebben. Veel mensen hebben ook hun kledingkast in de slaapkamer die uiteraard ook weer ruimte in neemt. Daarnaast moet er ook ruimte over blijven om fatsoenlijk te kunnen lopen en jezelf aan en uit te kleden.

Wij hebben zelf niet zo’n hele grote slaapkamer dus met al die meubels is er vrijwel geen ruimte meer voor andere zaken zoals bijvoorbeeld een staande industriële lamp. Wat ik overigens wel enorm jammer vind want onlangs verbleven wij in een natuurhuisje in de Veluwe en die slaapkamer was zo groot dat er dus wel zo’n prachtige vloerlamp stond. Stiekem droom ik zelf dus ook van een huis met een hele grote slaapkamer.

Sfeerverlichting in de slaapkamer

Om in de slaapkamer voldoende sfeer te creëren is het slim om de meubels en kleuren op elkaar aan te passen. Maar verlichting is dus ook ontzettend belangrijk. Met de juiste verlichting weet je zelfs in de meeste ‘kille’ kamer nog sfeer te creëren. Zo hebben wij twee nachtlampjes op onze nachtkastjes staan. Echter wil ik van deze lampjes af. Ten eerste nemen ze teveel plek in op het nachtkastje. En ten tweede zijn de lampen zelf niet zo heel erg sfeervol.

Lees ook: 11 tips om sneller in slaap te vallen

Ik heb bedlampjes gezien die je aan de muur kunt bevestigen en met de juiste led lamp erin maak je het zo heel gezellig. Het fijne van die bedlampjes is dan ook dat je ze vaak kunt verstellen. Wil ik bijvoorbeeld nog wat lezen in bed dan kan ik het lampje zo draaien dat het licht op mijn boek valt. Wil ik echter de juiste sfeer creëren  voor een intiem avondje dan laat ik de lampjes op de muur schijnen.

Bedenk daarom ook altijd voordat je iets aanschaft voor de inrichting van je slaapkamer of welke ruimte dan ook welke functie het heeft en of het past bij waar je behoefte aan hebt.

Hoe heb jij de verlichting geregeld in de slaapkamer?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje